Puunkorjuuta kustannustehokkaasti Nisula Forestin ratkaisuilla

28.05.2023 17:00

nisula12.jpg

Nisula Forest Oy on Jämsän Hallissa sijaitseva harvennushakkuukoneiden, hakkuupäiden, energiakourien, sekä muiden metsävarusteiden ja -laitteiden suunnitteluun, tuotekehitykseen ja valmistukseen erikoistunut yritys.

(kuva yllä: Nisula C-mallin kuormausleuoilla varustetut monikäyttökourat tuovat työskentelyyn lisää ominaisuuksia. Näillä niin sanotuilla combi- kourilla onnistuu puun kaadon, karsinnan ja katkonnan lisäksi lajittelu ja kuormauskin, joten niillä ajokone muuttuu combikoneeksi millä tehdään kaikki korjuun vaiheet. Kuvassa Nisula 500C -koura.) 

Nisula Forest on perustettu vuonna 1978 toimialanaan koneellinen puunkorjuu. Omia metsäkoneita oli urakointikäytössä parhaimmillaan kymmenen, josta toiminta on sittemmin siirtynyt laitevalmistukseen.

- Käytännön kokemusta tuotekehityksen ja suunnittelun tueksi on kertynyt kymmenien vuosien ajalta. Olemme kehittäneet metsäkoneita ja niiden lisälaitteita yrityksen alkutaipaleelta asti. Ensimmäinen ajokone tehtiin omaan käyttöön vuonna 1978, häntäprosessori 1981 ja kouraprosessori 1984. Yhteistyö muiden konevalmistajien kanssa alkoi vuonna 1986, jolloin Ponsselle ideoitiin HN125 -motonosturi; myöhemmin Ponsselle suunniteltiin ja valmistettiin protokappaleet H53 ja H73 hakkuupäistä. Vuosituhannen vaihteessa alkoi yhteistyö Partek Forestin kanssa. Nisulan suunnittelemat yhdistelmäkourat ja vahva kokemus yhdistelmäkoneista loivat hyvän pohjan yhteistyölle. Tämän tuloksena Nisula valmisti Valmet metsäkoneisiin hakkuupäitä sekä yhdistelmäkouria usean vuoden ajan, muistelee toimitusjohtaja Ali Nisula.

nisula6.jpg

(kuva: Nisula C-mallin kuormausleuoilla varustetut monikäyttökourat tuovat työskentelyyn lisää ominaisuuksia. Näillä niin sanotuilla combi-kourilla onnistuu puun kaadon, karsinnan ja katkonnan lisäksi lajittelu ja kuormauskin, joten niillä ajokone muuttuu combikoneeksi millä tehdään kaikki korjuun vaiheet. Kuvassa Nisula 500C -koura.)

Tuottavuus, toimivuus ja alhaiset kustannukset

Oman jälleenmyyntiverkoston rakentuminen alkoi vuonna 2005, jonka jälkeen markkinoille on tuotu laaja tuotemallisto.

- Tänä päivänä Nisula on vahva teollinen yritys, jonka päätuotteiksi on muodostunut energia-, hakkuu- ja yhdistelmäkourat sekä liikeratakuormaimet. Kustannustehokas N5 harvennushakkuukone lanseerattiin vuonna 2013 ja uuden sukupolven N6-malli esiteltiin 2022. Myös ajokoneiden varustelu yhdistelmäkäyttöön, traktoreiden metsävarustelu sekä tela-alustaisten kaivinkoneiden metsävarustelun kehittäminen kuuluvat ydin liiketoimintaan, toteaa Nisula ja jatkaa: 

- Haluamme tarjota asiakkaille kustannustehokkaita ja ominaisuuksiltaan ainutlaatuisia vaihtoehtoja harvennushakkuille sekä erityiskohteille, joissa ”valtavirran yleiskoneilla” viivan alle on vaikea saada jäämään euroja.

Uudistuneet tuotantotilat Jämsän Hallissa tarjoavat hyvät puitteet toiminnan kehittämiselle ja kasvattamiselle myös tulevina vuosina. Yrityksen tulevaisuuden strategiana on kehittää harvennushakkuille entistä kustannustehokkaampia tuotteita ja uusia vaihtoehtoja, joilla asiakkaat menestyvät. 

- Tuottavuus, toimivuus ja alhaiset kustannukset takaavat tuloksen harvennuksilla, ei hevosvoimat eivätkä ylisuuret pumput. Sen tiedämme kokemuksesta, sanoo Nisula.

nisula22.jpg

(kuva: - Nisula Forest kasvaa vahvasti vientimarkkinoilla mutta kotimaa on meille edelleen erittäin tärkeä, kertoo myyntijohtaja Timo Savornin.)

Vahvaa kasvua viennissä

Suurin osa Nisulan valmistamista tuotteista päätyy vientimarkkinoille eri puolille metsäistä maailmaa.

- Viennin eteen on tehty jo pitkään töitä yhdessä hyvien yhteistyökumppaneiden kanssa Euroopassa ja viime aikoina on päästy etenemään myös kaukomarkkinoille. Ruotsissa myynti sujuu tasaisesti ja nyt olemme saaneet uuden jälleenmyyjän Norjaan, missä on yllättävänkin hyvät mahdollisuudet tuotteillemme. Keski-Euroopassa Ranska, Saksa ja Puola ovat tällä hetkellä vahvimmat vientimaat mutta toki tuotteitamme viedään laajasti muihinkin maihin. Kauempana valtamerten takana Brasiliaan on toimitettu Nisulan kouria jo pitkään ja nyt on saatu mukavasti auki Kanadaa kolmen todella hyvän jälleenmyyjän toimesta; myös Japaniin on avattu myyntiverkosto. Vuosi sitten alkoi toiminta Thaimaassa missä kouri- amme käytetään kumipuun ja eucalyptuspuun käsittelyyn, kertoo myyntijohtaja Timo Savornin.

Nisula Forestin toiminta perustuu vahvaan tekniseen osaamiseen ja asiakasläheiseen tekemiseen, mikä on edellytys myös jälleenmyyjille:

- Tuotteitamme käyttävien urakoitsijoiden pitää saada laadukasta palvelua nopeasti oltiin sitten missä päin maailmaa tahansa. Siitä meidät tunnetaan nyt ja jatkossa, lupaa Savornin.

nisula655.jpg

(kuva: Nisula -hakkuupäitä toimitetaan laajasti vientimarkkinoille asennettavaksi erilaisiin alustakoneisiin; kuvassa Nisula 555C -combikoura juontokoneessa ja järeä Nisula 755X kaivukoneessa.)

Kattava kouramallisto

Nisulan laajasta hakkuupäämallistosta löytyy ratkaisut harvennuksiin ja energiapuun tekoon sekä myös päätehakkuille; erilaisille alustakoneille kuormatraktoreista ja harvestereista kaivukoneisiin ja kuorma-autonosturiasennuksiin.

- Yhteinen nimittäjä on se että Nisula tarjoaa tehokkaat erikoisratkaisut vaativaan puunkorjuuseen. Hakkuupäiden käyttöominaisuudet tekevät puunkäsittelystä todella sujuvaa ja tehokasta. Jokaiselle Nisula -hakkuupäälle on ominaista huippuluokan valmistuslaatu, selkeä rakenne, huoltoystävällisyys, laadukkaat materiaalit ja komponentit, sanoo Savornin.

Edistykselliset monikäyttökourat

Hyvänä esimerkkinä Nisula C-mallin kuormausleuoilla varustetut monikäyttökourat tuovat työskentelyyn lisää ominaisuuksia, joita et edes ole osannut ajatella.

- Näillä niin sanotuilla combi-kourilla onnistuu puun kaadon, karsinnan ja katkonnan lisäksi lajittelu ja kuormauskin, joten niillä ajokone muuttuu combikoneeksi millä tehdään kaikki korjuun vaiheet. Se helpottaa myös kuljettajapulan kanssa painivia yrityksiä niin meillä kuin maailmallakin, missä monessa paikassa ammattikuskien löytäminen on todella haastavaa. Ja kun operoidaan pehmeillä mailla tai herkissä luontokohteissa niin kombikoneella tulee vain yksi ajokerta eikä tarvita kahta erillistä konetta. Niitä käytetään esimerkiksi myös sähkölinjojen alta puuta korjattaessa, sanoo Savornin.

nisula32.jpg

(kuva: Nisulalla on tarjota E-sarjan energiakourat mitkä ovat tuttua Nisula-laatua. Kestävyys on omaa luokkaansa ja korjuu tehokasta.)

Ratkaisut energiapuulle

C-mallin combi-kouria toimitetaan laajasti vientimarkkinoille ja energiapuun kysynnän kasvaessa niiden kysyntä kasvaa myös Suomessa:

- Lisäksi Nisulalla on tarjota E-sarjan energiakourat mitkä ovat tuttua Nisula-laatua. Kestävyys on omaa luokkaansa ja korjuu tehokasta. Myös harvennusten erikoiskone Nisula N6 on näyttänyt kyntensä energiapuuleimikoilla, joilla sillä operoidaan polttoainetaloudellisesti ja luotettavasti, kertoo Timo Savornin. 

02.10.2023 14:01Agri-INNO-palkinnosta (10 000 e) kisaa neljä innovaatiota
02.10.2023 13:20Skenaario: Jatkuvapeitteiseen kasvatukseen siirtyminen ojitetuissa korpikuusikoissa lisäisi Suomen ilmastohyötyjä verrattuna avohakkuuseen
02.10.2023 13:01Liikenteen erillisverokertymä kasvoi noin 4,7 miljardiin euroon ? Kuorma-autoja rekisteröitiin syyskuussa poikkeuksellisen vähän
02.10.2023 9:23Tukes löysi puutteita aggregattien merkinnöissä ja käyttöohjeissa, yksi pois markkinoilta
02.10.2023 9:06Auton varaosien tilaus EU:n ulkopuolelta vaikeutuu - jatkossa päästötiedot raportoitava EU-komissiolle
02.10.2023 9:00BMW:ltä uusi R GS. - enemmän kuutioita, tehoa ja hintaa
02.10.2023 8:31Tampereelle kaksi Scania G 410 kaasuautoa
29.09.2023 23:55KATSO TÄSTÄ 29.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
29.09.2023 20:55LUE TÄSTÄ! Syksyn suuri Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt - lähes 150-sivua alan asiaa
29.09.2023 8:45Taloustutkimus: Volvo on Suomen arvostetuin autobrändi jo kolmatta vuotta peräkkäin

Siirry arkistoon »