Nokian Raskaille Renkaille on myönnetty Avainlippu- ja Design from Finland -merkit

12.01.2023 14:00

avainlippu.jpg

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Nokian Raskaiden Renkaiden raskaiden työkoneiden renkaille, vanteille ja pinnoitteille Avainlippu-merkin osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista sekä Design from Finland -merkin, joka kertoo tuotteiden suomalaisesta muotoilusta. Avainlippu-merkin myöntämisen edellytys on kotimainen valmistus ja vähintään 50 % kotimaisuusaste lopputuotteen omakustannusarvosta.

Maailman nopeat muutokset ovat lisänneet entisestään kotimaisen työn ja tuotteiden arvostusta. Siksi on luontevaa, että Nokian Raskaat Renkaat haluaa osoittaa tuotteidensa kotimaisuuden ja suomalaisen alkuperänsä käyttämällä jatkossa tuotteidensa markkinoinnissa arvostettua Avainlippu-merkkiä.  

Kaikki Nokian Raskaiden Renkaiden raskaiden työkoneiden renkaat, vanteet ja pinnoitteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa – yrityksen juurilla. Ainoastaan kuorma-autojen renkaiden tuotanto on muualla EU:n alueella.

”Olemme aina pyrkineet siihen, että asiakkaamme ja sidosryhmämme tietävät, missä renkaamme on suunniteltu ja valmistettu”, kertoo Nokian Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja Manu Salmi. ”Olemme ylpeitä pitkästä historiastamme ja ainutlaatuisesta osaamisestamme, joka edustaa maailman ehdotonta huippua alallamme – yhtenä esimerkkinä metsäkoneiden renkaat.”

Lippu, jota voi kantaa ylpeydellä

Vuonna 1965 käyttöön otetulla Avainlipulla on pitkä historia ja hyvä maine. Reetta Mentu, Suomalaisen työn liiton markkinointipäällikkö, kuvailee Avainlipun merkitystä: 

“Kuluttajat liittävät Avainlippuun positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, turvallisuudesta, vastuullisuudesta sekä työllistävyydestä”, hän listaa. ”Avainlipun avulla yritykset voivat viestiä heille tärkeistä arvoista asiakkaille ja sidosryhmille. 92 prosenttia Avainlippua kantavista yrityksistä sanoo, että merkki tukee tuotteiden ja palveluiden myyntiä." 

Suomalaisen muotoilun vientiä edistämässä

Design from Finland -merkki on tunnustus suomalaisesta, vastuullisesta ja ammattimaisesta muotoilutyöstä. 

“Tuotteidemme, esimerkiksi raskaiden renkaiden ja vanteiden, muotoilussa varmistamme niiden vastuullisuuden käyttämällä kestäviä materiaaleja ja panostamalla niiden turvallisuutta lisääviin elementteihin”, toimitusjohtaja Salmi kertoo. ”Haluamme myös taata tuotteidemme käytettävyyden ja korkean laadun. Nokialle vuonna 2020 valmistunut tuotekehityskeskus on yksi konkreettinen osoitus tästä sitoutumisesta.”

Viime vuosien mittavat panostukset tuotekehitykseen ovatkin poikineet useita uusia tuotteita, joiden ennakkoluuloton suunnittelu ja paneutuminen työn vaatimuksiin on herättänyt huomiota ympäri maailmaa.

Olemme globaali yritys. Emme menestyisi näin hyvin ilman kansainvälistä henkilökuntaamme sekä kumppaniverkostoamme”, kertoo Manu Salmi kiitollisena. ”Mutta kotimaisten juuriemme ja suomalaisen osaamisen arvostus on meillä verissä, ja meille on kunnia-asia viedä kotimaista muotoilua maamme rajojen ulkopuolelle. Kyllähän se lämmittää mieltä, että tämän työn arvo näin tunnustetaan.”

 

27.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 27.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsäkone-, maarakennus- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
27.01.2023 10:36Kalatalous: Suomen silakkasaalis oli edelleen niukka - rannikolta saatiin hyvin ahventa ja muikkua
27.01.2023 10:00Nimitykset: Rami Keinänen GLi Express Oy:n toimitusjohtajaksi
26.01.2023 14:09Tulevaisuuden biokiertotalous arvostaa raaka-aineita ja tähtää niiden kokonaisvaltaiseen hyödyntämiseen
26.01.2023 10:12Sähköautot: Suomalaisia latausratkaisuja Eurooppaan ja Afrikkaan
25.01.2023 14:37Nicola ja Allison yhteistyöhön
24.01.2023 18:00FPT Industrialin 13-litrainen vetypolttomoottori valjastettu kaupalliseen käyttöön
24.01.2023 16:00Savonlinnalaiselle hakkuukoneenkuljettaja Mikko Honkaselle "Työyhteisön hyvä tyyppi" -stipendi
24.01.2023 10:09Vanhuuseläkkeelle siirtyminen myöhentynyt merkittävästi aikaisemmasta
24.01.2023 9:31Tilastot: Teollisuuspuun kauppa - joulukuu 2022

Siirry arkistoon »