SKAL: Hallitus petti lupauksensa - kuljetusyritysten polttoainetuki jää alle puoleen luvatusta

17.06.2022 9:00

kuormamoottoritie.jpg

Eduskunnan talousvaliokunnan mietintö kuljetusyritysten polttoainetuesta on valmistunut. Valiokunta käsitteli hallituksen esityksen, joka perustui hallituksen 1. huhtikuuta tekemään linjaukseen myöntää kuljetusyrityksille tukea. Tuen määrä jää kuitenkin SKALin arvion mukaan alle puoleen luvatusta 75 miljoonasta eurosta. Kuljetusyritysten edunvalvoja SKALin mielestä tämä osoittaa täydellistä ymmärtämättömyyttä kuljetusalan tilanteesta. 

SKAL vaatii polttoaineveron alentamista EU:n sallimaan minimiin.

Maanteiden tavaraliikenteen kustannusnousu on alkuvuonna 2022 ollut ennennäkemättömän suurta. Kustannuksia on nostanut eniten dieselin hinnannousu, joka on pahimmillaan ollut yli 50 prosenttia vuodessa. Kuljetusyritysten kustannukset nousevat jo keskimäärin 15 prosenttia vuositasolla. Tilanne on aiheuttanut pahan kannattavuus- ja kassaongelman kuljetusalalle.

Hallituksen huhtikuisen linjauksen mukaan kuljetusyrityksille oli tarkoitus myöntää vaikean tilanteen vuoksi 75 miljoonaa euroa tukea. Hallitus vahvisti päätöksen lisätalousarviossaan 25. toukokuuta. Lakiesityksessä tukitaso on kuitenkin laskettu niin, että varatusta 75 miljoonasta eurosta tullaan jakamaan selvästi alle puolet.

- Eduskunnan talousvaliokunta ei kuljetusalan vetoomuksesta huolimatta korjannut lakiesityksessä ollutta selvää virhettä, sanoo SKALin puheenjohtaja Jani Ylälehto.

Ylälehdon mukaan tuen vaikuttavuus on jäämässä varsin vaatimattomaksi, varsinkin vasta loppuvuonna jaettuna.

- Hallituksen tulisi pitää kiinni omista päätöksistään ja lupauksistaan myös lakia säädettäessä. Suomi on ollut hidas verrokkimaihin verrattuna ja nyt näyttää siltä, että luvatutkin tukitoimet ovat lässähtämässä, Jani Ylälehto sanoo. Nyt tarvitaan realistista ja ajan haasteet huomioivaa politiikkaa. On kolme asiaa, jotka meidän täytyy pienessä syrjäisessä maassamme aina muistaa: kilpailukyky, kilpailukyky ja kilpailukyky, sanoo toimitusjohtaja Anssi Kujala.

Polttoaineveron yleinen lasku toteutettava välittömästi

Dieselin hinta on kääntynyt uudelleen nousuun kesäkuun alussa. Keskihinta lähestyy jo 2,50 euroa, mikä ylittää selvästi jo kevään korkeimmat lukemat. Pahimmat arviot povaavat jo kolmen euron rajan rikkoutumista kesän aikana.

Moni Euroopan maa on tehnyt päätöksen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa laskea polttoaineveron EU:n sallimaan minimiin. Näin ovat päättäneet toimia esimerkiksi Ruotsi, Ranska, Espanja ja Saksa.

- Suomi ei voi jäädä seuraamaan sivusta ja antaa kalliin energianhinnan heikentää Suomen kustannuskilpailukykyä. SKAL edellyttää valtiolta päätöksiä polttoaineveron nopeaksi laskemiseksi, sanovat puheenjohtaja Jani Ylälehto ja toimitusjohtaja Anssi Kujala.

Taustaa:

Maanteiden tavaraliikenne kuluttaa dieseliä 1,3 miljardia litraa vuodessa. Viimeisen vuoden aikana tapahtunut polttoaineen hinnannousu on tuonut yli 800 miljoonan euron lisälaskun kuljetusyrityksille.

Eduskunta käsittelee asian vielä täysistunnossaan. 

Linkki: Valiokunnan mietintö

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »