Bridgestone EMIA ja EVBox Group laajentavat yhteistyössä Euroopan sähköautojen latausinfrastruktuuria

09.09.2021 9:00

bridsahko1.jpg

Maailman suurin renkaiden ja kumituotteiden valmistaja sekä turvallista ja vastuullista liikkumista edistävien ratkaisujen tarjoaja Bridgestone ja johtava sähköautojen latausratkaisujen toimittaja EVBox laajentavat uudessa pitkäjänteisessä yhteistyössä Euroopan latausinfrastruktuuria.

Kumppanit asentavat jopa 3 500 uutta latausasemaa Bridgestonen Euroopan jälleenmyynti- ja huoltopisteverkostoon, johon sisältyy johtavia brändejä, kuten Speedy. Viisi vuotta kestävällä projektilla Bridgestone haluaa tukea sähköautojen käyttöönottoa ja muokata kestävän liikkumisen tulevaisuutta. Projekti käynnistyy Ranskasta ja Italiasta ja laajenee sitten Britanniaan, Saksaan, Puolaan, Espanjaan ja muihin Euroopan maihin. 

Bridgestonen uuteen latausverkostoon tulee sekä tavallisia että pikalatausasemia. Ensimmäiset latausasemat asennetaan sijainniltaan strategisiin jälleenmyynti- ja huoltopisteisiin, ja ne ovat niin yksityisautoilijoiden kuin yritysten käytettävissä. Pikalatausasemia asennetaan kohteisiin, joissa on suuri tarve pikalataukselle. Yhteistyötä tukee EVBoxin kumppani TSG, joka on johtava liikkuvuusratkaisujen teknisten palvelujen toimittaja ja ottaa johtavan roolin latausinfrastruktuurin suunnittelussa, asennuksessa ja kunnossapidossa Bridgestonen jälleenmyynti- ja huoltoverkostossa Euroopassa.

Bridgestonen ja EVBoxin kumppanuuden ansiosta niin yksityiset kuin yritykset saavat käyttöönsä Euroopan laajimpiin kuuluvan latausasemaverkoston helposti EVBoxin kortilla tai mobiilisovelluksella. Verkostoon kuuluu tulevien 3 500 latauspisteen lisäksi nykyiset yli 130 000 julkista latauspistettä. Kaikkia niitä hallitaan EVBoxin lataushallintaohjelmistolla. 

Erittäin kätevä ja vaivaton sovellus (tai kortti) tarjoaa käyttäjille yhden keskitetyn maksu- ja laskutusalustan, joka tarjoaa tietoa lataustottumuksista ja mahdollistaa matkustamisen autolla Madridista Helsinkiin käyttäen yhtä ja samaa ainutlaatuista ratkaisua.

EVBox-kumppanuuden ansiosta Bridgestonen jälleenmyyntiverkosto Euroopassa pystyy tarjoamaan sähköautoilijoille mahdollisuuden ostaa kotilatauspisteen asennettuna, mikä vahvistaa yhtiön sitoutumista sähköautojen käytettävyyden parantamiseen vastuullisempana liikkumisen muotona. 

Investoinnit tukevat sähköautojen käyttöönottoa Euroopassa

Bridgestone näkee sähköautot valtavana mahdollisuutena vähentää CO2-päästöjä ja tehdä liikkumisesta ympäristöystävällisempää, etenkin kun Euroopassa uutena ostetuista autoista arvioiden mukaan 20 % on sähköautoja vuonna 2025

Silti edessä on vielä monta estettä, ennen kuin täysin sähköisestä tulevaisuudesta voi tulla totta. Bridgestonen vuosittaisessa tutkimuksessa sähköautoilun omaksumisesta kävi ilmi, että 50 prosenttia niistä, jotka eivät harkitse sähköauton hankkimista, antoi syyksi riittämättömän latausinfrastruktuurin. Tähän haasteeseen tartutaan EU:n Fit for 55 -ilmastopaketissa, jossa jäsenvaltioita vaaditaan laajentamaan latausinfrastruktuuria suhteessa nollapäästöisten autojen odotettuun myyntiin ja asentamaan pääteiden varsille säännöllisin välimatkoin lataus- ja tankkauspisteitä.

Osana sitoutumistaan liikkumisen kestävän tulevaisuuden tukemiseen Bridgestone muuttaa liiketoimintaansa ja luo edellytyksiä sähköautojen yleistymiselle. Bridgestone investoi sähköautojen premium-renkaiden ja rengasteknologioiden sekä yritys- ja liikkuvuusratkaisujen kehitykseen sähköautoille täysin integroidun toimintamallinsa kautta. Yhtiö tekee myös yhteistyötä johtavien sähköautovalmistajien kanssa, kehittää jälleenmyynti- ja huoltoverkostonsa sähköautovalmiutta ja tarjoaa saman katon alta muun muassa huolto-, rengas- ja latauspalvelut sekä liikkuvat palvelut sähköautoille. Kumppanuus EVBoxin ja TSG:n kanssa Euroopan latausinfrastruktuurin laajentamiseksi on iso askel tällä matkalla.

Kehitystä ja kasvua sähköisen liikkumisen ja sen vaatimusten myötä

Bridgestone EMIAn jälleenmyyntijohtaja Christophe de Valroger kommentoi Bridgestonen ja EVBoxin ilmoitusta: ”Bridgestone on sitoutunut edistämään sähköisen tulevaisuuden toteutumista. Yhteistyössä johtavien sähköautovalmistajien kanssa kehitämme sähköautojen vaatimukset täyttäviä premium-renkaita ja vastuullisia teknologioita. Olennaisena osana tätä työtä haluamme rakentaa jälleenmyynti- ja huoltoverkoston täydellä sähköautovalmiudella. Yhteistyö tukee Euroopan latausinfrastruktuurin kipeästi kaivattua laajentamista ja tarjoaa niin yksityisautoilijoille kuin yrityksille niiden peräänkuuluttamaa vaivattomuutta ja tehokkuutta. EVBox on ollut sähköautojen latausteollisuuden johtava tekijä vuodesta 2010 lähtien. Yritys on varmasti juuri oikea kumppani meille.”

”Bridgestonella on vahva palo edistää liikkuvuuden kestävää tulevaisuutta. Monet yhtiön ilmoitukset ja kumppanuudet viime ajoilta ovat osoitus tästä, ja olemme ylpeitä yhteistyöstä yhtiön kanssa, jolla on samankaltaiset päämäärät”, sanoo EVBox Groupin kaupallinen johtaja Bram Poeth. ”Alojensa johtavien yritysten välinen yhteistyö merkitsee alkua uudelle pitkäjänteiselle kumppanuudelle, joka kehittyy ja kasvaa sähköisen liikkumisen ja sen vaatimusten myötä.”

20.09.2021 16:11Tehokkaassa STIHL HT 135 -oksasahassa on nyt uusi, entistä kevyempi kulmavaihde
20.09.2021 9:45Juupajoen Koskitien läpikulkuyhteys suljetaan liikenteeltä tietyön ajaksi
20.09.2021 8:22Valmet toimittaa ulkopakkauskartonkikonelinjan Kipas Kagıtille Turkkiin
19.09.2021 11:00Uusi puun varastointiopas valmistunut - tutustu tästä
19.09.2021 8:57Junavaunupankot ja Terminatorit palvelevat toisiaan
18.09.2021 12:33Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä kasvoi vuoden 2021 toisella neljänneksellä
17.09.2021 23:11KATSO TÄSTÄ 17.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
17.09.2021 10:12Ford tuo kevythybridivoimansiirron pienten pakettiautojen luokkaan
16.09.2021 17:00Metsä Group suunnittelee uuden kertopuu-tehtaan rakentamista Äänekoskelle
16.09.2021 12:21Ponsse webinaari harvennusratkaisuista 29.9. ilmoittaudu mukaan

Siirry arkistoon »