Brigaden järjestelmillä liikkuvan kaluston turvallisuus uudelle tasolle

03.01.2022 16:01

brig1.jpg

Englantilainen Brigade on johtava liikenneturvallisuutta parantavien järjestelmien kehittäjä ja valmistaja yli 40 vuoden kokemuksellaan. Brigade kamerajärjestelmiä käytetään laajasti kuorma-autoissa ja työkoneissa, joilla operoidaan kaikkein haastavimmissa olosuhteissa.

(kuva yllä: Brigade Backeye® 360 HD on älykäs kamera-monitori-järjestelmä, joka on suunniteltu avustamaan kuljettajaa matalilla nopeuksilla, tarjoamalla täydellisen 360° näkymän ajoneuvon ympärille.)

Jatkuvan tuotekehityksen ansiosta Brigade on jälleen tuonut markkinoille edistyksellisiä uutuuksia.

- Brigade esitteli Backeye® 360 lintuperspektiivi kamerajärjestelmän jo yli puoli vuosikymmentä sitten. Tuote on hioutunut koko ajan paremmaksi ja nyt 360-kamera tarjoaa teräväpiirto HD-kuvaa, mikä nostaa sen käyttötarkkuuden uudellle tasolle. Kun kuljettajan näkemä kuva on täydellisen tarkka vähenee onnettomuuksien riski entisestään. Toinen tämän hetken hittituote on Brigaden sivukamerat, mitkä näyttävät laajan näkymän kuorma-auton oikealta puolelta ja suojaavat siten ihmishenkiä, kertoo Suomen Elektrolind Oy:n toimitusjohtaja Jan Barck.

Brigade kamerajärjestelmät ovat erittäin suosittuja ajoneuvoissa ja työkoneissa.

- Brigaden virallisena jälleenmyyjänä Suomessa voimme tarjota aina uusimmat tuotetiedot, edullisimmat hinnat sekä nopeat ja luotettavat toimitukset nopeasti suoraan varastosta, ilmoittaa Barck. 

brig3.jpg

(kuva: Brigade 360° HD-järjestelmä toimii neljällä laajakulmakameralla, jotka kukin kattaa yhden ajoneuvon sivun, 180° kuvakulmalla.)

HD-tason 360-kamera

Brigade Backeye® 360 HD on älykäs kamera-monitori-järjestelmä, joka on suunniteltu avustamaan kuljettajaa matalilla nopeuksilla, tarjoamalla täydellisen 360° näkymän ajoneuvon ympärille. 

- Brigade 360° HD -järjestelmä toimii neljällä laajakulmakameralla, jotka kukin kattaa yhden ajoneuvon sivun, 180° kuvakulmalla. Kamerat asennetaan eteen, taakse ja sivuille, näin ne antavat kattavan kuvan ajoneuvon ympäriltä, kuolleet kulmat mukaan lukien, opastaa Suomen Elektrolind Oy:n myyjä Johanna Savonheimo.

Neljä reaaliaikaista kuvaa syötetään yhtäaikaisesti keskusyksikköön (Electronic Control Unit  ECU) missä ne käsitellään ja tämän jälkeen muodostuu reaaliaikainen ja terävä 360° HD -tason kuva ajoneuvon monitorille.

brig4.jpg

- Backeye® 360 HD soveltuu käytettäväksi lähes kaikissa ajoneuvoissa ja koneissa, isoissa ja pienissä, jotka työskentelee tienpäällä, maastossa tai tehdasalueilla. Monitorissa näkyvän, ajoneuvon ympärillä olevan alueen, voi säätää tarpeen mukaan. Kun kuljettajalla on tarkka näkymä ajoneuvon ympärille niin työskentely tehostuu ja stressitasot laskee, mikä auttaa jaksamaan paremmin. Backeye® 360 HD -järjestelmä on yhteensopiva turvallisuutta lisäävän Brigaden MDR-tallennusjärjestelmän kanssa, sanoo Savonheimo.

Suomen Elektrolind tarjoaa myös lisäpalveluita 360-kameroiden ostajille. 

- Meiltä saa asennuspaikkojen neuvontapalvelu sekä myös 360 asteen järjestelmän kalibrointipalvelun ja koulutuksen joka on ilmaista tarvittaessa paikan päällä asiakkaan luona, ilmoittaa Victor Barck.

brig5.jpg

(kuva: Suuren suosion saavuttaneet Brigade sivukamerat auttavat kuljettajaa näkemään ajoneuvon vieressä, kuolleessa kulmassa olevat jalankulkijat, pyöräilijät ja muut tiellä liikkujat.)

Sivukameroilla turvaa

Suuren suosion saavuttaneet Brigade sivukamerat auttavat kuljettajaa näkemään ajoneuvon vieressä, kuolleessa kulmassa olevat jalankulkijat, pyöräilijät ja muut tiellä liikkujat.

- Brigade sivukamerat ehkäisevät tehokkaasti onnettomuuksia ja soveltuvat kaikkiin ajoneuvoihin. Niiden asentaminen on helppoa ja ne voidaan lisätä jälkikäteen Brigaden kamerajärjestelmiin sekä adaptereiden avulla myös lähes kaikkien muidenkin valmistajien järjestelmiin. Ne ovat edullinen vaihtoehto laajentaa kuljettajan näkymää ajoneuvon ympärille merkittävästi, mikä nostaa turvallisuuden uudelle tasolle, sanoo Savonheimo.

brig3222.jpgBrigade sivukameran näkymä kytkeytyy näkymään automaattisesti ajoneuvon Brigade monitorissa silloin kun kuljettaja laittaa vilkun oikealle ja valmistautuu kääntymään:

- Näin kuljettaja näkee kääntyessään koko ajoneuvon oikean sivustan ja valttää onnettomuuksien syntymisen. Brigade sivukamerat ovat olleet markkinoilla jo pari vuotta mutta niiden kysyntä on kasvanut todella paljon viime aikoina. Kuljetusyritykset haluavat nostaa liikenneturvallisuutta ja kuljettajat nähdä myös kuolleen kulman alueelle. Sivukamera voidaan kytkeä MDR -tallennusjärjestelmään, jolloin sen näkymä tallentuu koko ajan muistiin ja on katsottavissa onnettomuuden sattuessa tai läheltä piti -tilanteessa, jolloin se tuo kuljettajalle myös oikeusturvaa. 

Ja Brigadelta löytyy tietenkin myös etukamerat mitkä tallentavat liikenteen tapahtumat ajoneuvon edestäpäin:

- Tallennetun kuvan saa siirrettyä toimiston kovalevylle tai pilvipalveluun, mistä niitä voidaan katsella reaaliajassa tietokoneelta tai älypuhelimelta. Eli kaikkien auton kameroiden näkymä on tarjolla livenä todella pienellä viiveellä ja lisäksi tarjolla on koko ajan ajoneuvon tarkka GPS-paikkatieto.    

19.01.2022 17:00Bensiinikäyttöisen auton voi muuttaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi - muuttamiseen voi hakea tukea Traficomilta
19.01.2022 13:20Valmet toimittaa automaation Baltian ensimmäiseen kotitalouksien ja kauppojen biojätteitä käsittelevään biokaasulaitokseen
19.01.2022 11:11Kuitupuun painomittauksessa on mahdollista käyttää nyt myös uusia sääperusteisia ennustemalleja
19.01.2022 9:40Uusi Suomen ennätys renkaiden kierrättämisessä
19.01.2022 8:00Eränkävijöiden hatut valokeilassa Suomen Metsästysmuseolla
18.01.2022 11:22Valio lisää kaasuautojen määrää kuljetuslogistiikassaan
18.01.2022 11:00Renault Groupin vuosi 2021 - Tavoitteena tuottavuus ja sähköistyminen
18.01.2022 10:12Rautajärven Konehuolto mukaan KESLA-autonostureiden huoltoverkostoon
18.01.2022 8:20Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyksikön Turkuun
17.01.2022 14:55Koura ratkaisee kuormauksen sujuvuuden

Siirry arkistoon »