TIMBERSPORTS® esittelee vuoden kilpailut - Göteborgin MM-kisat vuoden kohokohta

16.05.2022 12:22

TIMBERSPORTS_NORDIC_SEASON.jpg

Kahden pandemiavuoden ja rajoitusten jälkeen TIMBERSPORTS® esittelee extreme-urheilun täysimittaisen kilpailukauden vuodelle 2022. Pohjoismaisille urheilijoille on luvassa useita kansainvälisiä ja kansallisia kilpailuita. Vuoden kohokohta on 28.–29. lokakuuta Göteborgissa ja Partille Arenalla, kun Ruotsi isännöi TIMBERSPORTS® -MM-kisoja ensimmäistä kertaa. 

TIMBERSPORTS® extreme-urheilu on palannut kahden pandemiavuoden ja tapahtumarajoitusten jälkeen, ja luvassa on nyt täysimittainen kilpailukausi vuodelle 2022. Urheilulaji, jossa ammattiurheilijat kilpailevat kirveen ja sahan kanssa kuudessa eri lajissa, on viime vuosina yleistynyt Pohjoismaissa. Urheilijat kilpailevat sekä yksilöinä että joukkueina erilaisissa lajeissa huhtikuusta lokakuuhun. 

TIMBERSPORTS_SEASON.jpgTänä vuonna Ruotsi isännöi kaikkein arvostetuinta kilpailua, TIMBERSPORTS® -MM-kisoja, ensimmäistä kertaa koskaan. 28.–29. lokakuuta maailman eliitti kokoontuu Göteborgin ulkopuolelle Partille Arenalle – urheilijoita tulee muun muassa Ruotsista, Norjasta ja mestaruusmaista Yhdysvalloista, Australiasta ja Uudesta Seelannista.

– Ruotsin isännyys TIMBERSPORTS®-maailmanmestaruuskisoissa on tietysti kunnia ja todella hauskaa. Tapahtuma oli oikeastaan tarkoitus järjestää jo vuonna 2020, mutta pandemiasta johtuen se siirrettiin tähän vuoteen. On selvää, että pohjoismaiset ja kansainväliset urheilijat kaipaavat oikeita MM-kisoja ja kilpailua areenoilla suuren yleisön edessä – ja tietysti kotikentällä, sanoo Emma Birgersson, PR- & viestintävastaava STIHL TIMBERSPORTS®.

Maailmanmestaruuskisoissa järjestetään sekä joukkue- että yksilökilpailuita. Isäntämaana Ruotsi on varmistanut osallistumisensa, mutta maata edustava urheilija selviää elokuun lopussa, kun Pohjoismaiden mestaruus on ratkottu.

Lisää kansainvälisiä kilpailuita tulossa

MM-viikonloppua ennen pohjoismaiset urheilijat osallistuvat muihinkin kilpailuihin. Kansainvälinen kausi käynnistyy 28. toukokuuta World Trophy -kilpailulla, jossa ammattiurheilijat Ferry Svan ja Emil Hansson edustavat. Trophy-formaatti on rankka, koska urheilijat kohtaavat kaksinkamppailuissa neljässä haastavassa lajissa peräkkäin. Samana viikonloppuna järjestetään myös Rookie World Championship, jossa ruotsalainen junioriurheilija Edvin Karlsson on mukana kilpailemassa maailmanmestaruudesta. Molemmat kilpailut järjestetään Rathausplatzilla Itävallan Wienissä.

Täällä pohjoismaalaiset kilpailevat vuonna 2022:

- 28. toukokuuta Itävallassa järjestetään suosittu ja haastava World Trophy -kilpailu sekä nuorten maailmanmestaruuskilpailu Rookie World Championship. 
- 3. heinäkuuta eurooppalaiset urheilijat kohtaavat Ranskassa European Trophy -kilpailussa. Täällä he kilpailevat paikasta World Trophyssä 2023.
- 27.–28. elokuuta Pohjoismaiden huiput kilpailevat Pohjoismaiden mestaruudesta, ja silloin ratkeaa pohjoismaiden mestari ja urheilija, joka edustaa maataan MM-kisojen yksilökilpailuissa. 
- 11. syyskuuta Sveitsissä järjestetään European Nations Cup. Jokainen kilpailuun osallistuva maa lähettää kaksi ammattilaista ja kaksi Rookie-kilpailijaa kamppailemaan maailman parhaan eurooppalaisen maan tittelistä.
- 28.–29. lokakuuta Ruotsi isännöi TIMBERSPORTSin® MM-kilpailua ensimmäistä kertaa. Göteborgin Partille Arenalle saapuvat maailman parhaat urheilijat kilpailemaan sekä yksilölajeissa että maansa joukkueen edustajina.

Jatkavia kumppaneita ja uusia sponsoreita

Ennen jännittävää kautta toivotamme uudet ja jatkavat STIHL TIMBERSPORTS® kumppanit mukaan toimintaan. Yhteistyötä LIEBHERRin ja Fordin kanssa uudistetaan, ja kumppaneista tulee sen myötä lajin kansainvälisiä pääsponsoreita. Samalla saksalaisesta joukkueurheiluasiantuntijasta Uhlsportista tulee STIHL TIMBERSPORTS® -sarjan ja sen tapahtumien uusi kansainvälinen sponsori ja virallinen vaatetoimittaja aina vuoteen 2023 saakka.

Koko kilpailuaikataulu on nähtävillä täällä: https://data.stihl-timbersports.com/Events 
Liput MM-kisoihin: https://stihltimbersports.is/world-championship-2022

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »