Bruks -autohakkureilla hyvä kysyntä - uusi 1006 RT malli markkinoille

29.05.2023 18.01

bruks1jjj.jpg

Metsäenergia-alalla on vahva noste Suomessa ja koko Euroopassa, joten autohakkureiden kysyntä on kovalla tasolla urakoitsijoiden lisätessä kapasiteettiaan sekä investoidessa entistä tehokkaampaan kalustoon.

(kuva yllä: Bruks Siwertell on tuonut markkinoille uuden Bruks 1006 RT -autohakkurimallin, joita on myyty jo useita Suomeen ja Ruotsiin. Kyseessä on pitkittäissyöttöinen ja ympäripyörivä, omalla Volvo Penta 796 hv Stage 5 -moottorilla varustettu kompakti tehokone, millä liikutaan ketterästi maastossa ja kapasiteettia riittää myös terminaalihaketukseen. Ulospäin näkyvin rakennemuutos on hakkurin todella lyhyt 1,2 metrin sivuylitys.)

Ruotsalainen Bruks Siwertell valmistaa mobiilihakkurit puolen vuosisadan kokemuksella. Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta uusia malleja ja innovaatioita esitellään markkinoille tasaiseen tahtiin.

- Bruksin asiakaslähtöinen tekeminen näkyy joustavuudessa ja kyvyssä reagoida nopeasti hakkuriurakoitsijoiden muuttuviin tarpeisiin. Suomessa Bruks on vakuuttanut asiakkaat vuosikymmenten aikana ja käytössä on laaja aktiivinen hakkurikanta, mikä on jälleen viime aikoina vahvistunut entisestään, kertoo Sawcenter Oy:n toimitusjohtaja Joakim Lund.

Sawcenter kasvaa ja kehittyy

35-vuotias perheyritys Sawcenter on toiminut Bruks -hakkureiden maahantuojana vuodesta 2009 lähtien.

- Olemme pitkänlinjan toimija sahateollisuuden, puunjalostuksen ja bioenergian sektoreilla. sekä myös vahva osaaja kierrätys- / materiaalinkäsittely alalla. Laaja tuotevalikoima ja kattava palveluosaaminen takaavat asiakkaille parempaa tuottavuutta. Toimitamme sahalaitoskoneita sekä hoidamme terähuollot toimipisteissämme neljällä paikkakunnalla ja tarjoamme teroituskoneet. Bruks -hakkureiden lisäksi maahantuontiohjelmaamme kuuluvat Rotochopper -murskaimet, Edge Innovation -murskaimet ja seulat sekä HSP Gripen -puutavarakourat, luettelee Lund joka siirtyi vuodenvaihteessa 2023 Sawcenterin toimitusjohtajaksi myyntijohtajan paikalta:

- Aloitin Sawcenterissä vuonna 1999, jolloin käyntikortissa luki ”insinööri” mikä käytännössä tarkoitti hyvin laajaa toimenkuvaa faksitilausten vastaanottamisesta ja tuotteiden pakkaamisesta niiden toimittamiseen kentällä asiakkaille; lisäksi tuurailin alkuvuosina kesälomien aikana hallintopuolen väkeä. Kun olin ollut vuoden palveluksessa niin pitkän linjan kenttämyyjä lopetti ja minulle siirtyi myös myyntivastuuta, kunnes lopulta keskityin täysin kone- ja laitemyyntiin. Matkan varrella Sawcenter on kasvanut ja kehittynyt - viime vuonna liikevaihtoa syntyi yli 6 miljoonaa euroa ja palveluksessa on viitisentoista osaavaa henkilöä. Meidän ehdoton voimavaramme onkin huipputuotteiden lisäksi motivoitunut yhteen hiileen puhaltava porukka, mikä palvelee asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista. Yrityksen perustaja Harri Aaltonen jatkaa edelleen hallituksen puheenjohtajana ja osallistuu jonkin verran myös käytännön tekemiseen, tarjoten vuosikymmenten arvokkaan kokemuksensa koko tiimimme käyttöön.

jokke1.jpg

(kuva: Joakim Lund siirtyi vuodenvaihteessa 2023 Sawcenterin toimitusjohtajaksi myyntijohtajan paikalta: - Meidän ehdoton voimavaramme on huipputuotteiden lisäksi motivoitunut yhteen hiileen puhaltava porukka, mikä palvelee asiakkaita niin hyvin kuin mahdollista.)

Hakkureiden kysyntä hyvällä tasolla

Metsäenergia-alan vahva veto on näkynyt Bruks -autohakkureiden kysynnässä.

- Viime vuonna 2022 kysyntää oli paljon mutta hakkureiden pitkät toimitusajat oli laajasti koko alan ongelma. Saimme kuitenkin toimitettua asiakkaille uusia Bruks -hakkureita sekä hyviä käytettyjä koneita. Tänä vuonna uusia Brukseja tulee maahan useampikin ja investointipäätösten tekeminen on helpompaa, kun tehdastoimitusajat ovat jonkin verran lyhentyneet. Ja meillä on hyvät verkostot markkinoilla, joten myös käytettyjä autohakkureita kannattaa kysyä. Nyt Suomessa on alettu kiinnostua myös omalla hakekontilla varustetuista, Ruotsissa suosituista Bruks-malleista ja niitä on löydetty käytettynä asiakkaille nopeillakin toimitusajoilla, toteaa Lund.

Uusi Bruks 1006 RT - kompakti tehohakkuri

Bruksin kattava autohakkurimallisto on jatkossa entistäkin kattavampi, kun markkinoille tuodaan uusi Bruks 1006 RT -malli.

- Kyseessä on pitkittäissyöttöinen ja ympäripyörivä, omalla Volvo Penta 796 hv Stage 5 -moottorilla varustettu kompakti tehokone, millä liikutaan ketterästi maastossa ja kapasiteettia riittää myös terminaalihaketukseen. Ulospäin näkyvin rakennemuutos on hakkurin todella lyhyt 1,2 metrin sivuylitys, eli poikittain auton päälle käännettynä hakkurin moottoripää tulee aiempaa paljon vähemmän yli mikä helpottaa operointia. Ja lyhyen rakenteen ansiosta hakkuria ei tarvitse siirtää kuorma-auton päällä pituussuunnassa, jolloin päällirakentaminen helpottuu, kun ei tarvita sylintereitä ym. mitkä ovat aina myös vaurioherkkiä, kertoo Lund.

Uudessa Bruks 1006 RT -mallissa näkyy Bruksin innovatiivisuus mutta myös koetellut, asiakkaiden käytössä hyväksi todetut perusratkaisut.

- Paljon on uutta mutta esimerkiksi haketusyksikkö, torvi ja heitin sekä syöttöpöytä pidennettynä versiona ovat samat kuin Bruks 1006.2 ST -mallissa, mikä on vakuuttanut urakoitsijat ominaisuuksillaan ja kestävyydellään. Bruksin filosofiana on ollut aina tehdä hakkurin rakenteesta mahdollisimman yksinkertainen, mikä vähentää huollettavien kohteiden määrää sekä pienentää vaurioiden riskiä, jolloin luotettavuus paranee ja käyttökulut pienenevät. Hakkeen liike rummulta heittimen kautta torveen ja ulos koneesta on suoraviivaista ja se tapahtuu pienemmällä energialla, mikä säästää polttoainetta, opastaa Lund.

Tulossa Suomeen...

Ensimmäiset uudet Bruks 1006 RT -autohakkurit valmistuvat asiakkaille kevättalven aikana.

- Myynti on lähtenyt todella hyvin matkaan Suomessa ja Ruotsissa, joihin uutuusmallia on myyty useampi kappale molempiin maihin, ilmoittaa Joakim Lund.    

21.06.2024 17.00KATSO TÄSTÄ JUHANNUSLÄHETYS! Mielenkiintoista kuljetus, maarakennus ja metsäalan asiaa
20.06.2024 9.00Volvo Truck Center Kuopio voitti Volvo Action Service European Dealer of the Year -palkinnon
19.06.2024 12.00Rotator Oy on uusi FPT Industrial -moottoreiden jälleenmyyjä Suomessa
19.06.2024 10.00Valmet sai toisen jatkojalostuslinjojen tilauksen Metsä Tissuen Mariestadin tehtaalle Ruotsiin
19.06.2024 9.00KATSO VIDEO! Hybridi-Valtra ensiesittelyssä - HAWE goes Ahvenisto
19.06.2024 8.00Suomen teollisuusyritykset yhdistävät voimansa kestävän ja älykkään valmistuksen edistämiseksi
18.06.2024 11.00Vihreää logistiikkaa: Ahola Transportin uusi sähköinen Scania 40R
17.06.2024 15.00Ponsse FORMEC 2025 -metsäteknologiakonferenssin pääyhteistyökumppaniksi
17.06.2024 11.00Uudistava maankäyttö tähtää luonnon tilaa vahvistavaan kulttuurimuutokseen rakennetussa ympäristössä
17.06.2024 9.00Scania ensiesittelee Fencer F1 kaupunkilinja-auton BUS 2024-tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa

Siirry arkistoon »