Käyttöikää konttikurottajien eturenkaille - uuden Nokian Tyres HTS G2 L-5S -satamarenkaan sileä, L-5S pinta tarjoaa turvallisuutta ja pitkiä käyttötunteja

17.01.2023 13:00

tarminaali1.jpg

Jotta työ terminaalin kiireisessä arjessa olisi turvallista ja tehokasta, vaaditaan konttikurottajien, haarukkatrukkien ja puutavaran käsittelykoneiden renkailta ennen kaikkea vakautta ja pitkää käyttöikää.

Nokian Tyres HTS G2 -satamarenkaiden tuoteperhe on kehitetty juuri tätä tarkoitusta varten, ja renkaiden loistavat vaimennusominaisuudet, hyvä pito ja ennustettava käyttöikä ovat tehneet käyttäjiinsä vaikutuksen jo vuosien ajan.Nyt HTS G2 -tuoteperhe on saanut uuden jäsenen: yksinomaan konttikurottajien etuakselikäyttöön optimoidun HTS G2 L-5S -renkaan.

Konttiterminaalissa työt pysäyttävä häiriö on ei-toivottu vieras. Tavaran täytyy liikkua – luotettavasti, ennustettavasti ja taloudellisesti. Uusi Nokian Tyres HTS G2 L-5S koossa 18.00-25 on konttikurottajien eturengas, jonka kehitystyössä on huomioitu pitkiksi venyvät työpäivät hiertävällä asfaltilla tai betonilla. 

”Raskaiden konttikurottajien etuakselikäytössä paksu ja sileä, hitaasti kuluva kulutuspinta kestää jopa 35 % kauemmin kuin aiemman vastaavan renkaamme – sijainnista ja työstä riippuen”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Kimmo Kekki. ”Kun vielä renkaan ajettavuus on vakaata ja varmaa, kantavuus korkea ja pistonkesto huippuluokkaa, on meillä tarjota varsinainen tuottavuuden tehopaketti!”

tarminaali2.jpg

Edistyksellistä rengassuunnittelua

Koko Nokian Tyres HTS G2 satama- ja terminaalirenkaiden tuotesarja on suunniteltu korkeaa kantavuutta ja hyvää vakautta silmällä pitäen. Kimmo Kekki kertoo, että renkaan vakauteen on kiinnitetty erityistä huomiota, mistä osoituksena on esimerkiksi renkaan rungossa käytetty, iskunvaimennusta parantava erikoiskumiseos.

”Kaikki Nokian Tyres HTS G2 -renkaamme ovat ristikudosrenkaita, joiden ominaisuuksia insinöörimme ovat jatkokehitelleet ja hioneet huippuunsa”, hän lisää.

Tuntikuluja laskemassa

Nokian Tyres HTS G2 L-5S -rengas on suunniteltu erityisesti etuakselikäyttöön. Tämä mahdollistaa edellisiäkin malleja paksumman kulutuspinnan, mikä taas johtaa pidempään käyttöikään. Jo edellisissä malleissa vakuuttanut kumiseos kuluu hitaasti ja suojaa rengasta pistovahingoilta, jottei yllättäviä huoltokatkoja pääse sattumaan.

”Lopulta kyse on käyttötunnin kokonaiskuluista”, sanoo Kekki. ”Renkaan pidempi käyttöikä merkitsee pienempiä kokonaiskuluja, mikä parantaa koko sataman kilpailukykyä.”

Ympäristöystävällistä turvaa

Taloudellisten seikkojen lisäksi korkealuokkaiset satamarenkaat ja erinomainen ajettavuus tuovat työskentelyyn myös lisää turvallisuutta. Ympäristökin kiittää.

”Mitä pidempään rengas kestää, sitä parempi sen kokonaiskäyttöaste on ja jätettä syntyy vähemmän”, Kekki tiivistää. ”Ylipäätään olemme optimoineet koko renkaiden valmistusprosessin niin, että energiaa ja raaka-aineita hyödynnetään tehokkaasti ja tuhlaamatta.”

Kotimaista työtä

Kaikkien Nokian Renkaiden tuotteiden takana on suomalaista innovointia, tutkimusta ja tuotekehitystä. Kaikki raskaat renkaat, pinnoitusmateriaalit sekä vanteet suunnitellaan ja valmistetaan Nokian tehtaallamme. 

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Nokian Raskaiden Renkaiden raskaille renkaille ja vanteille Avainlippu ja Design from Finland -merkit. Merkit osoittavat, että tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

Saatavuus

Uusi Nokian Tyres HTS G2 L-5S -rengas on saatavilla 17. tammikuuta 2023 alkaen.

28.01.2023 15:00Täysin kotimainen autohakkuripaketti Hakevelhoille
27.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 27.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsäkone-, maarakennus- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
27.01.2023 10:36Kalatalous: Suomen silakkasaalis oli edelleen niukka - rannikolta saatiin hyvin ahventa ja muikkua
27.01.2023 10:00Nimitykset: Rami Keinänen GLi Express Oy:n toimitusjohtajaksi
26.01.2023 14:09Tulevaisuuden biokiertotalous arvostaa raaka-aineita ja tähtää niiden kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen
26.01.2023 10:12Sähköautot: Suomalaisia latausratkaisuja Eurooppaan ja Afrikkaan
25.01.2023 14:37Nicola ja Allison yhteistyöhön
24.01.2023 18:00FPT Industrialin 13-litrainen vetypolttomoottori valjastettu kaupalliseen käyttöön
24.01.2023 16:00Savonlinnalaiselle hakkuukoneenkuljettaja Mikko Honkaselle "Työyhteisön hyvä tyyppi" -stipendi
24.01.2023 10:09Vanhuuseläkkeelle siirtyminen myöhentynyt merkittävästi aikaisemmasta

Siirry arkistoon »