Relais Group Oyj ostaa Ruotsin suurimman riippumattoman hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoketju STS Sydhamnens Trailer Service AB:n

15.10.2021 9:00

relais.jpg

Relais Group Oy (”Yhtiö”, ”Relais”), ajoneuvojen jälkimarkkinoiden johtava pohjoismainen konsolidoija, on allekirjoittanut sopimuksen (“Kauppakirja”) ruotsalaisen STS Sydhamnens Trailer Service AB:n ostamiseksi (“STS”, "Yrityskauppa").

Myyjänä toimii Sydhamnens Trailer Service Holding AB (Fairford Holdings Private AB ja Marinus Företagskapital i Bromma AB), (”Myyjä”). Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan marraskuun 2021 aikana edellyttäen, että tietyt tavanomaiset Yrityskaupan täytäntöönpanoehdot toteutuvat ja että Yrityskauppa saa Ruotsin kilpailuviranomaisen hyväksynnän.

STS on Ruotsin suurin riippumaton valtakunnallinen raskaiden ja kevyiden hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoketju. STS tukee asiakkaitaan valtakunnallisella kattavuudella etelän Malmöstä pohjoisen Luulajaan 15:lla täyden palvelun korjaamolla. Yrityskauppa on tärkeä strateginen askel Relaisin hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoliiketoiminnan laajentamisessa Pohjoismaissa.

STS:n liikevaihdon arvioidaan olevan vuonna 2021 noin 23 MEUR ja käyttökatteen noin 1,2 MEUR. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Helsingborgissa, Ruotsissa ja se työllistää 140 ammattilaista. STS:n osakkeiden ostohinnan arvioidaan olevan 9,2 MEUR ja kauppahinta maksetaan käteisellä. Kauppakirja sisältää myös myyjien oikeuden STS:n vuoden 2021 tilikauden perusteella määräytyvään enintään 2,2 miljoonan euron lisäkauppahintaan. Yrityskaupan odotetaan tuovan Relaisille vuoden 2023 loppuun mennessä täysimääräisenä 0,5–1,0 miljoonan euron synergiaedut.

Relais Group Oyj:n toimitusjohtaja Arni Ekholm:

”Hyötyajoneuvojen jälkimarkkinat ovat Relaisille vahva kasvun tukipilari Pohjoismaissa, ja STS:n strateginen yhteensopivuus kanssamme on erinomainen. STS on erittäin vakiintunut ja hyvin johdettu yritys, joka on viime aikoina toteuttanut useita operatiivisia parannuksia. STS on osoittanut vahvaa potentiaalia myynnin ja kannattavuuden kasvattamiseksi edelleen Ruotsin markkinoilla. Hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoliiketoiminnan laajentaminen Ruotsiin on meille looginen askel Raskone Oy:n aiemmin tänä vuonna tapahtuneen yritysoston jälkeen. Relaisista tulee yhä tärkeämpi strateginen kumppani kuljetusalalle Pohjoismaissa.

STS on Ruotsin suurimpana riippumattomana hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoketjuna merkittävä varaosien ostaja, mikä mahdollistaa huomattavat synergiaedut varaosien hankinnassa ja ristiinmyynnissä. STS tuo meille myös tärkeää näkemystä koko hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoliiketoimintamme kehittämiseen. Olen erittäin iloinen voidessani toivottaa STS:n ammattitaitoisen tiimin tervetulleeksi nopeasti kasvavaan Relais-perheeseen. Teollisena omistajana luomme vahvan kasvualustan STS:lle. Uskon myös vahvasti, että voimme yhdessä palvella asiakkaitamme vieläkin paremmin tulevaisuudessa.”

STS Sydhamnens Trailer Service AB:n toimitusjohtaja Stefan Klingberg:

“Olen erittäin iloinen liittyessämme osaksi Relais-konsernia ja saadessamme tilaisuuden kehittää liiketoimintaamme edelleen yhdessä Relaisin ja uusien sisaryhtiöidemme kanssa. Näen yritysoston taustalla vahvan teollisen johdonmukaisuuden, ja olen erittäin innoissani saadessani olla osana tulevaa matkaa. STS tuo konserniin laajaa osaamista Ruotsin kevyiden ja raskaiden ajoneuvojen jälkimarkkinaliiketoiminnasta ja alan murrokseen liittyvistä haasteista siirryttäessä kohti kestäviä kuljetuksia.”

Fairford Business Development, STS:n hallituksen jäsen Robert Jonsrud:

“Olemme iloisia voidessamme luovuttaa STS:n omistuksen Relaisille, jonka uskomme olevan erinomainen omistaja STS:lle jatkossa. Useiden vuosien toiminnallisen kehittämisen ja STS:n markkina-aseman vahvistumisen jälkeen uskomme, että Relais on paras mahdollinen kumppani yrityksen kehittämiseksi edelleen. Hyödyntämällä sektorifokusta ja asemaa arvoketjussa uskomme vahvasti, että järjestely mahdollistaa yhtiön merkittävän tulevaisuuden potentiaalin. Toivotamme STS:lle ja Relaisille menestystä ja tulemme seuraamaan heidän kehitystään suurella mielenkiinnolla.”

 
02.12.2021 14:53Vehon Baltian laajenemissuunnitelmalle kilpailuviranomaisen vahvistus
02.12.2021 12:18Junnikkala investoi Valutecin kanavakuivaamoon Oulaisissa
02.12.2021 11:54Segway yrittää mönkijämarkkinoiden valtausta
02.12.2021 9:52UPM:ltä muistilista metsänhoitotöistä eri vuodenaikoina
02.12.2021 9:12Tutkijoiden laskelmat: bioenergialle maltillista kasvua
01.12.2021 11:32Toimitusvaikeudet jarruttavat ajoneuvojen ensirekisteröintejä
01.12.2021 11:11Valmet Automotive julkistaa oman akkutuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän
30.11.2021 16:00IVECO T-WAY voitti arvostetun German Design Award -palkinnon
30.11.2021 15:22Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään
30.11.2021 14:33Henkilövalintoja Metsämiesten Säätiön hallituksessa

Siirry arkistoon »