Stora Enso rekrytoi 14 metsäasiantuntijaa ja perustaa kaksi uutta toimipistettä

12.05.2022 9:00

kaunismaa.jpg

Kotimaan puunhankinnan kasvaessa Stora Enso rekrytoi lisää metsäasiantuntijoita maakuntiin eri puolille Suomea. Metsäasiantuntijat neuvovat ja palvelevat metsänomistajia monissa metsäomaisuuden hoitamiseen liittyvissä asioissa. Lisäksi Stora Enso avaa kaksi uutta toimipistettä Satakuntaan.

Stora Enso ilmoitti maaliskuussa lopettavansa puuntuonnin Venäjältä ja lisäävänsä kotimaan puunhankintaa. Nyt toukokuussa vuorossa on Suomen puunhankinnan organisaation vahvistaminen.

”Metsäasiantuntijamme tekevät tuhansia puukauppoja suomalaismetsänomistajien kanssa joka vuosi. Puukauppojen avulla pidämme Stora Enson suomalaiset tehtaat käynnissä turvaamalla niiden puuhuoltoa. Kasvattamalla metsäasiantuntijoiden verkostoa pystymme palvelemaan metsänomistajia aiempaa paremmin myös muissa metsäomaisuuden hoitamiseen liittyvissä asioissa”, sanoo ostojohtaja Sami Honkanen Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Stora Enso rekrytoi kevään ja alkukesän aikana 14 metsäasiantuntijaa seuraaville paikkakunnille: Kankaanpää, Eura, Alajärvi-Kuortane, Tornio-Haaparanta, Nivala, Pyhäjärvi, Pudasjärvi, Kemijärvi, Kuusamo, Kajaani-Paltamo, Kontiolahti, Eno, Nurmes. Lisäksi Stora Enso avaa kaksi uutta toimipistettä Satakunnassa Kankaanpäähän ja Euraan.

”Vahvistamme läsnäoloamme Satakunnassa, jonka metsissä on hyödyntämätöntä hakkuupotentiaalia ja josta löytyy puukuljetusten näkökulmasta hyvät raideyhteydet. Ilmaston ja hiilijalanjäljen kannalta on järkevää kuljettaa Länsi-Suomesta puuraaka-ainetta tehtaillemme nimenomaan junalla. Samoista syistä vahvistamme puunhankintaamme myös Pohjois-Suomessa”, Sami Honkanen kertoo.

Stora Enso on hankkinut Venäjältä vuosittain noin kaksi miljoonaa kuutiometriä kuitupuuta, jota nyt korvataan lähtökohtaisesti Suomesta. Kahden miljoonan kuution puumäärän hankkiminen kotimaasta tarkoittaisi noin sadan miljoonan euron rahavirtaa aluetalouteen niin puukauppatuloina metsänomistajille kuin korjuu- ja kuljetustuloina Stora Enson paikallisille kumppaniyrityksille. Puunhankinnalla on puukauppatulojen ohella työllistävä vaikutus.

”Kahden miljoonan kuution lisätarve Stora Enson Suomen tehtaille on mahdollista korvata suomalaisella puulla. Erityisesti harvennuksille on kysyntää eri puolilla Suomea”, Sami Honkanen sanoo.

Toimistoavauksien jälkeen Stora Enson Suomen puunhankinnalla on yli 80 toimipistettä ympäri maan. Stora Enson tehtaat ja sahat sijaitsevat 11 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

”Tarjoamme rekrytoitavalle metsäammattilaiselle erinomaisen tilaisuuden päästä osaksi Stora Enson muutosmatkaa perinteisestä metsäteollisuusyrityksestä uusiutuvien materiaalien kasvuyritykseksi. Metsäasiantuntijat ovat keskeisessä roolissa paitsi metsänomistaja-asiakkaiden kohtaamisessa, myös osana uusiutuvien tuotteiden valmistusketjua”, sanoo henkilöstöjohtaja Jussi Lemmetty Stora Enson Suomen puunhankinnasta.

Avoimet työpaikat löytyvät Stora Enson verkkosivuilta osoitteessa jobs.storaenso.com

21.05.2022 14:22SKAL: Kuljetusalan polttoainetuessa vielä parannettavaa
21.05.2022 12:00Stora Enson yli 800 kesätyöntekijää työskentelee 70 eri tehtävässä
20.05.2022 22:00KATSO TÄSTÄ VIIKON 20/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, kuljetus- ja maarakennusalan kuulumiset
20.05.2022 16:11Myöhäinen kevät viivästyttää istutustöitä - istutuskauden jatkaminen loppupäästä mahdollista
20.05.2022 13:00Ajovarma jatkaa tieliikenteen lupa- ja tutkintotehtävien palveluntuottajana
20.05.2022 9:00Järeitä säästöpuita jätetään aiempaa enemmän hakkuissa ? vesiensuojelussa yhä parannettavaa
19.05.2022 10:52Metsäkeskus uudistaa Metsään.fi-palvelun
19.05.2022 10:32Maakaasun tulo Venäjältä saattaa loppua jo tällä viikolla - Gasum uusien haasteiden edessä
19.05.2022 10:14Nokian Renkailta joka sään ja akselipaikan linja-autorengas päätiekäyttöön
18.05.2022 11:00Volvon FM sähkökuorma-auto ensiesittelyssä Suomessa

Siirry arkistoon »