Metsäalan kannattaa kohdata luontovaikuttajat ennakkoluulottomasti

28.03.2024 8.00

metsaasiantuntija-ja-metsanomistaja.jpg

Tänään ensi-iltansa saavassa Havumetsän lapset -dokumenttielokuvassa vieraillaan Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalla ja käydään keskustelua nuorten luontovaikuttajien ja Metsä Groupin edustajien välillä. Dokumenttielokuva seuraa nuoria luontovaikuttajia yli vuoden ajalta, ja siihen on taltioitu heidän ja Metsä Groupin välillä käytyä keskustelua.

Avoin kansalaiskeskustelu vaatii tuekseen turvallisen ympäristön. On tärkeää, että erilaiset mielipiteet nostetaan esiin lakia kunnioittamalla ja noudattamalla. Kapinahenkisyys luo mahdollisuuden muutokselle silloin, kun se toimii yhteiskunnan normien rajoissa ja jalostuu lopulta rakentavaksi sillaksi osapuolten välillä. Vuoropuhelu ja kumppanuudet ovat muutoksen ytimessä.

Metsä Groupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Salo korostaa luontovaikuttajien kuuntelemisen tärkeyttä.

”Taito kuunnella ja keskustella on tärkeää kaikille. Se on lähtökohta kehittyvälle keskustelulle ja kumppanuuksille, jotka voivat johtaa myös käytännön toimintaan. Luontovaikuttajien ääni tänään heijastaa suuremman joukon ääntä tulevaisuudessa. Juuri siksi tämä ääni on erityisen arvokas, kun haluamme vastata yhteiskunnan odotuksiin pitkällä tähtäimellä ja parantaa toimintaamme jatkuvasti”, Salo toteaa.

Elokuvan ohjannut Virpi Suutari pitää tärkeänä, että dokumenttiin saatiin metsäteollisuuden ja nuorten luontovaikuttajien vuoropuhelua.

”Suomalaisella metsäteollisuudella on merkittävä vastuu metsiemme käytöstä ja kohtalosta. Elokuvan kokonaisuuden kannalta oli hyvä, että Metsä Group otti aktivistit ja kuvausryhmän vieraaksi Kemin tehtaille kokonaiseksi päiväksi. Elokuvantekijänä en halua lisätä yhteiskunnallista vastakkainasettelua vaan valottaa metsäkysymystä eri näkökulmista ja antaa katsojalle tilaa oivaltaa itse”, Suutari toteaa.

Metsä Groupin omistaa yli 90 000 suomalaista metsänomistajaa. Tarjoamme heille uudistavan metsätalouden strategian mukaisesti palveluja, joiden tavoitteena on tuottaa taloudellista hyötyä metsistä ylisukupolvisesti samalla, kun metsäluonnon tila vahvistuu todennetusti. Sidosryhmien kanssa käytävä keskustelu ja yhteistyöhankkeet ovat toiminnassamme keskeisessä roolissa. Tärkeimpiä sidosryhmiämme ja yhteistyökumppaneitamme ovat mm. metsänomistajat, yrittäjät, nykyiset ja tulevat työntekijät, naapurusto, tutkijat, viranomaiset ja kansalaisjärjestöt. 

”Toiminnan kehittämisessä korostuu puheiden ja tekojen tasapaino. Metsissä teot toteutuvat metsänomistajille tarjottavina palveluina ja niiden kehitystyönä mm. ilmastokestävyyden parantamiseksi, puulajiston monipuolistamiseksi ja lahopuun lisäämiseksi”, Tomi Salo kertoo.

22.04.2024 12.00Metsätuhot vuonna 2023 -raportti: Kirjanpainajan aiheuttama kuusikuolleisuus kolminkertaistunut
22.04.2024 9.55Traficomin katsastuksen vikatilastot julkaistu - miltei joka viides sähköauto hylättiin
22.04.2024 9.09Kohlerilta uusi HVO generaattori teollisuuskäyttöön
22.04.2024 8.55MAN käynnistää autonomisen kuorma-auton koeajot liikenteessä
21.04.2024 12.00Uusiutuvan dieselin käyttö raidekuljetuksissa pienentää WISA-vanerien hiilidioksidipäästöjä neljänneksen
21.04.2024 9.00Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma on tiukasti teollisuuden ajan hermoilla
20.04.2024 17.00JENZ - synonyymi hakkurille on myös murskain
19.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ MAAMESS 2024 -LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
19.04.2024 17.00Kuorma-autoilla kuljetettujen tonnikilometrien määrä väheni vuonna 2023
19.04.2024 14.00TAVO Oy:stä Champion voiteluaineiden virallinen jälleenmyyjä

Siirry arkistoon »