Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:11458956 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

22.1.2019 15:00Ford esitteli uuden Mondeon ja Mondeo Hybrid WagoninLue lisää »22.1.2019 14:55Järvileasingin vahva kasvu jatkuuLue lisää »22.1.2019 14:20Metsäkonevalmistaja Logsetilla historiansa paras vuosiLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

22.1.2019 15:00Ford esitteli uuden Mondeon ja Mondeo Hybrid WagoninLue lisää »22.1.2019 14:55Järvileasingin vahva kasvu jatkuuLue lisää »22.1.2019 14:20Metsäkonevalmistaja Logsetilla historiansa paras vuosiLue lisää »

Lännen Tractors Oy:n omistus uusiin käsiin

Share |
09.11.2009

lnnen2.jpg

Lännen Tractors Oy:n omistus on siirtynyt 6.11 julkistetulla osakekaupalla suomalaiselle ostajakonsortiolle, johon kuuluu yhtiön lähitahoja ja operatiivista johtoa.

Pääosan eli yli 90 % ostajista muodostavat Lähde Invest Oy Ab ja Yhteisviejät Tamex Oy. Näiden yhtiöiden taustalla ovat Lännen Tractorsia lähellä olevat tahot eli yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Timo Huttunen ja Vesimestari- liiketoiminnan omistajat Antti ja Lauri Kalliola. Lisäksi vajaa 10 % omistuksesta jakautuu yksityishenkilöille. Yrityskauppa astuu voimaan välittömästi.

AVS-ryhmä myy omistuksensa Lännen Tractors Oy:ssä

Lännen Tractors Oy syntyi vuonna 2004, kun suomalainen hydrauliikkaan, teollisuusventtiileihin ja -komponentteihin erikoistunut AVS-ryhmä yhdessä toimitusjohtaja Timo Huttusen kanssa ostivat Lännen Tehtaat Oyj:n tytäryhtiöltä Lännen-pyöräkuormainkaivureiden liiketoiminnan, johon sisältyi myös Vesimestari-vesirakennuskoneiden sopimusvalmistus. Lännen Tractors Oy on runsaan viiden vuoden aikana kasvanut neljän yhtiön konserniksi, joka on pohjoismaiden johtava maa-, vesi- ja ympäristörakentamisen koneiden valmistaja ja markkinoija.

Lännen Tractorsin liikevaihto on lähes kolminkertaistunut vuodesta 2004, ja kansainvälisen liiketoiminnan osuus edustaa 2/3 yhtiön liikevaihdosta. Lännen Tractors-konserniin kuuluvat suomalaiset yhtiöt; Lännen Tractors Oy, Lännen Konekeskus Oy, Ruotsissa Lundberg Hymas AB ja Lannen Tractors AB, jotka kaikki siirtyvät kaupassa uusille omistajille. Nyt toteutetun osakekaupan myötä AVS myy omistuksensa uusille omistajille ja keskittyy jatkossa hydrauliikkaan ja komponentteihin. Yhteistyö Lännen Tractorsin kanssa jatkuu hydrauliikan alihankintasuhteena.

Lähitahot Lännen Tractorsin uudeksi omistajaksi

Lännen Tractorsin omistus siirtyy tänään toteutetulla osakekaupalla yhtiötä lähellä oleville tahoille, koska pääosan omistuksesta muodostavat Timo Huttusen, Antti Kalliolan ja Lauri Kalliolan omistamat yhtiöt Lähde Invest Oy Ab ja Yhteisviejät Tamex Oy. Timo Huttunen on toiminut ensin Lännen Engineeringin toimitusjohtajana vuodesta 2002 ja sittemmin Lännen Tractorsin osakkaana vuodesta 2004 lähtien. Antti ja Lauri Kalliolan omistama yhtiö on ollut Lännen Tractorsin ja sen edeltäjän Lännen Engineeringin sopimusvalmistusasiakas vuodesta 1999 lähtien.

Uudet omistajat tuntevat siis Lännen Tractorsin liiketoiminnan monen vuoden takaa. Lisäksi vähemmistöomistajiksi tulee yhtiön operatiivista johtoa ja muita pitkän teollisen taustan omaavia yksityishenkilöitä. Uudet omistajat ovat vahvasti sitoutuneet kehittämään yhtiön toimintaa jatkossakin.

Yhteistyö Lännen- ja Vesimestari-tuotteiden välillä tiivistyy

Vesimestari-liiketoiminnan omistajayhtiö Yhteisviejät Tamex Oy tulee merkittäväksi Lännen Tractorsin osakkaaksi. Tämä luo mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä sopimusvalmistuksesta myös markkinointiin ja jakeluun Lännen- ja Vesimestari-tuotteissa. Vesimestari-koneita markkinoidaan tällä hetkellä maailmanlaajuisesti yli 40 maassa, kun Lännen Tractorsin tuotteita vastaavasti markkinoidaan kymmenessä maassa Euroopassa.

Sekä Lännen Tractorsin että Tamexin tuotteet ovat liikkuvuudeltaan ketteriä, edustavat käyttäjäystävällistä teknologiaa, ovat muotoilultaan edistyksellisiä ja toimitetaan asiakkaalle juuri oikeaan tarpeeseen valmistettuna ja varusteltuna. Asiakkaat ovat maa-, vesi- ja ympäristörakentamisen ja ylläpidon ammattilaisia, jotka arvostavat tehokkuutta ja kokonaistaloudellisuutta työssään.

”Lännen-tuotteet ovat ideologialtaan hyvin samanlaisia kuin Vesimestarit: molemmat edustavat älykkäitä tuoteratkaisuja, jotka räätälöidään asiakkaan työtarpeen mukaan, Lännen maa- ja Vesimestari vesirakentamisessa. Sekä Lännen- että Vesimestari-tuotteet ovat mobileja laitteita, jotka ovat monitoimisia, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä. Näemme hyviä mahdollisuuksia kehittää yhteistä tuotestrategiaa Lännen-tuotteiden kanssa,” toteavat Yhteisviejät Tamex Oy:n toimitusjohtaja Antti Kalliola.

”Olemme olleet sopimusvalmistussuhteessa Lännen Tractorsin kanssa jo kymmenkunta vuotta. Yhtiöllä on osaava henkilöstö ja tuotteet edustavat alan teknologista huippua. Kun mahdollisuus omistukseen tuli, tartuimme tilaisuuteen, koska tunnemme yhtiön ja sen ihmiset jo monen vuoden ajalta,” kommentoi Lauri Kalliola yrityskauppaa.

Antero Parma: Lännen Tractorsille hyvä uusi omistaja

AVS-ryhmän omistaja Antero Parma pitää uutta omistajakonsortiota onnistuneena. ”Kun alun perin lähdin Timo Huttusen kanssa kehittämään Lännen Tractorsia, pidimme molemmat hyvänä n. 5 - 6 vuoden omistajuutta. Nyt kun Timo ja Kalliolat tulivat hyvän ehdotuksen kanssa, joka tuo Lännen Tractorsille uuden pitkän tähtäyksen kehityspolun, en epäröinyt myydä omistustani yhtiössä. Lännen Tractors saa yrittäjävetoisen omistusrakenteen, jossa on sekä pitkänlinjan teollista kokemusta että alan syvällistä tuntemusta”, toteaa Parma.

”Olemme neuvotelleet Anteron kanssa Lännen Tractorsin tulevaisuudesta jo pitemmän aikaa. Näimme molemmat hyvänä, että yhtiöllä on jatkossakin kasvolliset omistajat jotka tuntevat tämän toiminnan erityisesti nyt kun yleinen taloustilanne on hyvin haastava. Erityiset kiitokset Anterolle, joka on tehnyt valtavan työn yhtiön kehittämisessä ja kansainvälistämisessä näinä vuosina. Nykyinen Lännen Tractors on merkittävästi erilainen yritys kuin mistä aloitimme lähes kuusi vuotta sitten”, Lännen Tractors Oy:n toimitusjohtaja Timo Huttunen kommentoi.

Suomen toiminnat yhdistetään

”Lännen Tractorsin ja Lännen Konekeskuksen operatiiviset toiminnat tullaan Suomessa yhdistämään lähiaikoina,” jatkaa toimitusjohtaja Timo Huttunen. ”Tavoitteena on entisestään parantaa palvelua asiakkaille Lännen Center -konseptin alla ja vahvistaa tehtaan läsnäoloa kotimarkkinoillamme. Samalla vahvistamme vientitoimintoja ja tietysti haemme kustannustehokkuutta haastavassa markkinatilanteessa.”

Uuden Lännen Tractors -konsernin johtoryhmän muodostavat toimitusjohtaja Timo Huttunen, Ruotsin yhtiöiden toimitusjohtaja Max Kvickström, myynti- ja markkinointijohtaja Kaj Koskela ja tuotantojohtaja Jouko Paalanen.

22.01.2019 15:00Ford esitteli uuden Mondeon ja Mondeo Hybrid Wagonin
22.01.2019 14:55Järvileasingin vahva kasvu jatkuu
22.01.2019 14:20Metsäkonevalmistaja Logsetilla historiansa paras vuosi
22.01.2019 14:17Volkswagen Hyötyautot ja autourheilun SM-sarjat jatkavat monivuotista yhteistyötään
22.01.2019 14:12Metsä Board jälleen parhaalle A-tasolle CDP:n Climate- ja Water-ohjelmissa
22.01.2019 14:00Audi Q3 Launch Edition -malliston myynti alkoi Suomessa
22.01.2019 13:54Nissan Qashqai oli vuoden 2018 myydyin automalli Suomessa
22.01.2019 10:40Koneurakointi- ja korjaamopalveluyritys Metsoharju varmistaa aukottomat ajopäiväkirjat automaattisella ratkaisulla
22.01.2019 10:22MP-messut täyttää motoristin viikonlopun 1.-3.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä
22.01.2019 10:01Etelä-Suomen alue-ekologista verkostoa ajantasaistetaan - vaikuta ehdottamalla arvokkaita luontokohteita

Siirry arkistoon »