Raskaan kaluston huollot ja varustelut kehittyy alan muuttuviin tarpeisiin

23.01.2021 16:00

hf13.jpg

Riihimäellä toimiva täyden palvelun hyötyautotalo ja päällerakentamisen erikoisosaaja HF-Autohuolto Oy on toiminut uudessa toimipisteessään jo reilun vuoden päivät. Perinteisten huoltopalveluiden rinnalle HF-Autohuolto on tuonut useita erikoisosaamista vaativia palveluratkaisuja, mitä on kiitelty laajasti raskaan kaluston asiakkaiden puolesta.

(kuva yllä: HF-Autohuollon pihalla riittää tilaa vaikka rekkanäyttelyn järjestämiselle. - Meillä kaikki asiakkaat ovat pikahuoltoasiakkaita. Tyhjä piha on tavoite, silloin asiakkaamme ovat tienaamassa, sanoo yrittäjä Harri Frankberg.)

HF-Autohuolto on palvellut vuoden 2019 maaliskuusta lähtien asiakkaitaan kahdessa, saman kadunvarressa sijaitsevasta toimipisteestä. Päällerakennevalmistus ja Valtra-huolto sekä korikorjaamo ja automyynti palvelevat tutussa osoitteessa Tehtaankatu 17:sta. Hyötyautojen huolto- ja korjaamo- sekä varaosapalvelua tarjotaan pari korttelin päässä Tehtaankatu 5:ssä sijaitsevassa uudessa toimipisteessä. 

hf23.jpg

(kuva: HF-Autohuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Frankberg näkee kuljetus- ja korjaamoalan tulevaisuuden positiivisena: - Tahtotilaa on ja toimintaa halutaan myös kehittää, mikä näkyy asiakkailta saatavassa positiivisessa palautteessa.)

Tekemisen meininki

Toimitusjohtaja Harri Frankbergin mukaan toiminta rullaa molemmissa toimipisteissä hyvää tahtia:

- Asiakkailta saatava palaute on tärkein mittari toiminnan kehityksessä ja se on meillä vahvasti vihreällä. Riihimäestä on tullut vuosien saatossa kaukoliikenteen tukipiste ja se näkyy positiivisena kehityksenä asiakasvirroissa. Meillä käy paljon myös metsäteollisuuden ajossa olevaa kalustoa.

Kysymykseen Korona-viruksen vaikutuksista korjaamotoimintaan Frankberg sanoo alan tulevaisuuden näyttävän yhä positiiviselta, joskaan sen vaikutuksia ei voi vähätellä:

- Huoltopuolella työmääräysten lukumäärät ovat pysyneet entisissä kantimissa, mutta päällirakennepuolella on ollut uusien autojen toimitusvaikeuksien takia hiljaisempaa. 

Frankberg sanoo tyhjän ajan käytetyn peukaloiden pyörityksen sijasta rästihommien tekoon ja henkilöstön koulutukseen.

- Olemme käyttäneet ylimääräisen ajan hyödyksi. Uuteen korjaamokalustoon on tehty merkittäviä investointeja ja henkilöstön koulutus on saatu ajantasalle. Henkilöstö on töissä ja tekemisen tahtotila on korkealla. 

hf32.jpg

(kuva: HF-Autohuollon nosturit mahdollistavat uusien mittojen mukaisten yhdistelmien huolto- ja säätötoimet katkaisematta yhdistelmää.)

Pikavisiitillä päällerakennepuolen toimipisteessä paljastaa että asentajilla on pian kiirettä tiedossa. Varastossa odottaa asennusta nopeasti laskettuna parisenkymmentä erilaista apurunkoa.

- Pojat ovat rasvanneet jakoavaimensa ja nyt kun tehtaalta alkaa taas tulla alustoja, niin päästään tositoimiin. Meillä on tilauskirjat melkolailla täynnä tuonne tammikuun loppuun saakka. Toki tarvittaessa löytyy joustoa, jos auto pitää saada nopeasti työhön, Frankberg sanoo.

Uudet palvelut hyvin vauhtiin

Uuden toimipisteen myötä HF-Autohuolto käynnisti kokonaisvaltaisen rengaspalvelutarjonnan sekä laajennetut hydrauliikkapuolen palvelut. Huoltopäällikkö Erkki Lepolan mukaan asiakaslähtöisten palveluiden käyttöaste ja suosio on ollut positiivinen yllätys. 

- Rengaspalvelut on otettu todella hyvin vastaan. Ei pelkästään hyötyauto- vaan myös henkilö- ja pakettiauto sekä traktori ja maansiirtokoneasiakkaiden puolelta. Etenkin hyötyautoasiakkaat vakuuttavat tyytyväisyyttään, kun rengaspalvelut hoituvat samalla kun auto on huollossa, sanoo Lepola. 

hf62.jpg(kuva: HF-Autohuolto Oy:n huoltohallissa pitää tavallisena tiistaipäivänä kiirettä: - Noin nelisenkymmenen työmääräyksen päivätahdissa mennään tällä hetkellä, huoltopäällikkö Erkki Lepola sanoo.)

Uudet toimitilat mahdollistivat hydrauliikkapuolen palvelutarjonnan kasvattamisen. 

- Päällerakennepuolen ansiosta meillä on siitä runsaasti tietotaitoa sekä tietenkin tarvittavat välineet ja laitteet myös vaativien asennelmien tekoon. Lisäksi henkilökunnasta löytyy kovan luokan hydrauliikan erikoisosaamista. Saamme asiakkailtamme jatkuvaa kiitosta pitkistä aukioloajoistamme. Kuten huolto- ja rengasasioissa palvelemme myös hydrauliikassa normaalien aukioloaikojen puitteissa. Letkuasennelmat yms. valmistetaan arkisin aamu seitsemän ja ilta kymmenen välillä sekä lauantaisin kahdeksasta ja kahteen. Näillä aukioloajoilla olemme saaneet useita asiakkaita myös tavallista pidempien taipaleiden takaa. Ja se täytyy vielä lisätä että rengasasioissa palvelua saa kellon ympäri, Lepola tarkentaa.

Varaosatakuusta ja huoltosopimuksista

Volvo Trucks ja Renault Trucks tarjoaa varaosilleen kahden vuoden takuun, joka kattaa osien lisäksi myös maholliset jälkivaikutukset. Huoltopäällikkö Erkki Lepolan mukaan varaosatakuu on kasvattanut merkittävästi alkuperäisten varaosien liikkuvuutta:

- Jos vaikkapa alkuperäisen ahtimen ja tarvikeahtimen hintaero on muutaman satasen luokkaa, niin asiakkaan kannattaa nyt miettiä pelkän osahankinnan asemesta kokonaisuutta. Ahtimen turmeltuminen johtaa pahimmassa tapauksessa myös pakokaasujen jälkikäsittelylaitteiston rikkoutumiseen. Volvon ja Renaultin varaosatakuu kattaa myös tällaisten jälkiseuraamusten kustannukset. Monessa yrityksessä tämä turva onkin jo hoksattu.

Lepolan mukaan Volvo Trucksin joustavat huoltosopimusehdot ja uusi Classic Blue huoltosopimus ovat tuoneet palveluille runsaasti uusia asiakkuuksia.

- Etenkin neljä vuotta ja sitä vanhempiin Volvoihin tarkoitettu asiakaskohtaisesti räätälöitävä Volvo Classic Blue -huoltosopimus on lyönyt itsensä läpi markkinoilla. Se tuo yhdessä Volvo varaosatakuun kanssa poikkeuksellisen hyvän turvan kuljetus- yrityksen vanhempaan kuljetuskalustoon. Myös auton käyttömäärään pohjautuva Volvo Flexi Gold -sopimus on otettu kiitollisena vastaan. Todellisiin ajosuoritteisiin perustuvat kuukausimaksut tuovat näinä vaikeina aikoina monille kaivattua joustoa, toteaa Lepola.

hf42.jpg

(kuva: HF-Autohuolto palvelee raskaan kaluston rengasasioissa vuorokauden ympäri. - Olemme täyden palvelun, ja vähän enemmänkin rengastalo. Meiltä saa rengaspalvelut kottikärryistä maansiirtokoneisiin. Myös moottoripyörät ja henkilöautot ovat tervetulleita, sanoo HF-Autohuollon rengaspuolesta vastaava Jari Alho.)

Vaihtoehtoiset käyttövoimat tulee

HF-Autohuollolla on täydet valmiudet palvella sekä maakaasu- että täyssähkökuorma-autoasiakkaita. 

- Maakaasu on jo tätä päivää ja siitä on sekä asiakkailla että meillä pelkästään hyvää sanottavaa. Tekniikka pelaa hienosti joten olemme päässeet vasta huoltamaan kaasuautoja. Sähköautojen tuloa odotellaan eteen päin katsoen. Jos asiaa mietitään päällerakentajan näkökulmasta, niin sähköauto on jopa maakaasua helpompi, sillä akkujen tai apualaitteiden sijoittelu on selkeästi vapaampaa. Seuraamme aktiivisesti asioiden kehittymistä ja reagoimme nopeasti muuttuviin tarpeisiin, ilmoittaa Harri Frankberg.

hf52.jpg

(kuva: Hydrauliikkapuolen tarpeissa asiakkaita palvellaan vaativissakin asioissa arkisin 7-22 ja lauantaisin 8-14.)

25.02.2021 15:11Renault Trucks toimittaa ensimmäisen työmaakäyttöön tarkoitetun D Wide ZE täyssähkökuorma-auton Noblet -konsernille
25.02.2021 12:50Raskaampaa huoltoa Mikkelissä lähes 50-vuoden kokemuksella
25.02.2021 11:33Eteläpohjalaiselle suopohjalle ainutlaatuinen mittausasema
24.02.2021 10:00Ponsse lanseeraa uuden sukupolven Scorpion -harvesterimalliston
24.02.2021 2:02Rotator Oy aloittaa Maxus täyssähköisten pakettiautojen myynnin Suomessa
23.02.2021 15:55Hauta-Ahon Markolle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:44Kaukoliikennekuljetukset sähköistyvät
23.02.2021 9:43Goodyearilta rengasuutuuksia kevyille hyötyajoneuvoille
22.02.2021 14:55Vaasan uuden Scania-keskuksen rakennustyöt käyntiin kesällä 2021

Siirry arkistoon »