Ponssen ja Savonia ammattikorkeakoulun yhteinen koulutusohjelma tuo työelämän osaksi opintoja

25.07.2022 14:00

ponssedigitalstudentprogram-opiskelijat_2.jpg

Ponsse ja Savonia ammattikorkeakoulu ovat aloittaneet yhteisen Digital Professional Student -ohjelman, jossa mukaan valitut opiskelijat voivat yhdistää opintonsa ja työssäoppimisen saumattomasti.

Koulutusohjelma alkoi keväällä 2022 ja mukaan valittiin neljä opiskelijaa. 

“Pystymme tarjoamaan opiskelijoille mahdollisuuden oppia ohjelmistokehitystä käytännössä osana aitoja työelämän projekteja. Samalla pyrimme löytämään uusia osaajia rakentamaan Ponssen tulevaisuutta”, kokoaa Ponssen IT- ja digitaalisten palveluiden johtaja Miika Soininen

Koulutusohjelma kestää opiskelijan opintojen loppuun saakka. Opiskelijat tekevät kesätyöjaksot ja suorittavat osan ammattikorkeakoulututkintoon liittyvistä kursseista Ponssella. Myös opinnäytetyö opintojen päätteeksi tehdään Ponsselle.

Koulutusohjelma tukee opintoja

Ohjelmaan valitut neljä ensimmäistä opiskelijaa näkevät koulutusohjelman loistavana tilaisuutena kartuttaa oman alan työkokemusta. Se antaa mahdollisuuden nähdä työelämää laajemmin jo opintojen aikana. 

”Harjoittelujakso antaa hyviä eväitä projektitoimintaan ja yleiseen ongelmanratkaisuun”, miettii Ponssella testiautomaatioharjoittelijana kesän töitä tekevä Niilo Viljamaa

Myös Elli Kauhanen tekee ensimmäisen Ponsse-kesänsä töitä testiautomaatioharjoittelijana. Tiimin kanssa parasta on päästä ratkomaan yhdessä erilaisia haasteita ja tehtäviä. 

”Kaltaiselleni ensikertalaiselle on tärkeää, että pääsen näkemään kokeneempien työntekijöiden ajatus- ja ongelmanratkaisuprosessia”, Kauhanen sanoo. 

Ohjelmistosuunnittelijan tehtäviä kesän tekevä Santtu Vartiainen uskoo, että koulutusohjelma tukee hänen opintojaan ja tuo ne lähemmäksi konkretiaa. 

”Ponsse on paljon muutakin kuin vain tehdas, jonka lopputuotteena on metsäkone. Yrityksen palveluihin kuuluu perinteisen huollon, markkinoinnin ja tuotekehityksen lisäksi myös vahvasti digitaaliset palvelut”, kokoaa ensimmäistä vuottaan tietotekniikan insinöörin tutkintoa opiskeleva Vartiainen ajatuksiaan. 

Olli Rautiaisen töihin DevOps Engineer -harjoittelijana kuuluu kesän aikana ohjelmistojen laadunseurannan suunnittelu, määrittely ja toteutus. 

”Tähän saakka mieleenpainuvin hetki oli ehdottomasti vierailu tehtaalla. On ollut hienoa päivittäin huomata, miten yhteistyössä on todellakin voimaa. Yksi ihminen ei voi eikä hänen tarvitsekaan tietää kaikkea: Tärkeintä on, että auttavia työkavereita löytyy ympäriltä”, Rautiainen sanoo. 

Oppilaitosyhteistyö tuo tuloksia

Savonia ammattikorkeakoulun lisäksi Ponsse on tehnyt pitkään yhteistyötä eri koulutusasteilta olevien oppilaitosten kanssa. 

Esimerkiksi Ylä-Savon ammattiopisto YSAO:n kanssa yhdessä toteutettu Ponsse-polku täytti loppuvuodesta 2021 jo kymmenen vuotta. Polulle valitut opiskelijat aloittavat työpaikalla tapahtuvan oppimisen heti ensimmäisen opiskeluvuotensa aikana. Opiskelijat ovat saaneet polun suorittaneena käytännönläheisen tutkinnon sekä mahdollisesti työpaikan heti opintojen jälkeen.

Tampereella Ponsse sekä sen teknologiayhtiö Epec Oy tekevät yhteistyötä Tampereen yliopiston kanssa. Käynnissä on paraikaa koulutusohjelma, jossa opiskelijat voivat yhdistää työssä oppimisen automaatiotekniikan maisteriopintoihinsa. Ohjelma muistuttaa Savonia ammattikorkeakoulun kanssa tehtävää yhteistyötä.

08.08.2022 15:55Sähköautot: Renault Kangoo E-Tech electricin ennakkomyynti vauhtiin Suomessa
08.08.2022 8:20Taloyhtiöiden on siirryttävä sähköiseen huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä
05.08.2022 21:50KATSO TÄSTÄ VIIKON 31/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, kuljetus- ja maarakennusalan tuoreet kuulumiset
05.08.2022 17:33Kantokäsittelyaineiden saatavuus parantunut: juurikäävän torjuntaa koskevat pysyvät säännökset jälleen voimaan 15.8. alkaen
05.08.2022 14:20Walki Group vauhdittaa kasvuaan ostamalla kotimaiset joustopakkausvalmistajat Westpakin ja Flexipackin
05.08.2022 11:00Kalmar ja Yilport vahvistavat pitkäjänteistä yhteistyötään merkittävällä uudella mobiililaiteratkaisutilauksella
04.08.2022 9:00Poliisi yhdenmukaistaa ampuma-aselupakäytäntöjä
03.08.2022 18:00Energiapuun korjuunäytös Kangasniemellä ensi viikon perjantaina 12. elokuuta - lähde paikanpäälle katsomaan!
03.08.2022 16:00World Crane Championship Suomen mestaruus 2022 ratkeaa Power Truck Show:ssa
03.08.2022 10:55Daimler Truck kiihdyttää kuorma-automallistonsa sähköistämistä

Siirry arkistoon »