Kaupunkimaisema , puutarha 5

Kaupunkimaisema , puutarha 5

Lisätty: 15 Kesäkuu 2009

Arvostele ( 1 )

Share |

Kommentit

Metsänhoitoyhdistys on metsänomistajien rahoittama ja hallinnoima yhteenliittymä, joka edistää ja valvoo alueellaan yksityismetsätaloutta. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää metsänomistajien harjoittaman metsätalouden kannattavuutta ja tuottaa kaikkia metsänomistajan tarvitsemia palveluita, metsänhoityhdistys muun muassa selvittää avustusvarojen saatavuuden sekä hakee mahdolliset valtion avustukset metsänomistajan puolesta. Metsänhoitoyhdistys edistää metsien kestävää hoitoa; tyypillisimpiä metsänhoitotöitä ovat metsänuudistamiseen ja taimikonhoitoon liittyvät tehtävät.

Metsänhoitoyhdistysten toimintaa rahoitetaan metsänhoitomaksuilla, joita maksavat kaikki metsänhoitoyhdistyksen jäsenet, metsänomistaja voi myös kieltäytyä metsänhoitoyhdistyksen jäsenyydestä.

Suomen 155 metsänhoitoyhdistyksen toimialue kattaa koko maan. Metsänhoitoyhdistykset ovat alueellisesti järjestäytyneet metsänomistajien liitoiksi. Metsänhoitoyhdistyksiä ei ole missään muussa maassa kuin Suomessa.

[muokkaa] Historia

Metsänhoitoyhdistys Tapio perustettiin vuonna 1906. Metsäosuuskuntia perustettiin järkiperäistämään metsänhoitoa ja myydä "metsäntuotteita jalostettuna ja jalostamattomana". Tapio valisti metsänhoidosta metsänhoitokursseilla ja kilpailuissa, arvioi metsiä, leimasi ja myi puita, välitti siemeniä ja tuotti taimia metsänviljelyyn. Toiminta hiipui sodan aikana ja päättyi vuonna 1920.

1930-luvulla metsänhoidon yhdistystoiminta elpyi metsänomistajien yhdistyksinä ja levisi koko maahan. Vuonna 1950 säädettiin metsänhoitoyhdistyslaki. Lakisääteisen metsänhoitomaksun avulla metsänhoitoyhdistysten merkitys kasvoi entisestään 1960- ja 1970-luvuilla. Nykyisin voimassa oleva laki ja asetus metsänhoitoyhdistyksistä on vuodelta 1998.
Lähettäjä Saamelainen / 19.7.2009

Kommentoi kuvaa

Kommentti:*
Nimi:*