Nissanin suosikkimalli Qashqai uudistuu

18.02.2021 14:00

Qashqai2021_3.png

Nissan tuo markkinoille täysin uuden, kolmannen sukupolven Nissan Qashqain. Qashqaita on myyty yli kolme miljoonaa kappaletta siitä lähtien, kun se esiteltiin vuonna 2007.

Näissä uuden sukupolven autoissa on noudatettu edeltävien mallien pääperiaatteita, eli voimakasta muotoilua, käytännöllisiä voimalinjoja ja tilankäyttöä sekä ylemmästä segmentistä tuttua laadukkuutta ja ajettavuutta. Uusi Alliance CMF-C-alusta edustaa korkealuokkaista suunnittelua, innovatiivisuutta sekä edistyksellistä teknologiaa. Täysin uusi Qashqai nostaa riman c-crossover-segmentissä taas aivan uudelle tasolle. 

Kuten edeltäjänsäkin, täysin uusi Qashqai on lontoolaisen Nissan Design Europe -tiimin suunnittelema ja sen teknisestä kehitystyöstä vastaa Nissan Technical Centre Europe Bedfordshiren Cranfieldissä. 

“Täysin uuden Qashqain suunnittelussa ja kehitystyössä oli lähtökohtana tarkka analyysi kokemuksistamme Qashqain nykyisten asiakkaiden kanssa viimeisten 13 vuoden ajalta. Näin olemme saaneet selville heidän tarpeensa ja erityisesti ne ominaisuudet, joita he arvostavat ja joihin he luottavat autonsa päivittäisessä käytössä” kertoo Marco Fioravanti.

CMF-C-alusta

Uusi CMF-C-alusta edustaa huippumodernia rakennetta ja teknologiaa. Insinöörit ovat pyrkineet säilyttämään Qashqain tutut mittasuhteet, vaikka uusi malli onkin tilavampi. Täysin uuden Qashqai-mallin rakenteissa on käytetty 50 % enemmän ultralujuusterästä. Näin korista on saatu tällä hetkellä markkinoilla olevaa mallia kevyempi, mutta 40 % jäykempi. Tämä tekee ajamisesta entistä mukavampaa ja ajotuntumasta herkemmän. Auton painoa on pyritty keventämään kaikista mahdollisista paikoista. Jopa takaluukku on nyt tehty komposiittimateriaalista, joka vähentää painoa 2,6 kg. Etu- ja takaovet, etulokasuojat ja konepelti on nyt valmistettu alumiinista. Tämä vähentää painoa yhteensä 21 kg. Tämä uudistus vaikuttaa myös turvallisuuteen. Uusi rakenne nimittäin sitoo energiaa onnettomuustilanteessa entistä tehokkaammin. 

Qashqai2021_1.png

Uudistettu jousitus ja ohjaus

Täysin uusi Qashqai tarjoaa edelleen tutun palkitsevan ajokokemuksen. Matkustamo on hienostunut ja tilava, mutta ajaminen on miellyttävää mutkaisillakin teillä. Uusi alusta tarjoaa ylemmistä autosegmenteistä tutun jäykkyyden, ja parantaa ohjauksen herkkyyttä ja jämäkkyyttä. Autossa on MacPherson-joustintuet edessä sekä 4-veto malleissa sekä 20” vanteilla varustettujen mallien yhteydessä takana multi-link monivarsituenta.  

Muissa malleissa on takana yhdystukiakseli joka suodattaa iskuja ja vähentää rengasmelua, jotta ajaminen olisi miellyttävää ja hiljaista kaikilla tienpinnoilla. Rengasmelun vaimennuksessa on onnistuttu loistavasti, mukavuuden ja dynaamisen ajotuntuman yhdistäminen on luokkansa parasta. 

David Moss, Region Senior Vice President Research and Development, Africa, Middle East, India, Europe and Oceania (AMIEO): ”Suunnittelutiimimme on tehnyt vertailua erilaisiin C-segmentin hatchback-malleihin sekä luokkansa suoriin kilpailijoihin ja saavuttanut tuhansien ajokilometrimäärien ja Euroopassa tehtyjen testausten jälkeen ajomukavuuden ja käsiteltävyyden välille tasapainon, joka tekee autolla ajamisesta erittäin nautinnollista.”

Tehokuutta innovaatioilla

Täysin uusi Qashqai on osa Nissanin laajempaa pyrkimystä sähköistettyjenvoimalinjojen käytön lisäämiseen. Asiakkaille on tarjolla kaksi mahdollista voimalinjavaihtoehtoa: joustava ja tehokas 1,3-litraisen bensiinimoottori varustettuna kevythybridijärjestelmällä sekä Nissanin innovatiivinen e-POWER-järjestelmä, joka tarjoaa Qashqai-malliin välittömän ja lineaarisen sähköautoista tutun kiihtyvyyden ilman huolta toimintamatkasta.

e-POWER-järjestelmä

Täysin uusi Qashqai edustaa Nissanin älykkäiden innovaatioiden visiota parhaimmillaan. Kutsumme sitä nimellä ”Nissan Intelligent Mobility”. Sen myötä Nissanin innovatiivinen e‑POWER-järjestelmä tuodaan ensi kertaa Eurooppaan. e-POWER-järjestelmä on Nissanin uniikki innovaatio. Se tarjoaa sähköautomaisen ajokokemuksen. Järjestelmään kuuluu LEAFfistä tuttu sähkömoottori sekä voimansiirto, joka on integroitu bensiinimoottorin. Tavallisissa hybridijärjestelmissä pyöriä pyöritetään sähkömoottorilla ja bensiinimoottorilla. e-POWER-järjestelmässä bensiinimoottoria ei ole kytketty vetäviin pyöriin. Se ainoastaan lataa akkua. Lisäksi moottori toimii auton tehonlähteenä pelkän akun sijaan, toisin kuin täys-sähköautoissa. [e-POWER-järjestelmän täydelliset tekniset tiedot julkistetaan lähempänä lanseerauspäivää.]

Tärkein ero tavallisiin hybridimalleihin verrattuna on se, että sähkömoottori on saman kokoinen kuin täys-sähköautoissa. Tämän ansiosta kiihtyvyys on välitön ja herkkä, mistä sähköautojen käyttäjät kovasti pitävät. Polttomottori lataa akustoa, mutta se voi välittää sähköä myös suoraan moottorille tehon lisäämiseksi. Moottori toimii optimaalisella kierroslukualueella, mikä mahdollistaa erinomaisen  polttoainetaloudellisuuden. Lisäksi se on säädetty mahdollisimman hiljaiseksi ja tuottamaan luonnollisen ja hyvän tuntuman kiihdytettäessä.

Päivitetty kuljettajaa avustava ProPILOT-järjestelmä

Täysin uudessa Qashqaissa tulee olemaan seuraavan sukupolven ProPILOT-järjestelmä, joka avustaa kuljettajaa entistäkin monipuolisemmin erilaisissa tilanteissa. Järjestelmää kutsutaan nimellä ”ProPILOT with Navi-link” (ProPILOT Navi-link toiminnolla) ja se on suunniteltu vähentämään kuljettajan väsymystä ja stressiä. Sen käyttö on erittäin intuitiivista.

Täysin uuden Nissan Qashqain päivitetty järjestelmä osaa nyt sopeuttaa ajonopeuden ulkoisten olosuhteiden mukaan: kun auto siirtyy maantiellä alemman nopeusrajoituksen alueelle, järjestelmä osaa lukea liikennemerkkejä ja huomioida navigointijärjestelmän nopeusrajoitustietoja sekä esimerkiksi tieto liittymistä ja tiukoista mutkista hidastaakseen Qashqain ajonopeuden sopivaksi, jolloin kuljettajan ei tarvitse säätää vakionopeussäätimen nopeutta manuaalisesti. Lisäksi Navi-linkillä varustettu ProPILOT voi nyt olla tiedonsiirtoyhteydessä Qashqain kuolleen kulman tutka-antureiden kanssa ja auttaa ohjausliikkeiden korjaamisessa, mikäli kaistaa ollaan vaihtamassa toisen ajoneuvon ollessa kuolleessa kulmassa.

Älykkäät LED-ajovalot

Nissanin insinöörit ovat suunnitelleet uutta Qashqai-mallia varten kehittyneen ajovalojärjestelmän, joka sopeuttaa valokeilan muodon tieolosuhteiden ja muiden tielläliikkujien mukaan. Valokeila on jaettu 12 erilliseen osaan, jotka poistuvat valikoidusti käytöstä, kun havaitaan vastaan tuleva auto. Tämän innovaation ansiosta voidaan käyttää kirkkaampaa, pidemmälle ulottuvaa ja leveämpää valokeilaa, mutta sen muotoa voidaan muuttaa tehokkaasti, jotta vastaan tulevat tielläliikkujat eivät häikäisty.

Qashqai2021_2.png

TEKNISET TIEDOT*

1.3-bensiiniKevythybridi e-POWER(1.5-bensiini)
6MT Xtronic
2WD 2WD/4WD 2WD
Teho  HP (kW) 138 (103) 156 (116) 188 (140)
Vääntö Nm 240 270 330
Veto 2WD 2WD / 4WD 2WD
       Pituus mm 4425 (+35)
Korkeus mm 1635 (+10)
Leveys mm 1838 (+32)
Akseliväli mm 2666 (+20)

*subject to homologation###

Qashqai: crossover-mallien edelläkävijä

Kun Qashqai julkistettiin vuonna 2007, ei mitään vastaavaa oltu ennen nähty.

Istuimet olivat hieman tavallista korkeammalla, jolloin näkyvyys parani, mutta auton hiilijalanjälki oli kuitenkin sama kuin C-segmentin hatchback-malleissa. Mallin bensiini- ja dieselmoottorivaihtoehdot olivat taloudellisia ja tehokkaita, mutta saatavilla oli myös nelivetoinen versio niille, jotka tarvitsivat ominaisuuksia vaativiin olosuhteisiin. Mallissa yhdistyivät loistavasti hatchback-mallin kompaktius sekä perinteisistä nelivetomalleista tuttu jykevyys ja korkeammalla olevien istuinten tarjoama parempi näkyvyys ilman nelivetoautojen haittoja: suurta kokoa, painoa tai kulutusta. Näin se tarjosi molempien autoluokkien parhaat puolet ja madalsi kynnystä katumaasturin hankkimiseen.

Tähän mennessä Qashqai-autoja on myyty Euroopassa yli kolme miljoonaa ja maailmanlaajuisesti yli viisi miljoonaa kappaletta.

Nykyisellä Qashqai-mallilla on tällä hetkellä 26 suoraa kilpailijaaQashqai oli tämän autotyypin edelläkävijä. Nykyisin kyseessä on oma segmenttinsä, joka kasvaa voimakkaasti vuosittain. Tullessaan markkinoille vuonna 2021 täysin uusi Qashqai tulee jälleen nostamaan rimaa ja asettamaan segmentille uudet standardit säväyttävällä muotoilullaan, mukavuudellaan, hienostuneisuudellaan, tehokkuudellaan ja käytännöllisellä tekniikallaan.

”Nissan on ensimmäinen merkki, joka tuo kompaktin crossover-mallinsa kolmannen sukupolven markkinoille. Nissanilla on ainutlaatuinen kokemus, asiantuntemus ja asiakassuhteet, joita olemme rakentaneet ensimmäisen Qashqai-mallin julkistamisesta lähtien, joten olemme uniikissa asemassa vahvistaaksemme täysin uudella Qashqai-mallilla asemaamme Euroopan suosituimpana crossover-valmistajana. Uuden mallin tavoitteena on parantaa asiakkaidemme ajo- ja omistajuuskokemusta elegantilla ja dynaamisella muotoilulla sekä innovatiivisella ja käytännöllisellä teknologialla tarjoten samalla erinomaista tehokkuutta,” kertoi Marco Fioravanti.

03.08.2021 15:04OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko Laurila: Venäjän metsäteollisuus vahvassa nosteessa
03.08.2021 14:01Nokian Renkaat Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2021: Volyymit ja tulos kasvoivat vahvasti
03.08.2021 11:00Kesla Oyj puolivuosikatsaus: Saadut tilaukset ja tilauskanta nousivat ennätyksellisen korkealle tasolle
03.08.2021 10:20Meijjänperän Rekkatapahtuma Pyhäjärvellä 6.-7.8. - lähde mukaan mukavaan tapahtumaan
03.08.2021 9:07Nyt Terminatoreita hetitoimituksiin - ja edullisesti !!!
02.08.2021 17:25Varustaudu syksyn savotoille Iggesundin harvesterivarusteilla
02.08.2021 13:22Jari Vesala VAK:n myyntipäälliköksi
02.08.2021 11:00Kuorma-autojen ensirekisteröinnit hyvässä nosteessa
02.08.2021 10:33HUOMIO! Nyt kannattaa markkinoida - lähde mukaan ilmoituksella syksyn Metsäalan Ammattilehteen
02.08.2021 9:11Sveitsissä kokeillaan vetykäyttöisiä kuorma-autoja jakelukäytössä

Siirry arkistoon »