Metsäkoneilla riittää töitä - kalusto siirtyy tyylikkäästi

24.02.2024 12.00

kylli1.jpg

Lappeenrantalainen Koneurakointi Kylliäinen Oy urakoi puuta laajasti Kaakkois-Suomen alueella. Puun kysyntä on ollut hyvällä tasolla ja työtilanne näyttää positiiviselle lähitulevaisuudessakin.

(kuva yllä: Koneurakointi Kylliäinen Oy:n uusi Volvo ritiliäauto on varusteltu näyttävän näköiseksi yrityksen käyntikortiksi. Kyytiin sopii nätisti isoimmatkin metsäkoneet.)

Veljekset Jarko, Aki ja Mika Kylliäinen perustivat urakointiyrityksen vuonna 2001 ja samalla alkoi hyvä yhteistyö Metsä Groupin kanssa, mikä jatkuu edelleen.

- Korjaamme puuta ainoastaan Metsä Groupille Lappeenrannan ja Kouvolan alueilla. Töitä on ollut nyt haastellisinakin aikoina tasaisen hyvin ja tälläkin hetkellä kaikki koneet ovat metsässä. Näyttää siltä että korjuutahti on hyvä ainakin kevään kelirikkoaikaan saakka ja eiköhän senkin jälkeen puuta tarvita, kertoili Jarko Kylliäinen joulun alla.

Laaja konearsenaali

Koneurakointi Kylliäisen konekanta muodostuu seitsemästä harvesterista ja yhdeksästä ajokoneesta; lisäksi työllistetään aliurakoitsijoiden kalustoa

- John Deerejä ja Ponsseja alkaa olla suunnilleen yhtä paljon. Molemmat koneet on hyviä ja valtamerkkien huoltopalvelut pelaavat, mikä on ehdottoman tärkeä asia urakoitsijalle, kommentoi Kylliäinen. 

kylli2.jpg

(kuva: - Koneet ovat nyt joulun alla kaikki metsässä töissä ja koko talvi mennään hyvää tahtia. Siirtoautoillakin riittää kiirettä, kun siirrytään leimikolta toiselle, sanovat Koneurakointi Kylliäinen Oy:n Jarko (vas.) ja Riku Kylliäinen.)

Uusi ritiläauto tuli tarpeeseen

Koneet siirtyy leimikolta toiselle kahdella ritiläautolla ja yhdellä lavettiautolla.

- Meille tuli uusi Volvo FH16 helmikuussa, mihin ritilärakenteen teki Timon Korjaamo Kannuksessa. Siitä tuli oikein toimiva kokonaisuus ja kaikki koneet istuvat nätisti kyytiin. Kuljettajan työtä helpottaa hydrauliset kuormankiristimet, millä isot koneet pysyy turvallisesti kiinni joka tilanteessa ja ajorampit, sähköisesti leviävät äärivalot ym. pelaavat kätevästi radio-ohjaimella, sanoo Kylliäinen. 

Kun koneita on paljon niin siirtoja tehdään jatkuvasti leimikolta toiselle ja välillä huoltoon tai hallille parkkiin. 

- Tässä Kouvolan alueella missä uudella Volvolla kalustoa siirrellään on ajossa talvella viisi omaa metsäkonetta ja kesällä lisäksi havunajokone sekä maanmuokkauskone. Viikossa mittariin tulee suunnilleen tuhannen kilometriä, laskeskelee Riku Kylliäinen, joka on lähtenyt alalle isänsä Akin ja setiensä   jalanjäljissä.

Tuunailulla näyttävyyttä ja turvallisuutta

Nuorella miehellä on virtaa ja intoa, joten myös vapaa-aikaa menee yrityksen kaluston parissa touhutessa:

- Ollaan laiteltu Volvoa vähän näyttävämmäksi ja samalla tehty varustelulla kuljettajan työtä mukavammaksi sekä turvallisemmaksi. Esimerkiksi valoja on vähintään riittävästi, mikä näyttää hyvälle mutta on myös tärkeä turvallisuusasia pimeässä koneita lastaillessa sekä maantiellä liikkuessa. Ja kun siirtoauto näkyy jatkuvasti tienpäällä niin onhan tämä siisti yrityksen käyntikorttikin.

Kesällä ritiläauton kanssa ehdittiin käydä viikonloppu Power Truck Showssa Härmässä.

- Oltiin mukana näyttelyssä ja kyllä auto kehuja sai alan ammattilaisilta. Pitää vähän hipostella sitä lisää ja lähteä ehkä ensi vuonna uudelleen mukavaan tapahtumaan, toteaa Riku Kylliäinen.     

kylli3.jpg

(kuva: Joulukuussa Koneurakointi Kylliäisellä oli yksi harvesteri ja kaksi kuormatraktoria Elimäellä Ruotsinkylässä, missä tehtiin suurempi avohakkuu- ja harvennushakkuu.)

16.04.2024 7.00Tuulivoimapuistojen maankäytön sopimuksia helppo parantaa
15.04.2024 9.22Turvalasin rikkoutuminen metsäkoneessa johtuu usein onnettomuudesta
15.04.2024 8.00Teollisuustuotanto väheni helmikuussa 2024 edellisestä kuukaudesta mutta kasvoi edellisestä vuodesta - kasvua metsäteollisuudessa
14.04.2024 11.00Tamtron Group Oyj tuo markkinoille mullistavan AI-pohjaisen automaattisen materiaalien tunnistusjärjestelmän
13.04.2024 10.00SKALin Kujala: Kehysriihestä kasvua panostuksilla väyliin
12.04.2024 23.00KATSO TÄSTÄ MANSEN MÖRINÄT LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
11.04.2024 10.00SSAB ja Manitou Group sopimukseen fossiilivapaan teräksen toimituksista
11.04.2024 8.00Metsä Groupin ja CollectiveCrunchin tekoälysovellus voitti kansainvälisen innovaatiokilpailun
10.04.2024 13.00SKAL selvitti: kuorma-autojen päästövähennyslaitteiden toimintavarmuus huonoa - neljällä viidestä ongelmia
10.04.2024 10.00John Deere Forestry Oy on tehnyt aiesopimuksen fossiilivapaan teräksen toimituksesta SSAB:n kanssa

Siirry arkistoon »