Ford Ranger uudistuu

29.01.2019 10:20

Ford esitteli uuden Ford Ranger ‑lava-auton, joka on entistä tehokkaampi, taloudellisempi ja viimeistellympi sekä varustettu edistyksellisillä kuljettajaa avustavilla järjestelmillä. Malli on kuluttajien ostettavissa kaikkialla Euroopassa vuoden 2019 alkupuolella.

Euroopan myydyimmän lava-auton* tyylikkääseen ja monikäyttöiseen uuteen malliin on nyt saatavana Fordin suorituskykyinen 2-litrainen Ford EcoBlue -dieselmoottori, jonka selektiivinen katalysaattori (SCR) puhdistaa pakokaasut. Moottorin polttoaineenkulutus on automaattimallissa jopa 9 % aiempaa pienempi.

Rangerin tehokkain moottori on 2.0 Ford EcoBlue 213 hv -kaksoisturbodieselmoottori, jonka vääntö on 500 Nm. Siinä on 13 hv ja 30 Nm enemmän kuin edeltävässä 3.2 TDCi -dieselmoottorissa. Rangerin vetokyky ja kantavuus ovat erinomaiset.

Suomessa uusi Ranger 4WD on saatavissa Super Cab- ja Double Cab -korimalleina. Ranger tarjoaa sekä ammatti- että yksityiskäyttäjille entistä paremman mukavuuden, tehokkuuden ja kuljettajan ajomukavuutta parantavia teknologioita, joihin kuuluvat muun muassa Fordin SYNC 3 ja FordPass Connect -modeemi.

Ranger on kokoluokkansa ensimmäinen auto, jossa on vakiovarusteena jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin ja älykäs nopeudenrajoitin. Nykyisten edistyksellisten kuljettajaa avustavien järjestelmien lisäksi tarjolla on nyt myös aktiivinen pysäköintiavustin. Yhdessä nämä teknologiat vähentävät ajamisen rasitusta ja auttavat välttämään törmäyksiä tai lieventävät niiden vaikutuksia.

”Uusi Ford Ranger tarjoaa lyömättömän yhdistelmän voimaa, taloudellisuutta ja älykkäitä kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Uudenaikainen SCR-tekniikkaa hyödyntävä pakokaasunpuhdistusjärjestelmä Ford EcoBlue -dieselmoottorimalleissa puhdistaa pakokaasut jopa paremmin kuin nykyiset tiukat päästömääräykset vaativat”, kertoo Roelant de Waard (Vice President, Marketing, Sales & Service, Ford of Europe). ”Uusi Ford Ranger Raptor nostaa kierroksia vielä entisestäänkin, kun tämä todellisille offroad-harrastajille tarkoitettu ainutlaatuinen, vaikuttava ja täydellinen lifestyle-maastoauto tulee markkinoille.”

Rangerin tehokkaissa Double Cab 213 hv -malleissa on nyt vakiovarusteena mukavuutta parantava Active Noise Control -tekniikka. Erinomaisesti varusteltu Ranger Wildtrak ja ylellinen Ranger Limited tarjoavat uusia premium-luokan ominaisuuksia, kuten easy-lift-takalaidan.

Uuden Rangerin kahluusyvyys 800 mm ja maavara 230 mm ovat luokkansa huippua. Auto on suunniteltu kulkemaan mukavasti vaativassakin maastossa sekä työ- että vapaa-ajan käytössä. 29 asteen lähestymiskulma ja 21 asteen jättökulma antavat kuljettajalle hyvät mahdollisuudet selvitä jyrkistäkin esteistä. Vahvoja maastoajo-ominaisuuksia täydentää 3 500 kilogramman vetopaino ja jopa 1 252 kilogramman kantavuus.

Ford myi vuonna 2018 Euroopassa 51 500 Rangeria, minkä ansiosta se oli luokkansa myydyin auto. Myynti kasvoi edellisestä vuodesta 15 prosenttia.* Ford Performancen kehittämä uusi Ranger Raptor – tähän asti suorituskykyisin ja tehokkain Ranger – tulee elämyksiä etsivien asiakkaiden saataville Euroopassa vuoden 2019 puolivälissä.

2.0 Ford EcoBlue – erinomainen suorituskyky

Rangerin taloudellinen ja optimaalisen tehokas uusi 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottori on tarjolla seuraavina tehovaihtoehtoina:

  • Yksi muuttuvageometrinen turboahdin, 130 hv tehoa ja 340 Nm vääntöä. Arvioidut CO2-päästöt 209 g/km ja polttoaineen kulutus 8,0 l/100 km. (Ei saatavana Suomessa)
  • Yksi muuttuvageometrinen turboahdin, 170 hv tehoa ja 420 Nm vääntöä. Arvioidut CO2-päästöt 216 g/km ja polttoaineen kulutus 8,3 l/100 km. (Huom! Päästöt ja kulutus ilmoitettu NEDC-mittaustavalla)
  • Kaksoisturboahdintekniikka, jossa on muuttuvageometrinen suurpaineturbo ja kiinteäsiipinen pienpaineturbo. 213 hv tehoa ja 500 Nm vääntöä, arvioidut CO2-päästöt 228 g/km ja polttoaineen kulutus 9,2 l/100 km. (Huom! Päästöt ja kulutus ilmoitettu NEDC-mittaustavalla)

Pienikokoinen turboahdin on kehitetty syöttämään moottoriin pienillä kierroksilla enemmän ilmaa kuin edeltävässä 2.2 TDCi -dieselmoottorissa, mikä tekee moottorista herkemmin reagoivan kaikilla kierrosalueilla.

Kaksoisturbomallissa kaksi peräkkäin asennettua turboahdinta parantavat moottorin vääntöä ja reagointikykyä pienillä kierroksilla. Suuremmilla kierrosluvuilla suurempi turbo toimii yksinään ja tuottaa enemmän tehoa.

Kuusivaihteisen manuaalivaihteiston lisäksi 170 hv ja 213 hv -malleihin on saatavissa Fordin huippuluokan kymmenvaihteinen automaattivaihteisto, jonka suorituskyky ja kestävyys on todistettu niin Ford F-150 ‑lava-autossa kuin uudessa Ford Mustangissakin. Laaja välityssuhdealue ja reaaliaikainen vaihtotapahtuman ajoitus – jonka avulla vaihteisto sopeutuu muuttuviin olosuhteisiin – takaavat, että kaikissa ajo-olosuhteissa valittuna on suorituskyvyn, polttoaineenkulutuksen ja ajomukavuuden kannalta optimaalinen vaihde.

Fordin todellisiin ajosykleihin perustuva testaus osoittaa, että uudella kymmenvaihteisella automaattivaihteistolla varustetun auton polttoaineenkulutus on yhdeksän prosenttia ja manuaalivaihteistolla varustetun auton neljä prosenttia alhaisempi verrattuna vastaaviin poistuviin malleihin.

Uudessa edeltäjäänsä pienemmässä nelisylinterisessä 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottorissa on erilaisia kitkaa vähentäviä uusia teknologioita, kuten 10 mm porrastettu kampiakselirakenne, joka vähentää hankaus/kitkavoimia sylinterien reunoihin, sekä optimoitu yksiosaista nokka-akseliasennelmaa käyttävä venttiilikoneisto.

Suorituskykyä parannetaan pietsosähköteknogialla toimivien ruiskutussuuttimien avulla, jolloin polttoaineenruiskutus on erittäin hienosäädettyä ja vasteherkkää. Vastaavaa teknologiaa käytetään tavallisesti premium-luokan henkilöautojen moottoreissa.

Monipuoliset yhteydet kuljettajalle

Uudessa Ford Rangerissa on edistyksellisiä tietoliikenneominaisuuksia, jotka huolehtivat omistajien ja käyttäjien yhteyksistä ajon aikana.

FordPass Connectin avulla Ranger toimii liikkuvana WiFi-yhteyspisteenä, johon voi kytkeä jopa kymmenen WiFi-yhteydellä varustettua laitetta. FordPass Connect yhdessä älypuhelimeen ladattavan FordPass-mobiilisovelluksen kanssa parantavat auton omistajan ja kuljettajan käyttökokemusta. Järjestelmässä on myös tuottavuutta parantavia ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi:

  • Ajoneuvon tila, jonka avulla kuljettaja voi ennen lähtöä tarkistaa älypuhelimensa näytöltä esimerkiksi öljynpaineen, rengaspaineen ja ajokilometrit.
  • Ajoneuvon paikannus, joka auttaa kuljettajia löytämään autonsa ruuhkaisilla parkkipaikoilla tai entuudestaan vieraissa työkohteissa.
  • Etätoimintojen kuten etälukituksen/-avauksen avulla kuljettaja voi etäavata ovet tai varmistaa, että auton ovet ovat lukossa.

Autossa on myös mm. Apple CarPlayn kanssa yhteensopiva Ford SYNC 3 ‑tietoviihdejärjestelmä, jota voi käyttää yksinkertaisin puhekomennoin tai 8” värikosketusnäytön nipistys-, laajennus- ja pyyhkäisytoiminnoin. Fordin MyKey-järjestelmän avulla ajoneuvokannasta vastaavat voivat ohjelmoida avaimen niin, että nopeutta ja radion äänenvoimakkuutta rajoitetaan ja turvallisuusominaisuudet kytketään pysyvästi päälle.

Älykkäämpi ja turvallisempi ajokokemus

Uusi Ranger on luokkansa ensimmäinen auto, jossa on vakiovarusteena jalankulkijoiden tunnistuksella varustettu törmäyksenestoavustin ja älykäs nopeudenrajoitin, jotka auttavat kuljettajaa välttämään onnettomuudet tai lieventämään niiden vaikutuksia sekä välttämään kalliit ylinopeussakot.

Fordin käyttämä jalankulkijoiden tunnistustekniikka tunnistaa ajoradalla olevat ihmiset etukameran ja tutkan avulla ja jarruttaa automaattisesti, jollei kuljettaja reagoi varoituksiin. Jos järjestelmä havaitsee jalankulkijan ja tulkitsee, että törmäysvaara on todennäköinen, se antaa ensin kuljettajalle varoitusäänimerkin, ja mittaristoon tulee näkyviin varoitusmerkkivalo.

Jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin, järjestelmä valmistelee jarrujärjestelmän hätäjarrutusta varten siirtämällä jarrupaloja lähemmäs jarrulevyjä. Jos kuljettaja ei edelleenkään reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti, jotta vältytään törmäykseltä.

Älykkäässä nopeudenrajoittimessa yhdistyvät Fordin nopeudenrajoitin ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, jotka yhdessäauttavat pitämään uuden Rangerin ajonopeuden muuttuvien nopeusrajoitusten mukaisina.

Kuljettaja voi ottaa älykkään nopeudenrajoittimen käyttöön ja asettaa suurimman sallitun ajonopeuden ohjauspyörän säätimillä. Järjestelmä seuraa liikennemerkkejä tuulilasiin asennetulla kameralla ja hidastaa auton nopeutta, jos nopeusrajoitus on alhaisempi kuin asetettu suurin sallittu nopeus. Kun nopeusrajoitus nousee, järjestelmä antaa kuljettajan kiihdyttää asetettuun nopeuteen, kunhan se ei ylitä uutta nopeusrajoitusta.

Rangeriin tulee nyt ensimmäistä kertaa myös Fordin avaimeton keskuslukitusjärjestelmä ja Ford Power -käynnistyspainike. Lisäksi takalaidan lukko on nyt yhdistetty osaksi keskuslukitusjärjestelmää. Valinnaisvarusteena on saatavissa aktiivinen pysäköintiavustin, joka auttaa taskupysäköinnissä ohjaamalla auton pysäköintipaikkaan. Kuljettajan tarvitsee käyttää vain kaasu- ja jarrupoljinta.

Mukana ovat jo entuudestaan tutut ajomukavuutta parantavat ja kuljettajaa avustavat järjestelmät, kuten kaistavahti ja kaistanpitoavustin, aktiivinen vakionopeudensäädin ja törmäyksenvaroitusjärjestelmä, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, etu- ja takapysäköintianturit, peruutuskamera ja vakiovarusteinen ESC- ajovakaudenhallintajärjestelmä, jonka toimintoja ovat mm. kaatumisenestojärjestelmä ja perävaunun hallintajärjestelmä.

Lisäksi uuden Rangerin ajo-ominaisuuksia on kehitetty jousitusta uudistamalla. Jousien ja iskunvaimentimien ominaisuuksia on säädetty tarjoamaan kunkin mallin ominaispiirteiden mukainen ajokokemus.

Vahva, moderni muotoilu

Uusi Ranger on edustavasti ja näyttävästi muotoiltu. Uudistuksiin kuuluvat uudelleen muotoiltu etupuskuri ja etusäleikkö. Uusia premium-luokan värivaihtoehtoja ovat Diffused Silver ja Blue Lightning, ja paremmin varustelluissa malleissa on Xenon-ajovalot ja LED-päiväajovalot.

Henkilöautomaisen mukava sisustus on nyt saanut Ebony Black -väriteeman, ja maalatut pinnat ovat entistä kiiltävämpiä ja täyteläisempiä. 10-vaihteisella automaattivaihteistolla varustetuissa malleissa on lisäksi laadukkaamman vaikutelman antava vaihteenvalitsimen nuppi. Ylellisen Ranger Limited -mallin varustukseen kuuluvat mustalla nahalla verhoillut istuimet ja tämän mallin yksilölliset 17” kevytmetallivanteet.

Edustava ja huomiota herättävä uusi Ranger Wildtrak erottuu joukosta Saber Orange -ulkovärinsä sekä sille kontrastia tuovan ainutlaatuisen tumman titaanin värisen säleikön ja pyöränkaarissa olevien säleiköiden ansiosta. Samaa titaanikorostusväriä käytetään myös sivupeilien koteloissa, ovenkahvoissa ja kuormalavan kuormansidontapisteissä antamaan rohkea, urheilullinen vaikutelma.

Wildtrak-mallin uusi mattapintaisilla kromiosilla, kiiltävillä koristelistoilla ja osittain nahalla verhoilluilla, Wildtrak-logoilla koristelluilla istuimilla varusteltu sisustuson entistä laadukkaamman ja urheilullisemman oloinen.

Sekä Limited- että Wildtrak-malleissa on uusi easy-lift-takalaita, jonka kaasujousi keventää huomattavasti takalaidan nostamista yläasentoon.

”Uusi Ford Ranger on valmis nykymaailman haasteisiin: se on erittäin kestävä ja vahva kuljettamaan kuormia arkena, ja viikonloppuna sillä voi kätevästi kuljettaa vaikkapa vesijetin rannalle tai hinata trailerilla mönkijän maastoajoreitille.”, de Waard sanoo.

# # #

*Uusimpien marraskuun loppua 2018 koskevien tietojen mukaan. Ford of Europen myynti tapahtuu yhtiön 20 perinteisellä Euroopan markkina-alueella, joilla sitä edustavat kansalliset myyntiyhtiöt: Itävalta, Belgia, Britannia, Tšekin tasavalta, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Alankomaat, Norja, Puola, Portugali, Espanja, Romania, Ruotsi ja Sveitsi.

19.01.2021 17:40AMMATTILEHTI KOEAJAA: Parivertailussa BMW X5 xDrive30d ja BMW X7 xDrive30d - Maasturiluokan valioyksilöt
19.01.2021 14:50Gasumin myymällä liikennekaasulla vähennettiin liikenteen hiilidioksidipäästöjä Suomessa vuonna 2020 peräti 26 000 tonnia
19.01.2021 14:05Logset ja OOO Vertikal solmivat jälleenmyyntisopimuksen Länsi-Venäjän alueelle
19.01.2021 12:00Helsingin yliopisto ja Metsä Group luomaan yhdessä ratkaisuja uusiutuvien luonnonvarojen kestävälle käytölle
19.01.2021 9:20HUOMIO! Vielä pari banneripaikkaa vapaana vuodelle 2021 ammattilehti.fi uutispalvelussa
19.01.2021 8:30Uuden teknologian työvalot Startaxilta
18.01.2021 18:55Täysin uusi Isuzu D-MAX haastaa markkinajohtajat
18.01.2021 14:11Gasumin biojätteen siirtokuormausasema Vantaalla avasi ovensa
18.01.2021 13:55Volvon Dynafleet on jatkossa Volvo Connect
18.01.2021 9:50Lapua-ketjut saavutti ennätysliikevaihdon koronavuodesta huolimatta
18.01.2021 8:48Suomen 35000. Peugeot Turkuun
18.01.2021 8:45Lumenpudotuksen turvavarusteet samassa pakkauksessa
18.01.2021 7:40Henkilönostokorit vaatimustenmukaisiksi
18.01.2021 7:22Hyvä männyn siemenvuosi turvaa metsäpuiden geeniperimän suojelua
17.01.2021 13:33Komatsu Forest uudistaa ja laajentaa MaxiVisionin kartta-aineistoja
16.01.2021 17:04Siirrot.fi - Ratkaisu tehokkaaseen metsäkonelogistiikkaan
15.01.2021 19:35KATSO TÄSTÄ 15.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
15.01.2021 18:00Uudistuksia John Deere kuormatraktoreiden kuormaimiin
15.01.2021 11:00Scania päivittää toimintaansa Suomessa - Uusi alueorganisaatio astui voimaan vuoden 2021 alusta
15.01.2021 9:00Valmet toimittaa laajan pehmopaperikoneen uusinnan Metsä Tissuen Mäntän tehtaalle
15.01.2021 8:30Indutrade konserniin kuuluva Filterteknik laajentaa Suomeen
15.01.2021 8:00Vuoden 2020 kalastonhoitomaksut tuottivat yli 10,4 miljoonaa euroa
14.01.2021 14:50Satamien tilanne odotettua vakaampi
14.01.2021 14:35Dacia Bigster Concept - esimakua uudesta suuresta mallista
14.01.2021 11:12Yläkoululaisten Metsävisa järjestetään nyt jo 40. kerran
14.01.2021 11:11Milwaukeen mutterilinkomallisto uudistuu kampaktimpaan kokoluokkaan
14.01.2021 11:00Aalto-yliopisto etsii käyttökohteita vettähylkivälle panssaripinnoitteelle
13.01.2021 10:01Pääkaupunkiseudun biojätteistä luomulannoitteita ja biokaasua - Lohjan biokaasulaitoksen kaupallinen käyttö alkoi
13.01.2021 9:45Volvo Cars kolminkertaistaa sähköautojen tuotantokapasiteetin Gentin tehtaalla
13.01.2021 9:30Rahkasammalen kestävä korjuu tarvitsee kriteerit
12.01.2021 14:30Luonnonvarakeskus aloitti hirvien lentolaskennat
12.01.2021 9:00Scania esittelee uuden nousevan ja irtikytkeytyvän telivedon
11.01.2021 22:00Ekotehokkuutta puukuljetuksiin: Lappiin kokeiluluvat kahdelle "Pikkujätille"
11.01.2021 13:44Jylhänrannan sillan uusimisurakasta häiriötä Nelostien liikenteelle
11.01.2021 8:44Metsänomistajien tiedot metsäasioissa kohdallaan
11.01.2021 7:00SSAB toimittaa 6 000 tonnia terästä aurinkokennopuistoon Angolaan
11.01.2021 7:00Laivaliikenteen liikennöintivelvoitteita jatketaan Suomi-Ruotsi ja Suomi-Viro väleillä
10.01.2021 17:04Apuja hakkuukoneenkuljettajan työhön harvennushakkuille
09.01.2021 16:22Työkoneiden ja kuljetuskaluston tietokoneasiat kuntoon
08.01.2021 23:00KATSO TÄSTÄ 8.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
08.01.2021 11:41LUE TÄSTÄ! Vuodenvaihteen jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt
07.01.2021 11:00Vihreää valoa fossiilivapaalle teräkselle Oxelösundissa
07.01.2021 10:22Kansainvälinen yhteistyöhanke avaa paperinvalmistuksen historiaa
06.01.2021 12:04Voiteluaineet ja suodattimet metsäalan haastaviin käyttöolosuhteisiin
06.01.2021Nyt on pyhät vietetty - onko yrityksellänne mielenkiintoista kerrottavaa asiakkaille heti vuoden alkuun..?
05.01.2021 13:43Nimitykset: Juhani Kaitila LMCE Groupin vientijohtajaksi
05.01.2021 8:10Hyötyautokaupalla takana henkilöautopuolta vahvempi vuosi
05.01.2021 8:00Scania vahvisti asemiaan Suomen markkinajohtajana - Puuautoissa Scanian markkinaosuus oli yli 44%
04.01.2021 15:33Mercedes-Benzin markkinaosuus kuorma-autoissa kasvoi Suomessa merkittävästi
04.01.2021 12:22Ponssen teknologiayhtiö Epec laajentaa toimintaansa - laajat rekrytoinnit liikkeelle tänään
04.01.2021 8:55Transporter yhä myydyin pakettiautomalli
04.01.2021 8:44Sisäänkääntyvä lasiovi uutuutena Scanian L-sarjan ohjaamoihin
03.01.2021 12:33Uusi ammattiliikenteen Teboil D-automaatti on avattu Seinäjoelle
02.01.2021 13:22Metsäalan työvoimatarve kasvaa - alalle tarvitaan vuosittain noin 1 000 uutta työntekijää
01.01.2021 23:04KATSO TÄSTÄ 1.1.2021 LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa vuodenvaihteen kuulumiset
01.01.2021 18:00Käyttökoulutuksen avulla asiakas saa enemmän irti autohakkuristaan
31.12.2020 9:55Alueellisen kuljetustuen myöntöä jatketaan - tukitasot säilyvät ennallaan
31.12.2020 9:17Asuntokauppa jatkuu nousuvireisenä
31.12.2020 9:00Maaseudun yritysten väliaikaisen tuen hakuaikaa jatketaan kesäkuulle
30.12.2020 20:00Komatsu Forestin valokuvauskilpailun joulukuun voittaja on valittu
30.12.2020 15:47Uusi rehulaki voimaan 1.1.2021
29.12.2020 12:44HUOMIO! Vielä ehdit mukaan uuden vuoden uutislähetykseen
29.12.2020 10:50Nokian Renkaiden nastarengasvalikoima uudistuu
29.12.2020 9:00Kreate yhteistyössä Metsä Fibren miljardihankkeen maanrakennustöissä Kemissä
29.12.2020 9:00Lappeenrantaan rakenteilla uusi kaasutankkausasema
28.12.2020 17:00Komatsu-metsäkoneiden joulukuun tarjouskampanja - kannanotto paremman näkemisen puolesta
28.12.2020 16:11Kuluttajien luottamus suunnilleen ennallaan joulukuussa
28.12.2020 9:30Hyötyajoneuvojen EU-rekisteröinnit kääntyivät kasvuun marraskuussa
27.12.2020 18:00Koskisen Puunhankinta hakee kumppaneita autokuljetukseen ja hakkuutähteiden metsäkuljetuksiin
27.12.2020 11:11Vaatiiko tulevaisuuden liikenne investointeja viestintäverkkoihin?
26.12.2020 11:11Suomen ennakkoväkiluku oli marraskuun lopussa 5 535 605
26.12.2020 9:00Komatsu Forestin valokuvauskilpailun marraskuun voittaja on valittu
25.12.2020 18:00KATSO TÄSTÄ! Hyviä uutisia! Jouluspesiaalissa mukavia tarinoita ja joulutervehdyksiä alan toimijoilta
25.12.2020 10:11Metsäteho: Metsäkoneautomaation kehitysnäkymät ovat maltilliset
24.12.2020 11:00Kuorman varmistamista ja kuormakoreja koskevat vaatimukset löytyvät jatkossa yhdestä määräyksestä
23.12.2020 11:00Metsäluonnosta arvoaineita koronaviruksen päihittämiseen
22.12.2020 14:05Suvanto Trucksin omistus siirtyy yrityksen avainhenkilöille
22.12.2020 10:44DAF solmi kaupat 1300 autosta
22.12.2020 10:22Metsäluonnon arvoaineet hyötykäyttöön
21.12.2020 18:54YRITYKSENNE JOULUTERVEHDYS MUKAAN? Tulossa joulupäivän Hyviä uutisia! erikoislähetys
21.12.2020 12:53Einari Vidgrén Säätiö palkitsi metsäalan osaajia
21.12.2020 12:00Biohiilestä kehitteillä uusi kiertotalouden huipputuote
21.12.2020 8:55Suomen kauppalaivastossa yli 1200 alusta
21.12.2020 8:23Moottorisahavalmistajan tekniset ratkaisut palkittiin
20.12.2020 12:35Raskaan kaluston osaavaa rengaspalvelua Hollolassa
19.12.2020 13:38Stora Enso luopuu metsäomistuksistaan Etelä-Ruotsissa
18.12.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 18.12. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
18.12.2020 16:11Metsäammattilaisten julkinen riepottelu turhaa - Metsiä hoidetaan Suomessa asiantuntevasti
18.12.2020 9:12Lukiolaiset hakeutuvat harvoin metsäalan jatko-opintoihin
18.12.2020 8:08Metsä Groupin kesätyöpaikat 2021 hakuun
17.12.2020 14:50Nimitykset: Kari Halonen Vehon Suomen liiketoimintojen johtajaksi
17.12.2020 13:02Citroën ë-Jumpy - International Van of the Year 2021, Kansainvälinen vuoden pakettiauto 2021
17.12.2020 10:28Euro NCAP: Pakettiautojen turvallisuusvarusteissa parantamisen varaa
17.12.2020 9:01Nimitykset: Mikko Silfverberg tuotepäälliköksi MAN Truck&Bus Finlandille
17.12.2020 9:00Stora Enson keätyöpaikat hakuun
16.12.2020 14:12Metsäkonetelat mukaan OFAn tuotevalikoimaan
16.12.2020 10:20Tutkimus: Hakkuualan maanmuokkaus lisää taimettumista
16.12.2020 9:00Polttoaineiden käytön hiilidioksidipäästöt vähenivät tammi-syyskuussa liki viidenneksellä edellisvuodesta
16.12.2020 8:45Kuorma-autoilla kuljetetut tavaramäärät kasvussa
16.12.2020 8:33DAF Leylandin tehdas saavutti kunnioitettavan merkkipaalun

Näytä lisää »