Volvo tuomassa markkinoille vetykäyttöisiä kuorma-autoja

23.05.2024 9.09

vetyvolvo.jpg

Volvo Trucks ilmoittaa kehittävänsä kuorma-autoja, joissa on vedyllä toimiva polttomoottori. Maantietestit näillä kuorma-autoilla alkavat Volvon mukaan vuonna 2026, ja kaupallinen lanseeraus on suunniteltu tämän vuosikymmenen lopulle. 

Volvo aloittaa asiakastestaukset polttomoottoreissa vetyä käyttävillä kuorma-autoilla vuonna 2026, ja ne ovat kaupallisesti saatavilla tämän vuosikymmenen lopulla. Testaus laboratorioissa ja ajoneuvoissa on jo käynnissä. Vetykäyttöiset polttomoottorikuorma-autot täydentävät Volvon muiden vaihtoehtoisten tarjontaa, kuten akkusähkökuorma-autot, polttokennosähkökuorma-autot sekä uusiutuvilla polttoaineilla, kuten biokaasulla ja HVO:lla (Hydrotreated Vegetable Oil) toimivat kuorma-autot.

"Kuorma-autot, joissa perinteinen polttomoottori säilyy, mutta toimivat vedyllä, ovat yhtä tehokkaita ja luotettavia kuin diesel-kuorma-automme, mutta lisäetuna ovat mahdolliset elinkaarenaikaiset nollapäästöt. Ne ovat arvokas lisä akkusähkökuorma-autoihimme, jotka ovat olleet markkinoilla useita vuosia”, sanoo Volvo Trucksin tuotehallinta- ja laatujohtaja Jan Hjelmgren. 

Volvo Trucksin vihreää vetyä käyttävät polttomoottorit voivat päästä elinkaarenaikaisiin nollapäästöihin käytettäessä uusiutuvaa HVO:ta sytytyspolttoaineena, ja ne luokitellaan uusien EU:n CO2-päästöstandardien mukaan ”nollapäästöisiksi ajoneuvoiksi” (Zero Emission Vehicles, ZEV).

”On selvää, että raskaan liikenteen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tarvitaan monenlaista teknologiaa. Globaalina kuorma-autovalmistajana meidän on tuettava asiakkaitamme tarjoamalla erilaisia ratkaisuja ​​hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, ja asiakkaat voivat valita vaihtoehdon kuljetustehtävän, käytettävissä olevan infrastruktuurin ja vihreän energian hintojen perusteella”, sanoo Jan Hjelmgren. 

Vedyllä toimivia polttomoottoreita käyttävät Volvo kuorma-autot sisältävät High Pressure Direct Injection (HPDI) -tekniikan, jossa pieni määrä sytytyspolttoainetta ruiskutetaan korkealla paineella puristussytytyksen mahdollistamiseksi ennen vedyn lisäämistä. Tämän tekniikan etuja ovat korkeampi energiatehokkuus pienemmällä polttoaineenkulutuksella ja lisääntynyt moottorin teho.

Volvo Trucks on allekirjoittanut sopimuksen Westport Fuel Systemsin kanssa yhteisyrityksen perustamisesta HPDI-teknologiaa varten. Yhteisyrityksen odotetaan aloittavan toimintansa vuoden 2024 toisella neljänneksellä virallisen hyväksynnän jälkeen. 

FAKTAT

  • Vetykäyttöisten Volvo kuorma-autojen toimintasäde on verrattavissa useisiin dieselautoihin kuljetustyypistä riippuen.
  • Vedyn polton aiheuttamien alhaisten CO2-päästöjen vuoksi nämä kuorma-autot luokitellaan "nollapäästöisiksi ajoneuvoiksi" uusien EU:n CO2-päästöstandardien mukaisesti.
  • Vetypolttomoottorit päästävät myös erittäin pieniä määriä typen oksideja ja hiukkasia.
  • Vetyä voidaan käyttää myös polttokennosähkökuorma-autojen voimanlähteenä, jolloin sähkö tuotetaan kuorma-autossa. Polttokennosähkökuorma-autot eivät päästä pakokaasupäästöjä, vain vesihöyryä.
14.06.2024 22.00KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024 11.53Kyberturvallisuuskeskus muistuttaa toimitusjohtajahuijauksista - Kesätyöntekijöiden ja sijaisten perehdyttäminen tärkeää
14.06.2024 11.15Nimitykset: Kummala palaa takaisin Vehoon - Suomen Hyötyajoneuvoliiketoiminnan johtoon
14.06.2024 9.02Ponsselta uusia ratkaisuja tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi
13.06.2024 9.22USB-C-latausliitin pakolliseksi uusiin laitteisiin koko EU:ssa
12.06.2024 9.00Metsäkone liikkuu yhä näppäräimmin tekoälyn ohjauksessa
12.06.2024 8.00Cargotec on hakenut Kalmarin listausta Nasdaq Helsinkiin
12.06.2024 8.00Hiilidioksiditalous on merkittävä mahdollisuus Suomen metsäsektorille ja kansantaloudelle
11.06.2024 16.00Komatsu-metsäkoneiden työnäytös Laitilassa huomenna 12. kesäkuuta
11.06.2024 15.00Kome Oy juhlistaa 40-vuotista taipalettaan Haapajärven tehtaalla perjantaina 14. kesäkuuta

Siirry arkistoon »