Hyundai toimittaa täysin sähköisen kevyen hyötyajoneuvon Ivecolle

06.02.2024 16.00

hyundaiiveco.jpg

Hyundai Motor Company ja Iveco Group ilmoittivat tänään allekirjoittaneensa sopimuksen IVECO-tunnuksella varustetun, Hyundain eLCV -yleisalustaan perustuvan täyssähköisen kevyen hyötyajoneuvon toimituksesta Eurooppaan. Uusi ajoneuvo liittyy Iveco Groupin sähköisten kevyiden hyötyajoneuvojen mallistoon ja laajentaa siten konsernin kevyiden hyötyajoneuvojen valikoimaa ikonisen IVECO Dailyn rinnalla.

(kuva yllä: Etelä-Korean Soulissa järjestettyyn toimitussopimuksen allekirjoitustilaisuuteen osallistuivat Hyundai Motor Companyn toimitusjohtaja Jaehoon Chang, Hyundai Motor Companyn varatoimitusjohtaja ja Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business -liiketoiminta-alueen johtaja Ken Ramírez, Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx ja Iveco Groupin Truck Business Unit -yksikön johtaja Luca Sra.)

Hyundai Motor ja Iveco Group aloittivat yhteistyön maaliskuussa 2022 ja ovat saavuttaneet vetykäyttöisten hyötyajoneuvojen kehityksessä konkreettisia tuloksia, kuten eDAILY FCEV:n yhteiskehittäminen ja E-WAY FCEV -kaupunkibussin lanseeraus. Uusi sopimus laajentaa kumppanuuden uusiin ympäristöystävällisiin mallistoihin sekä korostaa molempien yritysten sitoutumista pyrkimykseen nopeuttaa siirtymää hiilineutraaliin liikkuvuuteen ja liikenteeseen.

IVECO-tunnuksella varustettu auto on ensimmäinen vientimalli, jossa on Hyundain uusi täyssähköistetty eLCV-yleisalusta kevyille, kokonaispainoltaan 2,5–3,5 tonnin sähköisille hyötyajoneuvoille. Innovatiivinen alusta hyödyntää Hyundain uusinta, seuraavan sukupolven akkusähköajoneuvojen tekniikkaa, ja sen matala lattia tekee rahdin lastaamisesta ja kuljettamisesta helpompaa. Uusi ajoneuvo on suunniteltu vastaamaan sähköisten hyötyajoneuvojen tulevaisuuden kysyntään. 

Yhteistyön myötä Hyundai valmistaa ja toimittaa IVECO-tunnuksella varustetun alustan Euroopan markkinoille, ja Iveco Group viimeistelee ajoneuvot ja myy ne yksinoikeudella omien myyntikanaviensa kautta. Iveco Groupin uusi, Hyundain eLCV-yleisalustaan perustuva tuote lanseerataan tämän vuoden IAA Transportation 2024 -tapahtumassa, joka järjestetään Hannoverissa 16.–22. syyskuuta 2024.

- Iveco Groupin ja Hyundai Motor Companyn ainutlaatuinen kumppanuus on ottanut jälleen merkittävän askeleen eteenpäin, sanoo Iveco Groupin Truck Business Unit -yksikön johtaja Luca Sra, ja jatkaa: - Tälle uudelle täyssähköautolle on erityistä kysyntää Euroopassa, jossa kaupunki- ja esikaupunkialueiden kuljetukset ja jakelu ovat logistiikkayrityksille hyvin tärkeitä. Olemme vakuuttuneita siitä, että tuotevalikoimamme vahvistamisen lisäksi tämä sopimus syventää suhdettamme Hyundain kanssa ja avaa mahdollisuuksia tuleville yhteistyöprojekteille kestävämmän yhteiskunnan puolesta.

- Olemme iloisia kumppanuustuotteittemme laajentumisesta Hyundain uuteen, täysin sähköiseen kevyiden hyötyajoneuvojen alustaan, sanoo Hyundain varatoimitusjohtaja ja Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business -liiketoiminta-alueen johtaja Ken Ramírez, ja jatkaa: - Uskomme, että eLCV-yleisalustamme ja Iveco Groupin Euroopan markkinoiden tuntemus edistävät yhdessä muutosta kevyiden hyötyajoneuvojen markkinoilla ja nopeuttavat hiilineutraalia siirymää Euroopassa.

26.02.2024 10.15Renault jo seitsemännen kerran The Car of the Year voittaja
26.02.2024 9.12Täydellisesti uudistunut Dacia Duster ehtii kesäksi Suomeen
25.02.2024 12.00Lämmöksi Oy: Lämpöä metsästä kokonaispalveluna
24.02.2024 13.13Tavaraa määränpäähän kuljetettaessa tulisi välttää takaisinpäin kuljetusta
24.02.2024 12.00Metsäkoneilla riittää töitä - kalusto siirtyy tyylikkäästi
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 17.12Kuopion Savilahden robottibussin nimeksi Välkky
23.02.2024 15.00Kainuuseen lähes 1000 hehtaaria uusia luonnonsuojelualueita
23.02.2024 9.00Metsänomistajat ja teollisuus voivat saada enemmän arvoa puumassan sisältämistä arvokkaista piilevistä ainesosista
22.02.2024 12.30Ammattilehti koeajaa: Ford Transit Custom AWD - vihdoinkin neliveto!

Siirry arkistoon »