Vaskiluotoon nousee laivaliikenteen LNG-terminaali

22.02.2021 9:15

wasaline.png

Pohjoismainen energiayhtiö Gasum on solminut Vaasan kaupungin, NLC Ferry Oy:n ja Wärtsilä Finland Oy:n kanssa sopimuksen nesteytetyn maakaasun (LNG) toimittamisesta Vaasa-Uumaja välillä operoivaan Wasalineen sekä käytettäväksi Wärtsilän uudessa teknologiakeskuksessa Smart Technology Hubissa. Gasum rakentaa Vaskiluotoon paikallisen LNG-asiakasterminaalin, josta LNG toimitetaan säiliöautoilla asiakaskohteisiin.

Gasum rakentaa asiakasterminaalin Vaasan Vaskiluotoon ja toimittaa sieltä LNG:tä joustavasti matkustaja- ja rahtiliikennevarustamo Wasalinen uuteen tänä vuonna liikennöinnin aloittavaan LNG-käyttöiseen Aurora Botnia-alukseen sekä Wärtsilän uuteen, syksyllä valmistuvaan Smart Technology Hub -tutkimus-, tuotekehitys- ja tuotantokeskukseen. Terminaalin kautta Gasum voi palvella myös muita asiakkaita.

”Vaasan kaupungin energia- ja ilmasto-ohjelman tavoitteenamme on olla hiilineutraali kaupunki 2020-luvulla. Kaupunki on sitoutunut päästöjen vähentämistavoitteeseen kaupunkialueen eri toimijoiden välillä. On hienoa, että tällä yhteistyöllä lisäämme kaasun saatavuutta koko Vaasan seudulla. Yhteistyömme on myös esimerkki siitä, miten me Vaasassa yhdistämme energia-alan osaamistamme ja saamme aikaan puhtaampia energiaratkaisuja, kertoo Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

”On hienoa, että Vaskiluotoon rakennetaan LNG:n asiakasterminaali. Uskomme, että nesteytetyn maakaasun käyttö tulee kasvamaan sekä maalla että merellä ja ympäristöystävällisimpien polttoaineiden kysyntä kasvaa entisestään. Wärtsilän Vaasan toimipisteissä kehitämme mm. LNG-moottoreita ja muita merenkulun innovaatioita,” kertoo Vesa Riihimäki, Director, Delivery Management, Wärtsilä Finland.

”Uusi Vaasan ja Uumajan väliselle reitille tuleva Aurora Botnia valmistuu pian. Aluksestamme tulee ympäristöystävällisin tällä hetkellä rakenteilla olevista matkustaja-autolautoista. Aluksen moottorit toimivat sekä nesteytetyllä maakaasulla ja tulevaisuudessa uusiutuvalla biokaasulla. Laivaan mahtuu 800 matkustajaa, ja sen rahtikapasiteetti on 1 500 kaistametriä. Kestävä kehitys on yhä tärkeämpää asiakkaillemme ja myös koko Vaasan seudulle,” kertoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg.

”Kehitämme jatkuvasti uusia keinoja päästöjen vähentämiseksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kanssa. Haluamme auttaa asiakkaitamme pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Kaasun tuomat kustannustehokkaat mahdollisuudet päästövähennyksien saavuttamiseksi ovat merkittävät teollisuudessa sekä meri-ja maantieliikenteessä. Tämä hanke vahvistaa ja mahdollistaa asiakkaille myös sujuvasti siirtymisen biokaasun käyttöön,” kertoo Gasumilta Tommy Mattila, johtaja, teollisuus.  

LNG on ympäristöystävällisin meriliikenteen polttoaine ja täyttää kaikki nykyiset ja tulevat IMO:n ympäristövaatimukset ja sen käytöstä voi siirtyä uusiutuvaan nesteytettyyn biokaasuun (LBG), koska jakeluun käytetään olemassa olevaa LNG-infrastruktuuria. LBG vastaa ominaisuuksiltaan nesteytettyä maakaasua (LNG) ja se sopii maa- ja meriliikenteen polttoaineeksi sekä teollisuuden käyttöön.

03.08.2021 15:04OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko Laurila: Venäjän metsäteollisuus vahvassa nosteessa
03.08.2021 14:01Nokian Renkaat Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2021: Volyymit ja tulos kasvoivat vahvasti
03.08.2021 11:00Kesla Oyj puolivuosikatsaus: Saadut tilaukset ja tilauskanta nousivat ennätyksellisen korkealle tasolle
03.08.2021 10:20Meijjänperän Rekkatapahtuma Pyhäjärvellä 6.-7.8. - lähde mukaan mukavaan tapahtumaan
03.08.2021 9:07Nyt Terminatoreita hetitoimituksiin - ja edullisesti !!!
02.08.2021 17:25Varustaudu syksyn savotoille Iggesundin harvesterivarusteilla
02.08.2021 13:22Jari Vesala VAK:n myyntipäälliköksi
02.08.2021 11:00Kuorma-autojen ensirekisteröinnit hyvässä nosteessa
02.08.2021 10:33HUOMIO! Nyt kannattaa markkinoida - lähde mukaan ilmoituksella syksyn Metsäalan Ammattilehteen
02.08.2021 9:11Sveitsissä kokeillaan vetykäyttöisiä kuorma-autoja jakelukäytössä

Siirry arkistoon »