Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:17656833 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

29.5.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »29.5.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallistaLue lisää »29.5.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajanaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

29.5.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »29.5.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallistaLue lisää »29.5.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajanaLue lisää »

Saksalainen öljy-yhtiö satsaa Pohjoismaiden markkinoille

27.11.2019 10:22


Fuchsin uuden modernin voiteluainetehtaan rakentaminen on täydessä vauhdissa Forsissa Tukholman eteläpuolella. Monilla aloilla tuotantoa ajetaan Pohjoismaissa alas, mutta Fuchs on päättänyt investoida voimakkaasti ja rakentaa uutta. Uskomme pohjoismaiseen teollisuuteen, ja haluamme kasvaa lähellä asiakkaitamme ja yhdessä heidän kanssaan.

Tehdas rakennetaan nimenomaan määrättyä tarkoitusta varten, ja sen seinien sisään mahtuvat niin tuotannon, varastoinnin ja logistiikan työnkulut kuin FoU-, asiakasanalyysi- ja laadunvalvontatoiminnotkin. Kyseessä on merkittävä investointi, joka pitää sisällään paljon muutakin kuin ”vain” modernin voiteluainetehtaan.

Älykkyyttä automaatioon

Forsin tehdas on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin, ja tässä apuna ovat automaatio ja digitalisaatio, jotka ovat aivan eri tasolla kuin aiemmin. Uusinta teknologiaa edustavaa huipputarkkaa tuotantolaitteistoa ohjaa prosessinohjausjärjestelmä, joka varmistaa, että tuotanto ja varastointi tapahtuvat tehokkaasti ja aina samalla tavalla. Tämä investointi takaa laadun: vakaat, korkealaatuiset tulokset voidaan saavuttaa vain maksimaalisella toistettavuudella.

– Investoimalla alan huippua edustavaan tehtaaseen vahvistamme asemaamme entisestään ja osoitamme selkeästi, että haluamme keskittyä asiakkaisiimme ja Pohjoismaiden markkinoihin, toteaa tehtaan vastuuhenkilö Ulrika Altsten. Pohjoismaiden olosuhteet poikkeavat muusta Euroopasta ja maailmasta. Haluamme hyödyntää tietoamme paikallisista olosuhteista parhaalla mahdollisella tavalla. Pidän siksi selkeänä vahvuutena, että myös tuotekehityksemme ja tuotantomme pysyvät jatkossakin lähellä loppuasiakkaitamme.

Kestävän kehityksen pohjalta tulevaisuuteen

Sijoittamalla tuotanto ja harkitut prosessivirrat samaan paikkaan voidaan saavuttaa merkittäviä logistisia hyötyjä, minimoida riskit ja parantaa asiakkaille tarjottavaa palvelua. Tähän sisältyy myös kestävyysnäkökohta.

– Olemme ajatelleet kestävyyttä alusta alkaen, Ulrika Altsten kertoo. Mahdollisimman kestävien ratkaisujen valmistelua ja rakentamista helpottaa valtavasti, kun työ aloitetaan nollasta.

Uuden modernin tehtaamme rakentamisessa kaiken lähtökohtana on kestävä ajattelu. Kuljetukset vähenevät luonnostaan, kun tuotanto- ja varastointitoiminnot on keskitetty samaan paikkaan. Lisäksi koko tehdas toimii fossiilittomalla energialla: Vattenfallin kanssa tehdyn erillisen sopimuksen mukaan prosessin lämmitykseen ja jäähdytykseen käytettävät sähkökattilat toimivat taatusti vihreällä sähköllä. Itse rakennuksen lämmitys ja jäähdytys tapahtuvat maalämmöllä/-jäähdytyksellä, ja varaus tehdään myös aurinkopaneeleille. Tämän tehtaan on täytettävä niin Fuchsin omat kuin asiakkaidenkin vaatimukset pitkälle tulevaisuuteen.

Tieto tuo uusia mahdollisuuksia 

Mahdollisuus ohjata prosessia alusta loppuun tuottaa tietoa, joka lisää puolestaan läpinäkyvyyttä tehokkuuden, laadun ja turvallisuuden seurannassa ja valvonnassa. Näin Fuchs voi parantaa toimintoja ennakoivasti, ja kokonaisuus tarjoaa hyvän pohjan rakentavalle vuorovaikutukselle asiakkaidemme kanssa ja heidän hyödykseen. 

Fuchs haluaa siksi rakentaa Forsin tehtaan niin, että prosesseja ja niiden sisältöä voidaan esitellä helposti kävijöille ja he voivat näin ymmärtää, miten kaikki toimii ja mitä se tarkoittaa.  

Pian on valmista

Rakennus on valmiina vuodenvaihteen jälkeen, ja tehtaan on määrä olla toiminnassa elokuussa 2020. Ensi kevään aikana tehtaalle ja prosesseille suoritetaan tärkeitä testejä ja tarkistuksia, ja varastonkäsittelytoiminnot rakennetaan syksyn aikana. Sitä ennen itse varasto rakennetaan valmiiksi, jotta toimitukset jatkuvat käynnistysvaiheessa sujuvasti ja ilman häiriöitä.

– Kyllä vaan, pian on todella valmista! Se tuntuu uskomattoman jännittävältä ja mukavalta, tiivistää Ulrika Altsten.

FUCHS.png

FUCHS on saksalaiset juuret omaava globaali konserni, joka on kehittänyt, valmistanut ja myynyt voiteluaineita ja niihin liittyviä erikoistuotteita yli 85 vuoden ajan - lähes kaikilla sovellusalueilla ja sektoreilla.

FUCHS kehittää läheisessä yhteistyössä asiakkaidensa kanssa kokonaisvaltaisia, innovatiivisia ja räätälöityjä ratkaisuja mitä erilaisimpiin sovelluksiin. Voiteluaineiden valmistajana FUCHS merkitsee suorituskykyä ja kestävyyttä, turvallisuutta, luotettavuutta, tehokkuutta ja kustannussäästöjä. FUCHS edustaa lupausta: teknologiaa, joka maksaa itsensä takaisin.

29.05.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
29.05.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallista
29.05.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajana
29.05.2020 9:44Lakiluonnos joutoalueiden metsitystuesta lausunnolle
28.05.2020 12:44Garmin esitteli suurikokoisen navigaattorimalliston raskaanliikenteen erityistarpeisiin
28.05.2020 12:23Vaisala julkistaa useita havainto- ja ennustetietoja yhdistävän ainutlaatuisen palvelun teiden talvikunnossapitoon
28.05.2020 11:00Puuston hyönteistuhot mahdollista havaita yläilmoista
28.05.2020 9:12Puun energiakäyttö ennätyslukemiin vuonna 2019
28.05.2020 8:00Metsä Fibren Rauman sahan maanrakennustyöt ovat käynnistyneet
27.05.2020 16:00WWF julkaisi oppaan, joka auttaa ketä tahansa vaikuttamaan valtion, kuntien ja seurakuntien omistamien metsien säilymiseen

Siirry arkistoon »