Palosuojattu WISA-SpruceFR -vaneri on nyt entistä monikäyttöisempi

20.10.2019 13.11

wisavaneri.jpg

WISA-Spruce-vanerituoteperheen käyttömahdollisuudet laajenevat entisestään, kun UPM Plywood tuo markkinoille viisi uutta paksuutta palosuojatulle WISA-SpruceFR-vanerilleen. Rakenteelliseen käyttöön tarkoitettua WISA-SpruceFR-vaneria saa nyt 12-30 millimetrin paksuuksilla sekä suorareunaisena että pontattuna. Entistä monipuolisempi valikoima tuo huomattavia etuja sekä suunnittelijoille että rakentajille.

UPM:n kaksi vuotta sitten esittelemä WISA-SpruceFR-vaneri täyttää puumateriaalien korkeimman B-s1, d0-paloluokituksen vaatimukset tinkimättä vanerin erinomaisista teknisistä ominaisuuksista. Kevyt mutta kestävä WISA-SpruceFR-kuusivanerilevy sopii kaikkeen runkorakentamiseen. Lujuutensa ansiosta se on erinomainen valinta erityisesti kantaviin rakenteisiin, kuten seiniin ja lattioihin.

Uudet paksuudet ja laaja mittavalikoima lisäävät nyt käyttömahdollisuuksia.

”Kaikkiin runkorakentamisen käyttökohteisiin on nyt saatavilla paloluokiteltua vaneria oikealla paksuudella. WISA-SpruceFR-vanerin merkittävä etu on, että sillä voidaan korvata monimutkaisia ja monikerroksisia rakenteita palosuojausta vaativissa kohteissa”, sanoo UPM Plywoodin käyttökohdepäällikkö Olli Wirén.

Valmistusvaiheessa WISA-SpruceFR-vaneriin tehty palosuojauskäsittely helpottaa niin suunnittelua kuin rakentamistakin. Suunnittelu yksinkertaistuu, kun kohteen palosuojausvaatimukset voidaan täyttää yhdellä rakenteellisella tuotteella. Rakentamisessa käyttövalmis WISA-SpruceFR puolestaan säästää materiaalikustannuksia ja varastointitilaa sekä helpottaa ja nopeuttaa asennuksia.

Helppokäyttöinen ja kestävä valinta

Palosuojatun WISA-vanerin käyttö ja käsittely on helppoa ja turvallista, eikä sen kanssa käytettäville muille rakennusmateriaaleille ole erityisiä vaatimuksia.

”WISA-SpruceFR-vanerin tekniset ominaisuudet ovat täysin samat kuin tavallisen WISA-Spruce-vanerin. Sen palosuojausominaisuudet ja paloluokitus säilyvät myös, kun vaneria sahataan tai siihen porataan vähäisessä määrin reikiä. Tuote on palosuojattu molemmin puolin, joten sitä ei voi myöskään asentaa väärin”, kertoo UPM Plywoodin tuotepäällikkö Riku Härkonen.

Pohjoisessa kasvaneesta kuusesta valmistettu WISA-SpruceFR-vaneri on kestävän kehityksen mukainen tuote eikä sen palosuojauskäsittely vahingoita ympäristöä. Tuotteella on rakennusmateriaalien M1-päästöluokitus ja rakenteelliseen käyttökohteeseen tarkoitettuna se on asianmukaisesti CE-merkitty.

UPM:n WISA-vanereille on nyt saatavilla myös kolmannen osapuolen varmentamat ja kansainvälisesti vertailukelpoiset EPD-ympäristöselosteet. Selosteista käy ilmi tuotteiden ympäristövaikutukset niiden koko elinkaaren ajalta raaka-aineiden hankinnasta hävittämiseen saakka. UPM Plywoodin EPD-selosteet on tehty neljälle tuoteryhmälle, jotka ovat pinnoitettu ja pinnoittamaton havuvaneri sekä pinnoitettu ja pinnoittamaton koivuvaneri.

Suomessa Rakennustietosäätiö (RTS) on hyväksynyt ja julkaissut UPM Plywoodin EPD-ympäristöselosteet. Selosteet on julkaistu myös kansainvälisen ECO Platformin listalla, minkä ansiosta ne ovat hyväksyttyjä kaikissa järjestelmään kuuluvissa eurooppalaisissa EPD-ohjelmissa.

Palosuojattua WISA-SpruceFR-vaneria on saatavilla kaikista hyvin varustelluista rakennustarvike- ja puutavaraliikkeistä.

26.04.2024 9.00SKALin hallitus: Suomi ei saa tinkiä TEN-T-ydinverkosta
24.04.2024 22.00Uusi standardi puunkorjuuseen - tuottavuutta ja työn iloa John Deere H-sarjan metsäkoneilla
24.04.2024 10.22Metsä Group ilmoittaa laajentavansa järeysrunkohinnan käytön kaikkiin hakkuutapoihin
24.04.2024 9.20SSAB:n osavuosikatsaus: Erikoislujat teräkset vakaat muutoin heikoilla markkinoilla
24.04.2024 8.00Nordic Bioproducts Group avasi Lappeenrantaan tehtaan, joka tuottaa innovatiivisia biomateriaaleja uudella teknologialla
24.04.2024 7.00Gasum rakentaa kaasutankkausaseman Raumalle
23.04.2024 11.11Trelleborg esittelee viimeisimmät rengasinnovaatiot Intermat Construction Fair -messuilla Pariisissa, Ranskassa 24.-27. huhtikuuta
23.04.2024 9.10Ponssen osavuosikatsaus Q1/2024 - Vuoden ensimmäinen neljännes oli haastava
23.04.2024 8.51Maanmittauslaitoksen ilmakuvaus- ja laserkeilauskausi käynnistyi - Taivaalla viipyilevä kone kuvaa rakennukset ja tiet
22.04.2024 12.00Metsätuhot vuonna 2023 -raportti: Kirjanpainajan aiheuttama kuusikuolleisuus kolminkertaistunut

Siirry arkistoon »