Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:11428694 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

21.1.2019 8:01Viranomaisten viestintäpalvelu laajakaistaiseksiLue lisää »20.1.2019 14:00Ylijoki Kuljetus Oy: Metsässä tapahtuva haketus lisääntyy - autohakkureiden rooli kasvaaLue lisää »20.1.2019 10:12"Länsinaapuri pitää ihmiset, tavarat ja rahan liikkeellä" - Ruotsi laittaa reilusti Suomea enemmän rahaa väyläinvestointeihin ja perusväylänpitoonLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

21.1.2019 8:01Viranomaisten viestintäpalvelu laajakaistaiseksiLue lisää »20.1.2019 14:00Ylijoki Kuljetus Oy: Metsässä tapahtuva haketus lisääntyy - autohakkureiden rooli kasvaaLue lisää »20.1.2019 10:12"Länsinaapuri pitää ihmiset, tavarat ja rahan liikkeellä" - Ruotsi laittaa reilusti Suomea enemmän rahaa väyläinvestointeihin ja perusväylänpitoonLue lisää »

DAF hyvässä nosteessa

Share |
14.09.2018 14:01

daffiaaa.jpg

DAF -kuorma-autojen myynnistä Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa vastaava Nordic Truckcenter tekee järjestelmällistä työtä merkin markkinaosuuden nostamiseksi oleellisesti nykyisestä. Ympäri Eurooppaa vahvassa asemassa oleva DAF on luonut juuriaan hiljalleen Suomeen jo vuosikymmeniä ja nyt on edessä tasaisen kasvun aikan.

(kuva yllä: Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen (vas.) sekä Vantaan kuorma-automyyjät Vesa Nurmi ja Sami Tastula ovat syystä tyytyväisiä; DAF-myynti kehittyy Suomessa suotuisasti ja toimintoihin panostetaan koko Skandinavian tasolla pitkäjänteisesti.)

Nordic Truckcenterin taustalla on vakavarainen hollantilainen perheyhtiö Royal A-ware, mikä tunnetaan erityisesti meijeri- ja logistiikka-alan toiminnoistaan. Konsernin palveluksessa on yli 1200 työntekijää ja liikevaihtoa syntyy noin 1,5 miljardia euroa vuodessa. 

- Omistajamme on erittäin sitoutunut DAF-liiketoimintoihin panostamiseen pitkällä tähtäimellä ja tavoitteena on luoda pohjoismainen merkittävä kuorma-autoalan toimija. Tässä visiossa on jo päästy hyvään alkuun ja tekemisen tulokset alkavat hiljalleen näkyä. Kesän aikana myynti on kehittynyt Suomessa mukavasti ja lähdemme syksyyn innolla, sanoo Nordic Truckcenterin maajohtaja Sampsa Rouhiainen.

Skandinaavista yhteistyötä asiakkaan parhaaksi

Nordic Truckcenterillä on Ruotsissa jo viisi toimipaikkaa. Oma iso huoltokorjaamo sijaitsee Markadysissa erinomaisella paikalla E4:n varrella ja huoltokumppaneita on 29 eri puolilla maata. DAF-myynti onkin kehittynyt erittäin suotuisasti haastavalla ruotsalaismerkkien kotimarkkinalla. Myös Norjassa DAF-kanta vahvistuu tasaisesti.

- Suomessa maahantuontimme keskus sijaitsee Vantaalla missä asiakkaita palvelee huoltokorjaamo. Lisäksi eri puolilla maata on 16 DAF-huoltokumppania asiakasvastaavineen. Aktiivisia alle 10 vuoden ikäisiä DAF -kuorma-autoja on Suomessa käytössä noin 700 kappaletta eli jonkinlainen asiakaspohja meillä on jo olemassa. Ja ne ketkä ovat DAFin valinneet ovat tyytyväisiä sen luotettavuuteen, alhaiseen polttoaineenkulutukseen ja edullisiin ylläpitokustannuksiin - unohtamatta ajo-ominaisuuksia joita kuljettajat kehuvat paljon jopa yli merkkiuskollisuuden, toteaa Rouhiainen.      

Skandinavinen kokonaisajattelu tuo selvää etua Suomenkin toiminnan kehittämiseen ja asi- akaspalvelun parantamiseen.

- Emme ole täällä yksin vaan teemme erittäin tiivistä yhteistyötä Ruotsin ja Norjan kanssa mikä näkyy esimerkiksi heti varastosta löytyvinä uusina DAF -kuorma-autoina; joko alustoina tai valmiiksi päällerakennettuina kokonaisuuksina. Kun tilaamme autoja tehtaalta yhdessä ovat volyymin suuremmat ja pystymme tarjoamaan autoja myös toistemme listoilta. Tämä mahdollistaa mm. nopeat toimitusajat asiakkaille sekä kansainvälisiä kanavia vaihtoautokauppaan, Rouhiainen kertoilee.

Haluatko mukaan hyvään porukkaan?

Suomessa Nordic Truckcenterin palveluksessa on jo 15 henkilöä ja osaavaa väkeä rekrytoidaan lähes koko ajan. 

- Nytkin haussa on mekaanikkoja ja varaosatoimintojen kehittäjä. Toiminnan kasvaessa tarvitsemme myös myyntipäällikön sekä kuorma-automyyjiä eri puolille maata. Jos kiinnostuit kannattaa olla yhteydessä; meillä on hyvällä porukalla tekemisen meininki ja loistava yhteishenki, kutsuu Rouhiainen. 

Kuorma-autojen myynnistä vastaavat Nordic Truckcenterissä Vantaalla Vesa Nurmi ja Sami Tastula, Kaarinassa Juha Yrjölä, Kouvolassa Ilpo Varha, Seinäjoella Esa Mansikkamäki ja Oulussa Jarmo Latvala. Lisäksi tiimiin kuuluu jälleenmyyjä OP-Truckin Tapani Pelttari Porissa ja Jukka Oja Tampereella. 

- Myyjämme tekevät keskenään tosi hyvää yhteistyötä asiakkaiden eteen ja ovat yhteydessä tiiviisti toisiinsa mm. soitellen ja WhatsApp-ryhmän kautta, sanoo Rouhiainen. 

Uusiin DAF -kuorma-autoihin pääsee tutustumaan aina myös ratin takaa:

- Meillä on jatkuvasti erilaisia esittelyautoja koeajettavaksi, joten ei muuta kuin myyjään yhteyttä ja DAF testiin, ilmoittaa Rouhiainen.  

Maailman johtavaa kuorma-autovalmistusta

Amerikkalaiseen Paccar -konserniin kuuluva 90-vuotias hollantilainen DAF valmistaa noin 60 000 kuorma-autoa vuodessa. Ja vuonna 1905 perustettu Paccar itsessään on yksi maailman suurimmista hyötyajoneuvovalmistajista (n. 135 000 kuorma-autoa vuodessa). Paccar on listattu New Yorkin pörssiin ja kuuluu säännöllisesti amerikkalaisten yritysten erittäin arvostetulle Fortune 500 -listalle. 

- DAF kehittää jatkuvasti nykyistä kuorma-automallistoaan ja näyttää suunnan myös alan tulevaisuudelle. Tästä esimerkkinä parhaillaan kenttätestivaiheessa olevat täysin sähkökäyttöiset DAF -rekkaveturit ja autonomisen ajamisen kehityshankkeet kuten DAF Eco Twin -letka-ajo kokeilu. Ja Suomen markkinoiden kannalta tosi iso juttu on se että nyt DAFin saa tilattua myös 4-akselisena trideminä, sanoo Rouhiainen. 

21.01.2019 8:01Viranomaisten viestintäpalvelu laajakaistaiseksi
20.01.2019 14:00Ylijoki Kuljetus Oy: Metsässä tapahtuva haketus lisääntyy - autohakkureiden rooli kasvaa
20.01.2019 10:12"Länsinaapuri pitää ihmiset, tavarat ja rahan liikkeellä" - Ruotsi laittaa reilusti Suomea enemmän rahaa väyläinvestointeihin ja perusväylänpitoon
20.01.2019 8:33Uusi ammattiliikenteen Teboil D-automaatti avattu Tampereella
20.01.2019 8:10Lisää ilmatilaa dronejen lennättämiseen - lentoasemien lähialueiden sopimismenettelyihin ei muutoksia
19.01.2019 13:55Muista seurata Ammattilehti.fi YouTube -kanavaa: Tarjolla mielenkiintoisia kuljetus- ja konealan videoita
19.01.2019 9:01Kansantalouden tuotanto kasvoi marraskuussa vuodentakaisesta - laskua edelliskuukauteen nähden
19.01.2019Terminator XXL pankkojen pohjolan mallisto kasvoi viiteen pankkovaihtoehtoon.
18.01.2019 18:44KATSO VIDEO! Aki Simula Oy:lle uusi Sisu Polar Hybrid kiviaineskuljetuksiin
18.01.2019 18:20Uusi Volvo kuorma-automyyjä Volvo Truck Center Tampereella: Joonas Siekkinen

Siirry arkistoon »