DHL liikennöi pk-seudulla neljän akku-Scanian voimin kolmessa ajovuorossa - puolen vuoden kokemukset positiivisia

31.05.2024 12.50

Scania_abb_dhl2.JPG

ABB Oy, DHL Supply Chain (Finland) Oy ja Scania Suomi Oy ovat yhdessä toteuttaneet logistiikkaketjun sähköistämisen Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevan ABB:n taajuusmuuttajatehtaan ja DHL:n Vantaalla sijaitsevan varaston välille. DHL vastaa logistiikkaketjusta varaston ja tuotannon välillä ja tuottaa nonstop-kuljetukset neljällä Scania-sähkökuorma-autolla.

Kuljetuksissa varaston ja tuotannon välillä liikkuu sunnuntai-illasta perjantai-iltaan yli 80 lähtöä vuorokaudessa. Sähköautojen lataus tapahtuu purun ja lastausten aikana kiinteästi asennetuilla ABB:n teholatauslaitteilla kuljetusketjun molemmissa päissä.

Varaston ja tuotannon välisten kuljetusten hiilidioksidipäästöt pienenevät sähköistämisen ansiosta vuosittain noin 200 000 kiloa verrattuna vastaavaan toteutukseen dieselkäyttöisillä kuorma-autoilla.

Scania_abb_dhl1.JPGMichael Mannfors, Antti Saarinen, Peter Lindgren

ABB on sitoutunut saavuttamaan nettonollan 2050 mennessä

Logistiikan sähköistäminen on keskeinen osa ABB:n ja Suomessa toimivien Drives-yksiköiden kestävän kehityksen toimia. ”ABB-yhtymän tavoite on saavuttaa nettonolla vuoteen 2050 mennessä. Täyssähköisen kuljetusketjun toteuttaminen yhdessä logistiikkakumppaniemme kanssa on yksi esimerkki ABB Drivesin toimenpiteistä oman toimintamme kasvihuonepäästöjen nettonollan saavuttamisessa”, kommentoi ABB Oy:n Drives Finland Site Manager Peter Lindgren.

Vastuullisesta logistiikasta lisäarvoa yrityksille

”DHL:n maailmanlaajuisena ympäristönsuojelutavoitteena on nettonollapäästöinen logistiikka vuoteen 2050 mennessä. Tarjoamalla vastuullisia, asiakastarpeisiin räätälöityjä ratkaisuja tuomme lisäarvoa myös asiakkaittemme toimitusketjuille”, sanoo DHL Supply Chainin Suomen maajohtaja Antti Saarinen.

Logistiikkapalveluiden energiatehokkuus ja vähäpäästöisyys ovat yhä keskeisempiä tekijöitä vastuullisessa yritystoiminnassa. Logistiikkakumppanin tehtävä on suunnitella ja toteuttaa ratkaisut, jotka tukevat asiakkaan omien ympäristötavoitteiden saavuttamista. ”ABB:n ja DHL Supply Chainin kumppanuuden laajentaminen varastoinnista ja tuotannon sisälogistiikasta kuljetuksiin on tärkeä uusi askel pitkäjänteisessä yhteistyössämme. Tiukasti aikataulutettuja sähköautokuljetuksia hoitaa kymmenen omaa kuljettajaamme”, Saarinen lisää.

Kuljetusten päästöjen vähentäminen mm. ajoneuvokalustoa sähköistämällä on yksi DHL Groupin globaalin ympäristöohjelman päätavoitteista. Sähköisten ajoneuvojen lisäksi investointeja suunnataan mm. uusiutuviin polttoaineisiin ja toiminnaltaan hiilineutraaleihin kiinteistöihin.


Kuljetusten huolellinen suunnittelu mahdollistaa täysin sähköiset kuorma-autokuljetukset

Raskaan kuorma-autoliikenteen sähköistyminen etenee Euroopassa ja myös Suomessa. Uusien raskaampien kuorma-automallien tulo markkinoille mahdollistaa täysin sähköisen voimalinjan jo hyvin moneen eri kuljetustarpeeseen. ”Sähköistetyt kuljetukset vaativat huolellista suunnittelua. Scania Suomi on yhdessä DHL:n kanssa analysoinut kuljetusketjun ja lataustarpeen Scanian edistyksellisten analysointityökalujen avulla, jonka ansiosta kuljetukset voidaan hoitaa luotettavasti”, kertoo Scania Suomen eMobility tuotepäällikkö Michael Mannfors.

DHL hoitaa ABB:n kuljetukset neljällä 3-akselisella Scania 25P täyssähkökuorma-autolla. Autot ovat Scania 25P-mallin 9-akkuiset versiot ja autojen lataus hoidetaan kiinteästi asennetuilla ABB:n teholatauslaitteilla kuljetusketjun molemmissa päissä. ”Tässä mittakaavassa täyssähköisiä kuorma-autoja ei vielä ole otettu Suomessa käyttöön yhtä kuljetusketjua varten. Scaniat kulkevat tehtaan ja varaston välillä lähes 24/7 ja olemme todella iloisia, että saimme olla mukana tämän projektin toteutuksessa. Kuljetusten sähköistyminen etenee ja tämä on osoitus Scanian kyvystä toteuttaa oikeita, tehdastuotannon kannalta kriittisiä täysin sähköistettyjä kuljetuksia yhdessä asiakkaidemme kanssa”, iloitsee Scania Suomen Michael Mannfors.

14.06.2024 22.00KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024 11.53Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa toimitusjohtajahuijauksista - Kesätyöntekijöiden ja sijaisten perehdyttäminen tärkeää
14.06.2024 11.15Nimitykset: Kummala palaa takaisin Vehoon - Suomen Hyötyajoneuvoliiketoiminnan johtoon
14.06.2024 9.02Ponsselta uusia ratkaisuja tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi
13.06.2024 9.22USB-C-latausliitin pakolliseksi uusiin laitteisiin koko EU:ssa
12.06.2024 9.00Metsäkone liikkuu yhä näppäräimmin tekoälyn ohjauksessa
12.06.2024 8.00Cargotec on hakenut Kalmarin listausta Nasdaq Helsinkiin
12.06.2024 8.00Hiilidioksiditalous on merkittävä mahdollisuus Suomen metsäsektorille ja kansantaloudelle
11.06.2024 16.00Komatsu-metsäkoneiden työnäytös Laitilassa huomenna 12. kesäkuuta
11.06.2024 15.00Kome Oy juhlistaa 40-vuotista taipalettaan Haapajärven tehtaalla perjantaina 14. kesäkuuta

Siirry arkistoon »