Finnair lentää kesällä yli 60 kohteeseen

26.04.2021 10:12

Flygari.jpg

Finnair valmistautuu lisäämään lentoja kesällä erityisesti vapaa-ajan kohteisiin, kun rokotekattavuuden kasvaminen todennäköisesti mahdollistaa matkustusrajoitusten vaiheittaisen lieventämisen eri maissa.  

Kesäkuussa avautuvat Reykjavik, Vilna, Bodø Norjassa ja suomalaisten suosikit Nizza Ranskassa ja Lissabon Portugalissa. Lentoja lisätään myös Kreikan saarille, kuten Rodokselle, Haniaan ja Santorinille sekä Espanjan Mallorcalle, Malagaan ja Alicanteen. Italian kesäkohteita ovat Rooma, Milano ja Venetsia.  

”Seuraamme tarkasti matkustusohjeistusten kehittymistä, ja meillä on joustavuutta lisätä tarjontaa kohteisiin, joihin on kysyntää ja joissa matkustusta avataan”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.  

Pohjois-Amerikassa rokotekattavuus on edennyt hyvin. Finnair aloittaa kesäkuun puolessa välissä lennot Chicagoon ja Los Angelesiin, ja New Yorkin reittiä lennetään jopa kolme kertaa viikossa. Yhdysvaltojen lentojen toteutuminen riippuu Yhdysvaltojen matkustusohjeistusten kehityksestä.  

”Heinäkuussa tarkoitus on lisätä viikkovuoroja suomalaisten suosikkikohteisiin, matkustusohjeistukset luonnollisesti huomioiden”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér.  

Matkustusohjeistukset muuttuvat todennäköisesti monessa maassa kesän aikana. Matkojen suunnittelun helpottamiseksi Finnair avaa nettisivuilleen huhti-toukokuun aikana uuden, tekoälyyn perustuvan palvelun, jonka avulla asiakkaat voivat selata saatavilla olevia matkakohteita ja tarkastaa ajantasaiset matkustusrajoituksiin liittyvät tiedot eri maissa helposti interaktiivisen karttasovelluksen avulla. Palvelun tuottaa teknologiayhtiö Smartvel, joka on erikoistunut matkailualan kohdesisältöratkaisuihin. 

Joustoa ja lisäturvaa kesän matkoihin 

Finnairilla on edelleen voimassa joustavat lippuehdot kaikille 31.8.2021 mennessä tehdyille varauksille. Matkustuspäiviä voi siis muuttaa myös sellaisissa lipputyypeissä, joissa muutokset eivät normaalisti olisi mahdollisia. 

Lisäturvaa matkalle tuo Finnair Koronaturva: Finnair Koronaturva sisältyy lentolippuun ilman lisämaksua, kun asiakkaalla on Finnairin myyntikanavista viimeistään 30.6.2021 ostettu Finnairin lentolippu, jossa lähtö on viimeistään 31.8.2021, matka kestää enintään 31 vuorokautta ja matka on ulkomaille Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta, Virosta, Saksasta, Itävallasta, Ranskasta, Sveitsistä, Belgiasta, Hollannista, Italiasta, Espanjasta tai Irlannista. Finnair Koronaturva on suunniteltu täydentämään asiakkaan omaa matkavakuutusta. Finnair Koronaturva tarjoaa lisäturvaa korona-aikana matkustavalle siltä varalta, jos asiakkaalla todetaan kohteessa COVID-19 virustartunta. Vakuutuksen myöntää AIG Europe S.A. -sivuliike. 

Finnair jatkaa edelleen myös monia muita terveysturvalliseen matkustamiseen liittyviä toimenpiteitä ja arvioi niitä säännöllisesti. Esimerkiksi suun ja nenän peittävän suojaimen käyttöä edellytetään edelleen kaikilta asiakkailta sekä henkilökunnalta niin lentoasemalla kuin lennon aikana. Finnair suosittelee, että asiakkaat saapuvat lentoasemalla hyvissä ajoin ennen lentoa, sillä esimeriksi matkustusasiakirjojen tarkastukset vievät nyt lentoasemalla tavallista enemmän aikaa.  

Finnair edellyttää Suomeen tulevilta asiakkailta THL:n suosituksen mukaisesti negatiivista koronatestitodistusta tai todistusta sairastetusta koronavirusinfektiosta. Toukokuun 11. päivästä alkaen Finnair hyväksyy myös koronarokotetodistuksen, ja samalla terveystodistusvaatimus poistuu alle 12-15- vuotiailta asiakkailta. Alle 12-vuotiaiden ei ole tarvinnut esittää terveystodistusta.  

Finnairin kohteet kesällä 2021 

Kotimaa  Eurooppa  Aasia  Pohjois-Amerikka 
Ivalo  Alicante  Bangkok  Chicago 
Kittilä  Amsterdam  Hongkong  Los Angeles 
Kuopio  Berliini  Seoul  New York 
Kuusamo  Bodø  Shanghai 
Oulu  Bryssel  Singapore 
Rovaniemi  Budapest  Tokio 
Tampere  Dublin 
Turku  Dubrovnik 
Vaasa  Düsseldorf 
Edinburgh 
Frankfurt 
Funchal 
Gazipasa 
Gdansk 
Göteborg 
Hampuri 
Hania 
Heraklion 
Krakova 
Kööpenhamina 
Lissabon 
Lontoo 
Málaga 
Manchester 
Milano 
Moskova 
München 
Nizza 
Oslo 
Palma de Mallorca 
Pariisi 
Praha 
Reykjavik 
Rodos 
Riika 
Rooma 
Split 
Pietari 
Tallinna 
Tel Aviv 
Tukholma 
Venetsia 
Vilna 
Visby 
Varsova 
Wien 
Zürich 
14.05.2021 9:33Akaan raakapuuterminaalin rata sähköistetätään 21.5.2021
14.05.2021 9:12Puunpoistot maanteiden varsilta jatkuvat Keski-Suomessa
14.05.2021 8:10Euroopan metsät 2020 -raportti julkaistu - metsien pinta-ala ja puuston määrä ovat kasvaneet edelleen
13.05.2021 13:00Raskaspari kehittää toimintaansa asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin
13.05.2021 11:00Teollisuuden liikevaihto kasvoi maaliskuussa 4,7 prosenttia
12.05.2021 18:10KOMATSU 100 JA METSÄKONEET 60 VUOTTA: Komatsu Forest rakentaa juhlavuotena uuden tehtaan, esittelee uuden ilmeen ja tuo markkinoille uutta teknologiaa
12.05.2021 11:16MAN TGX palkittiin muotoilusta
12.05.2021 9:13Moottoriajoneuvojen luvattomat käytöt ja varkaudet ovat vähentyneet huomattavasti
12.05.2021 9:00Tutkimus: Avohakkuiden metsäojituksilla haitallisia vaikutuksia
11.05.2021 17:00Uusi työkalu laskee ohjaavien ja vetoakseleiden renkaiden CO2-päästöt

Siirry arkistoon »