Ympäristöalan avustuksia haettavissa Uudenmaan ELY-keskuksesta

18.10.2022 9.11

Avustusta vesistötoimenpiteiden toteuttamiseen voidaan myöntää myös yhteisiin ojitushankkeisiin osallistumista varten hakijalle, joka ei voi saada maatalouden rakennetukea. Kuva Loviisanjoen peruskuivatushankkeessa toteutetusta tulvatasanteesta. Kuva: Pasi Lempinen

Avustusta vesistötoimenpiteiden toteuttamiseen voidaan myöntää myös yhteisiin ojitushankkeisiin osallistumista varten hakijalle, joka ei voi saada maatalouden rakennetukea. Kuva Loviisanjoen peruskuivatushankkeessa toteutetusta tulvatasanteesta. Kuva: Pasi Lempinen

Ympäristöministeriön ja maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalojen ensi vuoden harkinnanvaraisia valtionavustuksia voi nyt hakea Uudenmaan ELY-keskuksesta. ELY-keskus myöntää avustuksia ministeriöiden sille osoittamien määrärahojen puitteissa.

Rakennusperinnön hoitoa, saariston ympäristönhoitoa, pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatimista, vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttamista, Kunta- ja JärjestöHelmi -avustuksia sekä vesistön käyttöä ja tulvariskien hallintaa Uudellamaalla koskevat avustushakemukset lähetetään Uudenmaan ELY-keskukseen.

Uudellamaalla toteutettaviin kalataloudellisiin kunnostuksiin voi hakea avustusta Varsinais-Suomen ELY-keskukselta. Uudenmaan alueella toteutettaviin ympäristökasvatus- ja -valistushankkeisiin voi puolestaan hakea avustusta Keski-Suomen ELY-keskukselta ja maa- ja metsätalousalueiden vesienhallintaa edistäviin hankkeisiin Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta.

Avustusten hakuaika on 18.10.30.11.2022. Myös Kunta- ja Järjestö -Helmen avustushaku on käynnissä ja hakukierros toteutetaan ajanjaksolla 15.9.31.10.2022.

Rakennusperinnön hoito

Rakennusperinnön hoitoon voidaan myöntää avustusta kulttuurihistoriallisesti merkittävien rakennusten kunnossapitoon. Avustusta voidaan myöntää myös muihin kunnossapitoa, suojelua ja parantamista edistäviin toimenpiteisiin. Työ on tehtävä rakennuksen rakentamisajankohdan mukaisilla työtavoilla ja rakennukseen sopivilla perinteisillä rakennusmateriaaleilla. Avustusta voivat hakea rakennusten yksityiset omistajat, rakennusperinnön hoitoa edistävät yhteisöt, kunnat ja kuntayhtymät.

Saariston ympäristönhoito

Avustusta voidaan myöntää kunnalle tai kuntalaiselle saariston eläimistön, kasviston tai maiseman suojeluun liittyviin hankkeisiin. Avustusta voi hakea myös yhdistys tai säätiö, jonka tarkoituksena on luonnonsuojelun tai ympäristönhoidon edistäminen. Avustusta ei ole myönnetty ruoppauksiin.

Uudellamaalla saariston ympäristönhoitoavustuksen piiriin kuuluvat Espoon, Helsingin, Inkoon, Kirkkonummen, Loviisan, Porvoon, Raaseporin ja Sipoon ilman kiinteää tieyhteyttä olevat saaret.

Avustusalueeseen kuuluvat lisäksi seuraavat alueet, joihin on kiinteä tieyhteys:

  • Suvisaaristo (Espoo)
  • Santahamina (Helsinki)
  • Storramsjö, Hirdal, Barö, Räfsö, Degerö ja Sävö (Inkoo)
  • Porkkalanniemi (Kirkkonummi) Sarvsalö, Kabböle, Isnäs, Tjuvö, Strömsland, Vahterpää ja Gäddbergsö (Loviisa)
  • Emäsalo, Vessölandet, Tirmo ja Fagersta (Porvoo)
  • Bromarv, Trollshovda, Lindö, Svedja, Öby, Odensö, Norrby ja Båsa (Raasepori)
  • Kitö ja Löparö (Sipoo)

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatiminen

Pohjavesialueiden suojelusuunnitelmilla edistetään pohjavesien hyvän tilan saavuttamista ja pohjavesien suojelutoimia. Suojelusuunnitelman keskeinen tavoite on tunnistaa pohjavedelle ihmistoiminnasta aiheutuvat riskit sekä ennaltaehkäistä pohjaveden laadun heikkeneminen ja turvata alueen pohjaveden kemiallinen ja määrällinen tila. Suojelusuunnitelman laatimisen ja päivittämisen tulisi kohdistua erityisesti vesienhoidossa tunnistetuille riskipohjavesialueille. Avustusta myönnetään kunnille pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien laatimiseen ja suunnitelmien päivittämiseen.

Vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttaminen

Avustukset vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttamiseen on tarkoitettu vesienhoidon toteutusta, vesien hyvän tilan saavuttamista ja ylläpitämistä palveleviin hankkeisiin. Ensisijaisia ovat vesienhoitosuunnitelmien mukaiset vesien tilaa parantavat hankkeet vesistöissä ja valuma-alueilla. Avustusta voidaan myöntää hankkeeseen, jonka kohdevesistö on hyvää huonommassa tilassa tai tilan säilymiseen kohdistuu riski.

Hyvän tilan tavoite voi edellyttää järvi-, joki-, rannikko- tai pienvesikohteissa ulkoisen kuormituksen vähentämistä sekä vesistöjen kunnostustoimia. Hankkeeseen voi kuulua sekä vesistössä että valuma-alueella tehtäviä vesiensuojeluratkaisuja, pois lukien maa- ja metsätalouden vesienhallintatoimenpiteet, joihin voi hakea avustusta maa- ja metsätalouden vesienhallinta -hausta. Hankkeilla tavoitellaan pitkäkestoisia vaikutuksia vesien tilaan, minkä varmistamiseksi halutaan avustaa laajempia hankekokonaisuuksia ja useiden toimijoiden yhteistyötä. Hankkeilta toivotaan alueellisten asiantuntijaverkostojen hyödyntämistä, ja niitä voidaan tukea osana konkreettisten toimenpiteiden toteuttamista.

Avustuksen saamiseksi hakijan tulee yleensä olla rekisteröitynyt yhdistys, vesialueen osakaskunta, kalatalousalue, vesilain mukainen yhteisö, kunta tai yritys. Mikäli myönnettävällä avustuksella tuetaan taloudellista toimintaa, noudatetaan EU:n valtiontukisääntöjä, niin kuin valtioneuvoston asetuksen 714/2015 2a- ja 2b-pykälissä on säädetty.

Vesitalous ja vesiluonnonvarojen kestävä käyttö

Avustukset vesistötoimenpiteiden toteuttamiseen on tarkoitettu vesitalouden ja vesiluonnonvarojen kestävän käytön ja vesienhallinnan hankkeille. Avustusta voidaan myöntää vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa sekä vesitalouden varautumista ja riskienhallintaa parantavien tulvasuojelu- ja muiden hankkeiden sekä vesiluonnonvarojen kestävää käyttöä edistävien kehittämis- ja investointihankkeiden tukemiseen.

Vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa parantavina toimenpiteinä tukea voidaan myöntää vesistötoimenpiteille tulvariskienhallintasuunnitelmien mukaiseen tulvariskien hallintaan ja muiden vesitaloudellisten riskien ja haittojen vähentämiseen sekä vesistöjen monipuolisen käytön ja hoidon edistämiseen. Tukea voidaan myöntää myös yhteisiin ojitushankkeisiin osallistumista varten hakijalle, joka ei voi saada maatalouden rakennetukea.

Vesiluonnonvarojen kestävää käyttöä edistävinä hankkeina tukea myönnetään vesitaloussektorin kokeilu-, investointi- ja vientitoimintaa sekä innovatiivisia julkisia hankintoja ja niihin liittyviä toimintamalleja edistäville hankkeille.

Avustuksen hakijana voi olla esimerkiksi rekisteröitynyt yhdistys, vesilain mukainen yhteisö tai kunta. Mikäli myönnettävällä avustuksella tuetaan taloudellista toimintaa, noudatetaan EU:n valtiontukisääntöjä, niin kuin valtioneuvoston asetuksen 714/2015 2a- ja 2b-pykälissä on säädetty.

Kunta- ja Järjestö-Helmi

Kunnille, kuntayhtymille, yhdistyksille ja säätiöille voidaan myöntää avustusta ennallistamis-, kunnostus ja hoitotoimiin. Hakukierrokseen toivotaan konkreettisia elinympäristöjen kunnostus- ja hoitotoimenpiteitä sisältäviä, vaikuttavia ja monipuolisia hankkeita kaikista Helmi-ohjelman teemoista. Hankkeiden tulee toteutua vuoden 2024 loppuun mennessä. Hakuaika poikkeaa yleisestä hakuajasta ollen 15.9.31.10.2022.

Hakuteemat

  • Soiden ennallistaminen
  • Lintuvesien ja kosteikkojen kunnostaminen ja hoito
  • Perinneympäristöjen kunnostaminen ja hoito
  • Metsäisten elinympäristöjen hoito
  • Pienvesien ja rantaluonnon kunnostaminen

Maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan edistäminen

Avustuksen tavoitteena on parantaa vesien tilaa edistämällä maa- ja metsätalouden vesienhallintaa huomioimalla ja yhteensovittamalla maa- ja metsätalouden sekä vesiensuojelun tarpeet. Avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, jotka edistävät valuma-aluelähtöistä vesienhallinnan suunnittelua, toteutusta ja yhteistyötä sekä sopeutumista muuttuviin ilmasto-olosuhteisiin. Lisäksi hankkeilla parannetaan peltojen ja metsien vesitaloutta, vähennetään vesistöihin kohdistuvaa kuormitusta ja lisätään luonnon monimuotoisuutta. Avustettavat toimenpiteet voivat olla sekä laajoja yhteistyöhankkeita että alueellisia tai paikallisia suunnittelu- ja toteutushankkeita.

Avustusta voidaan myöntää oikeushenkilöille, kuten rekisteröidyille yhdistyksille, vesioikeudellisille yhteisöille, osakaskunnille, kunnille tai kuntayhtymille, oppilaitoksille tai yrityksille. Avustus voidaan myöntää usean toteuttajan yhteishankkeelle. Avustuksen päähakijana eivät voi olla valtion virastot ja laitokset.

Kalataloudelliset kunnostukset

Kalataloudellisissa kunnostuksissa avustusta voidaan myöntää hankkeisiin, joiden tavoitteena on edistää kalan kulkua, kalakantojen luontaista lisääntymistä tai parantaa mahdollisuuksia kestävään kalastukseen. Hankkeilla pyritään erityisesti vahvistamaan uhanalaisten kalakantojen elinvoimaisuutta. Avustettavia hankkeita voivat olla esimerkiksi kalakantojen lisääntymisalueiden kunnostaminen, kalateiden rakentaminen ja vaelluskalojen luontaisen elinkierron turvaaminen. Etusijalle asetetaan virtavesikohteet, jotka on mainittu kalataloudellisissa kunnostusohjelmissa tai Uudenmaan vesienhoidon toimenpideohjelman (2022–2027) liitteessä 2.

Ympäristökasvatus ja -valistus

Avustettavan hankkeen on edistettävä kestävää kehitystä, kulttuuriympäristön vaalimista tai muuta ympäristökasvatusta ja -valistusta. Ekologisen kestävyyden näkökulman tulee olla hankkeessa keskeinen, vaikka se edistäisi kestävää kehitystä laajemminkin. Avustettavan hankkeen tulee olla valtakunnallisesti tai alueellisesti merkityksellinen kokeilu- tai kehittämishanke. Hankkeen on oltava projektiluonteinen eli ajallisesti rajattu. Avustusta ei voida myöntää pysyväisluonteiseen tai jatkuvaan toimintaan. Avustusta ei myönnetä tutkimushankkeille.

Avustusta voi saada juridinen henkilö eli rekisteröity yhdistys, järjestö tai muu yhteisö, yritys, kunta tms. Avustusta ei myönnetä valtion virastoille tai laitoksille eikä yksityishenkilöille.

Avustuksen hakemisesta ja myöntämisestä

Avustusta on haettava ennen hankkeen toimenpiteiden aloittamista. Hakemukset toimitetaan viimeistään 30.11.2022 ensisijaisesti sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelun kautta.

Vesien- ja merenhoidon toimenpiteiden toteuttamista, vesistön käyttöä ja tulvariskien hallintaa sekä kalataloutta koskevia hakuajan jälkeen toimitettuja hakemuksia voidaan ottaa huomioon määrärahojen puitteissa.

Avustuksia myönnettäessä noudatetaan valtionavustuslain (668/2001) perusteita ja menettelyjä. Vesien kunnostushankkeiden osalta noudatetaan myös valtioneuvoston asetusta vesistön ja vesiympäristön käyttöä ja tilaa parantavien hankkeiden avustamisesta (714/2015).

Hakulomakkeet ja ohjeita ELY-keskuksesta ja verkkopalvelusta

Hakulomakkeita ja tarkempia tietoja avustusten myöntämisen edellytyksistä saa Uudenmaan alueella Uudenmaan ELY-keskuksesta. Harkinnanvaraisia valtionavustuksia koskevia hakulomakkeita ja ohjeita – myös kalataloudelliset kunnostukset – on saatavissa myös ELY-keskusten verkkopalvelusta

https://www.ely-keskus.fi/rahoitus-ja-avustukset-ymparistovastuualue

Avustuksista kalataloudellisiin kunnostuksiin saa lisätietoja Varsinais-Suomen ELY-keskuksesta ja avustuksista maa- ja metsätalousalueiden vesienhallinnan edistämiseen Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta. Ympäristökasvatuksen ja -valistuksen hankeavustuksista lisätietoja saa Keski-Suomen ELY-keskuksesta.

Rahoitus ja avustukset -sivujen kautta pääsee tutustumaan sekä eri avustustyyppien avustuksiin että niihin liittyviin Kansalliseen kalatiestrategiaan, valtioneuvoston asetukseen 714/2015 ja Uudenmaan vesienhoidon toimenpideohjelmaan.

Tänään avautuu myös seuraava valtakunnallisesti keskitetty avustushaku, josta Etelä-Savon ELY-keskus tiedottaa erikseen:

Avustus kaupunkien vesien hallintaan ja haitallisten aineiden vähentämiseen (alueidenkäyttö) (Etelä-Savon ELY-keskus)

Kuulutus ELY-keskuksista haettavista harkinnanvaraisista valtionavustuksista (Uudenmaan ELY-keskus)

01.11.2022 11.40Kuorma-autot ainoa valopilkku lokakuun ensirekisteröinneissä
01.11.2022 11.00Puuta jalostava teollisuus arvioi luonnon monimuotoisuustyön vaikutuksia laajalla tutkimuksella
01.11.2022 10.25MTK:n jäsenkysely: tiloilla edessä vaikeat ajat
01.11.2022 10.11Kekkilä etsii kumppaneita uuden ruokohelven viljelyyn - hakuaika päättyy 25.11.2022
31.10.2022 18.00Pohjolan talveen kehitetty rengasmallisto vakuuttanut ominaisuuksillaan
31.10.2022 13.33Metsänomistajat kiinnostuneita tuottamaan luonnontuotteita metsissään - luomusertifiointi houkuttaa, mutta siitä ei haluta maksaa
31.10.2022 9.00Porvoolaiselle puutavara-autonkuljettaja Johan Ahlqvistille "Työyhteisön hyvä tyyppi" -stipendi
30.10.2022 13.40Purkupuun tehokasta murskausta ilman rautamurheita
30.10.2022 9.00Joukkueitten TIMBERSPORTS® MM-kisat päätetty - Australia on voittaja
29.10.2022 21.00KATSO TÄSTÄ BAUMA-ERIKOISLÄHETYS OSA 2/2 - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa mielenkiintoisen raportin maailman suurimmasta rakennuskonealan tapahtumasta
29.10.2022 11.00Pascal Rety palasi Logsetin myynti- ja markkinointijohtajaksi
28.10.2022 22.00KATSO TÄSTÄ BAUMA-ERIKOISLÄHETYS OSA 1/2 - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa mielenkiintoisen raportin maailman suurimmasta rakennuskonealan tapahtumasta
28.10.2022 11.00Komatsu Forest Oy:n metsäkoneasentajien koulutuspäivät Baltiassa
28.10.2022 8.10Tamtron suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq First North Growth Market Finland markkinapaikalle
27.10.2022 14.00Huoltovarmuuskeskuksen johtaja: Huoltovarmuusmetsillä voitaisiin varmistaa energian saatavuutta
27.10.2022 10.00Euromaster: Talvirenkaista ei ole pulaa
26.10.2022 10.00Metsiä uudistetaan liian aikaisin
25.10.2022 12.12Ponssen osavuosikatsaus 1.1.?30.9.2022 - palveluiden kysyntä hyvällä tasolla
25.10.2022 10.11MAN eTruck -täyssähkökuorma-auto markkinoille vuonna 2024
24.10.2022 15.00Scanian rivimoottorit vahvasti esillä Baumassa
24.10.2022 12.13Sähköautot: Renault Masterin vetyversio etenemässä sarjatuotantoon
24.10.2022 11.02Bioenergia ry julkaisi vaalitavoitteensa eduskuntavaaleihin 2023
23.10.2022 14.00Mielenkiintoinen metsäkone- ja puutavara-autopäivä Porissa torstaina 27. lokakuuta
23.10.2022 13.00Kotimaista Sisua Hakevuoren puunajoon
21.10.2022 22.00KATSO TÄSTÄ VIIKON 42/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, metsä- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
21.10.2022 14.00Kotimainen JST Prohook -koukkulaite raskaimpiin työtehtäviin
21.10.2022 10.00Stora Enson osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2022: Neljänneksen tulos vahva; strategiset toimenpiteet tähtäävät kasvun vauhdittamiseen pitkällä aikavälillä
20.10.2022 18.00Komptech Axtor - Puumurskain ja hakkuri samassa kompaktissa paketissa
20.10.2022 8.00Finnfund käynnistää ensimmäisen merkittävän kansainvälisen metsäsijoitusyhtiön Afrikkaan
20.10.2022 7.00Oikeanlainen säilytys pidentää renkaiden käyttöikää - parhaat vinkit renkaiden säilytykseen
19.10.2022 12.26Peltojen laajalla kipsikäsittelyllä fosforipäästöjä vastaan - Kipsiä tarjolla ilmaiseksi
19.10.2022 12.13Rautakauppojen myynti hiipuu
19.10.2022 9.12Metsä Group palkitsee omistajajäseniään hankintapuukaupoista
18.10.2022 15.00Tulossa Hyviä uutisia! lähetys BAUMA 2022 näyttelystä - lähde mukaan...
18.10.2022 14.00Sennebogen 830E Trailer - Pylvästuotannon moniottelija
18.10.2022 9.21Tutkimus: Metsäteollisuudella olisi varaa säästää enemmän energiaa
18.10.2022 9.11Ympäristöalan avustuksia haettavissa Uudenmaan ELY-keskuksesta
17.10.2022 18.50Hake-HCT liikkuu parhaimmillaan 350 000 km vuodessa 84-100 t kokonaismassalla - Tonnikilometrien kuninkaat
17.10.2022 15.55Scanialta uusi kuutoskone teollisuuskäyttöön
17.10.2022 12.03Hiab päivittää puutavaranostureiden ja vaihtolavalaitteiden HiVisionin
17.10.2022 11.21Rentti on Palms metsäperävaunujen uusi koti
17.10.2022 11.20Helsinki pyytää asukkailta näkemyksiä kaupungin metsien hoidosta
17.10.2022 11.00Maatalouskoneet kiinnostivat näyttelyvieraita Helsingissä - tapahtumassa 17 000 vierasta
17.10.2022 8.00Komatsu Forestin työnäytös Kärkölässä perjantaina 28.10. - tule mukaan!
17.10.2022 7.00Metsäteollisuudella on suuri merkitys sähkön käyttäjänä ja tuottajana
16.10.2022 11.40Hakkeen kysyntä kasvussa - kalustoon investoidaan
15.10.2022 11.00Kuljetusala tarvitsee osaavaa työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa
14.10.2022 22.00KATSO TÄSTÄ VIIKON 41/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! Helsingin MaatalousKonemessuilta
14.10.2022 11.11Teollisuuden liikevaihto kasvoi 25,3 % vuoden 2022 elokuussa
14.10.2022 9.00Kuljetusala tarvitsee osaavaa työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa
13.10.2022 15.55Kuitupuiden kantohinnoissa nousupainetta - hakkuumäärät kasvavat ensi vuonna
13.10.2022 15.33Sähköautot: Korealaismerkkeihin akun esilämmitys
13.10.2022 15.11Husqvarnalta kaksi uutta moottorisahaa puunhoidon ammattilaisille
13.10.2022 15.00Volvo FMX Electric ensimmäistä kertaa Suomessa FinnMateria-messuilla
13.10.2022 13.02Sähköautot: Julkinen latausinfrastruktuuri laajentuu hyvää vauhtia Suomessa
13.10.2022 12.22Nokian Renkaat ostaa Nokian Portin teollisuuskiinteistön
12.10.2022 13.20Renault Trucksin kuorma-autotehtaasta valmistui 1000. sähkökuorma-auto
12.10.2022 12.21Sähköautot: BMW i7 saapui Suomeen - Ammattilehti paikalla mallin julkistuksessa
12.10.2022 11.59LUE TÄSTÄ! Uusi jättikokoinen Kivirock lehti on ilmestynyt - tarjolla 264 sivua maarakennus- ja kaivosalan asiaa
12.10.2022 11.45Kalanpyydys väärässä paikassa voi tulla kalliiksi kalastajalle - Saimaalla ?ongelmaverkkoja? löytyy viikoittain
12.10.2022 11.01Uuden prosessikattilan avuin Yaran typpihappotehtaan päästöt pienenivät 95 prosentilla
11.10.2022 18.04Tehtäväänsä suunniteltu ja hyvin toteutettu ritiläauto
11.10.2022 15.00Sähköautot: Ensimmäinen kaikille sähköautoilijoille avoin K-suurteholatausasema Kokkolaan
11.10.2022 14.24Metsäalan korkeakoulujen johtamiskoulutuksen tehostamista selvitetään Metsämiesten Säätiön tuella
11.10.2022 14.02Öljyn viskositeetilla on väliä - Ohutta vai paksua laatua moottoriin?
11.10.2022 10.11THL aloitti yhteistyön Savon ammattiopiston, Metsäteollisuus ry:n ja Ponssen kanssa naisten määrän lisäämiseksi metsäalalla
11.10.2022 10.01Motivan vinkit kiinteistöammattilaisille toimitilojen energiansäästötalkoisiin
10.10.2022 16.22Sotaveteraani Hannes Tuoviselle puu Menestyjien puistoon Vihdissä
10.10.2022 11.22Stora Enson CLT-tehdas otettiin käyttöön Tsekissä
10.10.2022 11.11Valmet toimittaa hakkeenpesu- ja kuidutuskonejärjestelmän Vietnamiin
09.10.2022 14.01AMMATTILEHTI KOEAJAA: Ford E-Transit - Esimerkillisen hyvä pakettiauto
09.10.2022 11.00Käytettyjen metsäkoneiden kysyntä kovalla tasolla
07.10.2022 23.00KATSO TÄSTÄ VIIKON 40/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, metsä- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
07.10.2022 8.34Jamk hyväksytty jäseneksi Eurooppa-yliopistoon
06.10.2022 15.23Renault Trucks T ja C E-Tech sähkökuorma-autojen ennakkomyynti vauhtiin
06.10.2022 9.54Pk-yritysten ja korkeakoulujen välinen yhteistyö tiivistyy Turun alueella
06.10.2022 9.00Speed Oy on 30-vuotias konttikuljetusten edelläkävijä
05.10.2022 18.00Metsätyö Hänninen Oy tekee laadukasta korjuujälkeä
05.10.2022 14.00Metsä Groupin huippumoderni saha on käynnistynyt Raumalla
05.10.2022 8.33Valmet Automotive on valmistanut jo miljoona akkupakettia
04.10.2022 17.55Risupeto teki konekuskista energiapuu urakoitsijan
04.10.2022 10.17Maanteiden talvihoitokausi on alkanut - Destian Kelikeskus ja Ilmatieteen laitos yhteistyössä jo 20 vuotta
04.10.2022 8.22Testivoittaja: MAN TGX Individual Lion S otti ykköspaikan ohjaamovertailussa
04.10.2022 8.00Metsien lannoituksella hiilinielut kasvuun
03.10.2022 16.44Hakkurivalinnassa päädytty Mus-Maxiin ensimmäisen, toisen ja kolmannen kerran
03.10.2022 11.34Nimitykset: Juha Mattila Renault Trucks Suomen myyntijohtajaksi
03.10.2022 11.06Uusien autojen rekisteröinnit yltivät varovaiseen kasvuun
03.10.2022 10.00Pääpuulajien tilavuusmallit on päivitetty
03.10.2022 9.00Koskisen Oy järjesti henkilöstöannin osana henkilöstön palkitsemista ja sitouttamista
03.10.2022 8.11Ruotsin Mercedes-Benz kuorma-autojen maahantuontiliiketoiminta Veholle 1.10.22.alkaen
02.10.2022 16.00Chevrolet Silverado on urakoitsijan monitoimiauto
02.10.2022 11.00BB-Aki teki miehen työn koko metsäalan puolesta
30.09.2022 23.00KATSO TÄSTÄ VIIKON 39/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, metsä- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
30.09.2022 8.22Energian hintojen korotus heijastuu kulutukseen
29.09.2022 10.13Metsämiesten Säätiö hakee uutta kumppania metsäomaisuutensa hoitoon
29.09.2022 10.09Sähköautot: Suurteholatausmahdollisuus Nurmijärvelle, Järvenpäähän ja Vihtiin
29.09.2022 9.29Tutkimus: Suomalaisten pörssiyhtiöiden maine hyvällä tasolla
28.09.2022 17.22Metsäkoneenkuljettajakoulutus on muutettava yhteishakuun erilliseksi hakukohteeksi
28.09.2022 15.30Viime talvi toi kitkarenkailla varustettujen autojen vahinkotilastoon pienen nousun
28.09.2022 11.00Valmet toimittaa päällystetyn kartongin valmistuslinjan asiakkaalleen Aasian ja Tyynenmeren alueella

Näytä lisää »