Raskaspari kehittää toimintaansa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin

13.05.2021 13:00

raskas2.jpg

Raskaspari Oy huoltaa kaikki raskaan kaluston laitteet toimipisteissään Iisalmessa, Joensuussa, Kouvolassa, Kotkassa ja Mikkelissä sekä tarjoaa laajasti varaosat ja tarvikkeet. Yritys toimii alueillaan valtuutettuna Volvo ja Renault jälleenmyyjänä ja huoltopisteenä. Ja jos et pääse käymään paikanpäällä myymälöissä niin Raskasparin verkkokauppa toimittaa tilauksesi kaikkialle Suomeen.

(kuva yllä: Raskaspari huoltaa raskasta kalustoa Iisalmessa, Joensuussa, Kouvolassa, Kotkassa ja Mikkelissä (kuva), missä kuljetuskaluston lisäksi tarjotaan huoltopalvelut maarakennuskonekalustolle ja Komatsu metsäkoneille.)

Yli sata alan osaajaa työllistävä Raskaspari kehittää jatkuvasti toimintojaan palvellakseen asiakkaita entistäkin paremmin muuttuvassa toimintaympäristössä.

- Yrittäjinä uskomme itsekin ymmärtävämme asiakkaiden tarpeet ja tahdomme olla mukana kehittämässä toimintaamme entistä asiakaslähtöisemmäksi. Meillä on erittäin ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta mikä on kaiken toiminnan perusta, sanovat Raskaspari Oy:n yrittäjät Mikko Rytkönen ja Heikki Tuomainen.

raskas5.jpg

(kuva: - Yrittäjinä uskomme itsekin ymmärtävämme asiakkaiden tarpeet ja tahdomme olla mukana kehittämässä toimintaamme entistä asiakaslähtöisemmäksi, sanovat Raskasparin Mikko Rytkönen (vas.) ja Heikki Tuomainen.)

Kattavat huolto- ja korjaamopalvelut

Kuljetuskaluston huolto- ja korjaustoiminnot ovat olleet vuonna 2009 perustetun Raskasparin toiminnan ydin. Toimipisteet palvelevat laajoilla aukioloajoilla arkisin 06-22 ja lauantaisin 06-14. Paikka on aina työnjohto, asentajat ja varaosamyyjät - myös lauantaisin - joten palvelu pelaa tehokkaasti kaikilla osa-alueilla kellonajasta riippumatta. Avaimet käteen -palveluun kuuluu myös katsastusten hoito jokaisella paikkakunnalla.

raskas1.jpg

(kuva: Jatkossa Raskaspari kehittää entistä enemmän korjaamokohtaisia osaamisalueita ja hyödyntää niitä koko verkostossa - toki jokainen piste tarjoaa kaikki raskaan kaluston palvelut alueellaan.)

- Korjaamotoimintoja kehitetään jatkuvasti pari vuotta sitten omistajanvaihdoksen yhteydessä päätetyn strategian mukaisesti. Jatkossa kehitämme entistä enemmän korjaamokohtaisia osaamisalueita ja hyödynnämme niitä koko verkostossa - toki jokainen piste tarjoaa kaikki raskaan kaluston palvelut alueellaan. Esimerkiksi Joensuu keskittyy vahvasti kolarikorjauksiin; vahvaa osaamista on myös perävaunuissa ja kylmälaitteissa kuten myös Mikkelissä, missä tärkeässä roolissa on kuljetuskaluston ohella myös erilaisten maarakennuskoneiden ja Komatsu metsäkoneiden huoltotoiminnot; maarakennuskoneisiin on tarjolla laajasti erilaiset komponentit kilpailukykyiseen hintaan. Jatkossa Kotkaan keskitetään päällirakennetoimintoja ja hydrauliikkahuoltoa. Kouvolan alueella kuljetusalalla on hyvä noste minkä kasvaviin tarpeisiin palvelumme vastaavat ja Iisalmessa - kuten kaikilla paikkakunnillamme - Volvo kuorma-autokanta on erittäin vahva mikä luo toiminnan rungon, kertoo Heikki Tuomainen.

raskas3.jpg

(kuva: Raskasparin korjaamohenkilökunnan koulutus on jatkuvaa niin että palveluissa pystytään vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.)

Organisaation toiminta tehostuu

Osana huoltotoimintojen kehittämistä Raskaspari on nimittänyt Jan-Markus Heikkisen huoltotoimintojen operatiiviseksi johtajaksi; hänen tilalleen Mikkelin huoltopäälliköksi on nimitetty Juha Kauppinen. Kotkassa huoltopäällikkönä toimii Heikki Joutjärvi, Kouvolassa Petri Olander, Joensuussa Kari Natunen ja Iisalmessa Heimo Hiltunen.

- Jan-Markus Heikkisen otettua vastuulleen huoltopuolen operatiiviset toiminnot antaa se meille yrittäjille enemmän aikaa tulevaisuuden strategioiden eteenpäin viemiseen, sanoo Tuomainen.

raskas4.jpg

(kuva: Raskasparin toimipisteet palvelevat laajoilla aukioloajoilla arkisin 06-22 ja lauantaisin 06-14; kuvassa Kotkan toimitilat.)

Koulutukset jatkuneet poikkeusaikanakin

Kuorma-autokalusto kehittyy kovaa vauhtia ja voimanlähteiksi tulee uusia vaihtoehtoja.

- Henkilökunnan koulutus on jatkuvaa niin että pystymme vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin. Volvo on tehnyt aina hienoa työtä koulutuspalveluissa ja nyt korona-aikaan kun lähikoulutus ei ole ollut mahdollista niin verkkokoulutukset ovat tulleet tilalle. Volvo esitteli viime vuonna täysin uudet kuorma-automallit ja niissä teknologia nousee jälleen uudelle tasolle. Verkkokoulutuksilla osaaminen on saatu siirrettyä kenttätasolle joten huoltopalvelut pelaa uuden sukupolven kalustollekin. Myös kaasuautojen korjaukset onnistuu Raskasparin jokaisessa toimipisteessä; olemme investoineet tarvittaviin laitteisiin ja varatutuneet jo hyvissä ajoin sähköistymiseen mikä alkaa linja-autokalustosta, ilmoittaa Tuomainen.

Varaosa- ja tarvikepalvelu pelaa

Raskaspari tarjoaa huoltojen lisäksi varaosat nopeilla toimitusajoilla niin Volvo ja Renault Trucks kalustoon kuin muihinkin merkkeihin sekä perävaunu ym. kalustoon. Lisäksi myymälät palvelevat jokaisella paikkakunnalla laajalla tarvikevalikoimallaan.

- Toimipaikoissa on isot varaosavarastot mitkä ovat vuosien saatossa jalostuneet vastaamaan juuri alueellisen kaluston tarpeisiin. Ja Volvon Vantaan uusi maahantuontivarasto toimii suunnannäyttäjänä koko alalla siinä miten varaosapalvelu pitää hoitaa: kun sieltä tilaa osat iltapäivällä niin saapuvat seuraavana aamuna kello kuusi korjaamolle ja Euroopan keskusvarastostakin osat saadaan aamuyhdeksäksi, kehuu Tuomainen.

Volvon alkuperäisiin osiin tarjotaan kahden vuoden takuu ja vanhempaan kalustoon löytyy Volvo Classic Parts osat erittäin kilpailukykyiseen hintaan. 

- Volvon uudet kehittyneet palvelut mahdollistavat kaluston huoltotarpeiden ennakoinnin ja tarkan seurannan, mikä helpottaa kuljetusyrittäjien arkea oleellisesti sekä säästää huoltokuluissa. Etäyhteydellä autoista saadaan katsottua tulevat huollon tarpeet, vikakoodit, rengaspaineet ym. joita työnjohto seuraa jatkuvasti ja reagoi silloin kun on tarvetta. Suuri osa uusista Volvo kuorma-autoista otetaan huoltosopimuksilla jolloin käyttökulujen hallinta on helpompaa, toteaa Tuomainen.

Merkittävää rengaspuolen toimintaa

 Raskaspari on kasvanut merkittäväksi toimijaksi myös rengaspuolella.

- Saat kaikki rengaspalvelut suoraan huoltomme kautta ja normaalin huollon yhteydessä. Tämä tehostaa toimintaa ja kalustoa ei tarvitse erikseen käyttää kahdessa paikassa, vaan saat kalustosi suoraan tien päälle ja töihin. Kuorma-auton huolto-ohjelmaan yhdistettynä rengashuolto voi vähentää kuljetusliikkeen kustannuksia, koska kaluston seisonta-aika vähenee. Asianmukainen rengastus parantaa polttoainetehokkuutta parhaimmillaan useita prosentteja sekä parantaa liikenneturvallisuutta. Edustamamme rengasmerkit ovat alansa huippua ja rengasmyyjämme avustavat mielellään sinua oikean renkaan valinnassa. Valikoimastamme löydät mm. Continental, Bridgestone, Michelin, Goodyear, Hankook, Kumho, Cordiant ja Sailun renkaat - kaikki toimipisteet ovat myös osa Conti360 palveluverkostoa. Valikoimiimme kuuluvat myös alumiiniset Alcoa ja Alord sekä teräksiset Maxion raskaan kaluston vanteet. Voit tutustua valikoimaamme ja ostaa tuotteita suoraan verkkokaupastamme, opastaa Tuomainen.

Osana rengashuoltoa voit valita kuljetuskalustoosi rengaspaineen valvonnan. Tässä konseptissa renkaista saatavaa paine- ja lämpötiladataa seuraa puolestasi Raskasparin ammattilainen. 

- Havaittuamme vuodon tai jonkin poikkeaman datassa otamme sinuun yhteyttä sopiaksemme renkaisiin koskevasta huoltoajasta. Lämpötiladata voi esimerkiksi paljastaa vian pyöräjarruissa tai pyöränlaakerissa. Ennakoimalla myös nämä korjaukset säästyy yritykselläsi aikaa ja rahaa, Tuomainen toteaa.

raskas7.jpg

(kuva: Raskaspari toimii alueillaan valtuutettuna Volvo ja Renault Trucks jälleenmyyjänä ja holtopisteenä. Hiljattain esitelty Volvon uuden sukupolven kuorma-automallisto vauhdittaa jatkossa myyntiä entisestään.)

Kuorma-automyynti hyvässä vedossa

Uusien Volvo ja Renault Trucks kuorma-autojen myynti on ollut tasaisen hyvässä vauhdissa Raskaparin myyntialueilla - myös käytetty kalusto on liikkunut mukavasti. Automyynnistä vastaa Mikkelissä Risto Lukkarinen, Kotkassa Ahti Pakkanen ja Kouvolassa Kimmo Ho- vilainen. Volvo Truck Centerin Reijo Holopainen myy Volvoja Joensuussa ja Mika Vainikainen Iisalmessa. Sami Krühn myy Renault Trucksit  Joensuussa ja Iisalmessa.

- Volvon markkinaosuus on korkealla tasolla alueellamme ja teemme kovasti töitä sen edelleen vahvistamiseksi. Tekemistä vauhdittaa uusi edistyksellinen mallisto mikä on otettu suurella mielenkiinnolla vastaan asiakkaiden keskuudessa. Myös Renault Trucks autojen myynti on kehittynyt positiivisesti; vuonna 2020 meillä oli jälleenmyyjistä paras markkinaosuus Suomessa. Uusien kuorma-autojen myynnissä tilauskanta on tällä hetkellä hyvä ja kuljetusyritykset investoivat aiempaa tehokkaseen ja polttoainetaloudellisempaan kalustoon. Vaikka autojen tehdastoimitusajat ovat hieman venyneet niin edelleen odotusajat ovat kohtuulliset ja pystymme tarjoamaan Volvo Trucksin varastoautojakin nopeaan tarpeeseen, ilmoittaa Heikki Tuomainen.     

21.06.2021 10:45Transporterista Carsport Premium Edition
20.06.2021 9:00Pro Silva esitteli uuden S5 harvesterin - mallisto nyt erittäin kattava
18.06.2021 23:44KATSO TÄSTÄ 18.6. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
18.06.2021 11:22Stora Enso avaa uuden dispersiopäällystelinjan Forshagassa
18.06.2021 10:00Suomen Metsämuseo Luston arkkitehtuurikilpailun ratkaisusta 30 vuotta
17.06.2021 11:33Metsäpöly mullistaa kosmetiikka-alaa
17.06.2021 11:11Kantorahatulot laskivat vähän koronavuonna 2020
17.06.2021 9:00Hyundai kasvattaa parheautotarjontaansa täysin uudella mallilla
16.06.2021 16:33Metsä Fibre ja Kelvion B. V. tekivät sopimuksen tehokkaiden jäähdytystornien toimittamisesta Kemin biotuotetehtaalle
16.06.2021 16:00Metsäkoneenkuljettajien työkyky ja työhyvinvointi hyvällä tasolla nuoremmilla mutta heikkenevät iän karttuessa

Siirry arkistoon »