Nykyaikaiset ritiläautot tehostaa metsäkoneurakointia

01.04.2024 11.00

ajoa1.jpg

Viisiakseliset ritiläautot ovat vakiinnuttaneet paikkansa metsäkoneiden siirtologistiikassa.

(kuva yllä: Uusia viisiakselisia Ajokone -ritiläautoja valmistuu tasaiseen tahtiin Pihtiputaan Ajokonekorjaamon tuotannosta.)

Pihtiputaan Ajokonekorjaamo Oy on toiminut raskaan kuljetuskaluston parissa 40 vuoden ajan. 

- Huoltokorjaamo palvelee laajasti kuljetuskalustoa ja konepajassa valmistuu uudet ritiläautot metsäkoneiden ja kaivukoneiden siirtoon - lisäksi tehdään erilaisia muutostöitä, kertoo toimitusjohtaja Markku Pihlajamäki

Jatkuvaa kehitystä

Ajokone -ritiläautot ovat kehittyneet jatkuvasti kuorma-autojen tekniikan ja metsäkoneiden kuljetustarpeiden mukana. 

- Metsäkoneet ovat kasvaneet fyysiltä mitoiltaan, joten ritilärakennetta on optimoitu mahdollistamaan niiden kuljettamisen laillisesti ja turvallisesti, niin että koneiden korkeus ei nouse yli sallitun ja akselipainot pysyvät kohdillaan. Myös kuorma-autojen runkorakenteet ovat muuttuneet ja oman haasteensa on aiheuttanut mm. uusien päästömäärysten mukaiset moottorit ylimääräisine säiliöineen. Meillä on vahvaa suunnitteluosaamista ja asiakkaalle tehdään aina tarkat piirrustukset juuri hänen koneilleen, jolloin ne istuvat nätisti ritilän päälle. Käytämme valmistuksessa huippulaadukkaita erikoisteräksiä, mitkä takaavat kestävät ja kevyet rakenteet yhdessä hiottujen rakenneratkaisuiden kanssa, sanoo Pihlajamäki.   

ajoa22.jpg

(kuva: Tämän päivän Ajokone -ritiläauto on pitkälle kehittynyt tuote, millä metsäkoneiden siirtologistiikka saadaan toimimaan entistä tehokkaammin ja kuljettajan työskentely on mielekästä.)

Ajokone taitaa teräksen käsittelyn, mikä näkyy ritiläautoissa.

- Kyllä meidän tekemät rakenteet saavat kiitosta huolitellusta ulkonäöstä ja siitä että kuljettajan työskentely on otettu huomioon kaikissa yksityiskohdissa, toteaa Pihlajamäki.

Hyvät varusteet

Tänä päivänä metsäkoneurakoitsijat tilaavat Ajokone -ritiläautot lähes poikkeuksetta automaattisilla kiristimillä:

- Kun koneita siirretään paljon niin automaattiset kiristimet nopeuttavat ja helpottavat työtä oleellisesti. Ja ne pitävät ison metsäkoneen varmasti paikoillaan kuljetuksissa, mikä on ehdoton asia turvallisuuden kannalta, huomauttaa Pihlajamäki. 

Hydraulisesti toimivat ajosillat, hyvät työvalot ja muut varusteet ovat Ajokone -ritilöissä vakiotavaraa.

- Ritilään saa myös kaivukonetasot jolloin pystytään kuljettamaan myös maarakennuskonekalustoa. Ja kaikkia toimintoja hallitaan kätevästi radio-ohjauksella, sanoo Pihlajamäki. 

Tuotanto vauhdissa

Vuosi 2024 on alkanut Pihtiputaalla vauhdikkaasti ja Ajokone -ritiläautoja valmistuu asiakkaille tasaiseen tahtiin.

- Viime kesänä vielä odottelimme myöhässä olevia uusia kuorma-autoja mutta syksystä ja varsinkin loppuvuodesta niitä alkoi saapumaan. Nyt autoja on pihassa ennätysmäärä ja teemme kovasti töitä että saamme suman purettua mahdollisimman nopeasti. Kotimaan lisäksi meiltä lähtee ritiläautoja myös Viroon ja Latviaan. Uusien tilausten puolella on vähän rauhallisempi hetki mutta eiköhän niitäkin ala taas sisään tulla, pohtii Pihlajamäki ja kutsuu kaikki ritiliäautoista kiinnostuneet tutustumaan Ajokoneen uusimpiin ratkaisuihin syksyn FinnMetko 2024 messuille.     

22.04.2024 12.00Metsätuhot vuonna 2023 -raportti: Kirjanpainajan aiheuttama kuusikuolleisuus kolminkertaistunut
22.04.2024 9.55Traficomin katsastuksen vikatilastot julkaistu - miltei joka viides sähköauto hylättiin
22.04.2024 9.09Kohlerilta uusi HVO generaattori teollisuuskäyttöön
22.04.2024 8.55MAN käynnistää autonomisen kuorma-auton koeajot liikenteessä
21.04.2024 12.00Uusiutuvan dieselin käyttö raidekuljetuksissa pienentää WISA-vanerien hiilidioksidipäästöjä neljänneksen
21.04.2024 9.00Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma on tiukasti teollisuuden ajan hermoilla
20.04.2024 17.00JENZ - synonyymi hakkurille on myös murskain
19.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ MAAMESS 2024 -LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
19.04.2024 17.00Kuorma-autoilla kuljetettujen tonnikilometrien määrä väheni vuonna 2023
19.04.2024 14.00TAVO Oy:stä Champion voiteluaineiden virallinen jälleenmyyjä

Siirry arkistoon »