Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:7010927 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

24.11.2017 17:01Metsien hirvivahinkoarviointien määrä kaksinkertaistui edellisvuodestaLue lisää »24.11.2017 15:01Suomalainen metsäsuhde ensimmäisten joukossa Elävän perinnön kansalliseen luetteloonLue lisää »24.11.2017 10:38Teknologiatiistai 28.11. Vamialla VaasassaLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

24.11.2017 17:01Metsien hirvivahinkoarviointien määrä kaksinkertaistui edellisvuodestaLue lisää »24.11.2017 15:01Suomalainen metsäsuhde ensimmäisten joukossa Elävän perinnön kansalliseen luetteloonLue lisää »24.11.2017 10:38Teknologiatiistai 28.11. Vamialla VaasassaLue lisää »

Uusi Volvo FH -sarja astuu julkisuuteen IAA -messuilla

Share |
16.09.2012 14:00

Kattava valikoima uuden Volvo FH –mallin kuorma-autoja esitellään IAA-messuilla Hannoverissa 20.-27. syyskuuta. Mukana on myös valikoima uusia komponentteja, kuten I-Torque –voimansiirtolinja ja Volvo Trucksin ensimmäinen Euro 6 –moottori. Messuvieraat saavat lähikosketuksen siihen, miksi uudet Volvo FH ja Volvo FH16 asettavat uuden tason kuorma-autoille ympäri maailman.

Uusi, kokonaan uudelleensuunniteltu Volvo FH –sarja sisältää useita täysin uusia ominaisuuksia polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi samalla, kun ohjattavuutta, ergonomiaa ja turvallisuutta on entisestään parannettu. Kaikki uutuuksien parhaat puolet ovat esillä IAA-messuilla keskittyen polttoainetaloudellisuuteen, työskentely-ympäristöön, muotoiluun, ohjattavuuteen, kuljettajan työtilaan, kuljettajan majoitukseen, turvallisuuteen, lastaukseen ja käyttöasteeseen. Osastolla esillä olevat kuorma-autot, komponentit, videot ja interaktiiviset toiminnot auttavat kävijöitä tutustumaan uusien kuorma-autojen ominaisuuksiin.
”Olemme Volvo Trucksilla luonnollisesti hyvin ylpeitä siitä, että meillä on mahdollisuus näyttää uudet kuorma-autot yleisölle ensimmäistä kertaa. Uusi Volvo FH –sarja on monen vuoden kovan työn ja innovaatioiden tulos, sanoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson.
”Tuloksena on huippuluokan insinööritaitoa ja muotoilua. Kaikki on suunniteltu lisäämään tuottavuutta ja polttoainetaloudellisuutta sekä houkuttelemaan parhaita kuljettajia.”

Nähtävillä ensimmäinen Euro 6 -moottori
Tuotteista nähtävillä on muun muassa Volvo Trucksin ensimmäinen Euro 6 -vaatimukset täyttävä moottori. Tämä 13-litran moottori on Volvon suosituin moottorimalli ja siinä on 460 hevosvoimaa. Moottoria on kehitetty edelleen tiukkojen Euro 6 –määräysten täyttämiseksi. Tänä päivänä voimassaoleviin Euro 5 –määräyksiin verrattuna typpioksidipäästöt ovat pienentyneet lähes 80 prosenttia ja hiukkaspäästöt ovat puolittuneet.

Polttoainetaloudellisuutta parantavat tekniset uutuudet
Uusi Volvo FH on suunniteltu säästämään polttoainetta. Useat tässä auttavat komponentit ovat esillä näyttelyssä. Näihin uutuuksiin kuuluu uusi Volvo I-Torque -voimansiirtolinja, joka tuottaa 2800 Nm vääntömomentin totuttua matalammalla kierroslukualueella. Tuloksena on parempi ajettavuus ja hiljainen käyntiääni. Uuden D13 Euro 6 –moottorin ja I-Shift – automaattivaihteiston uuden kaksoiskytkinjärjestelmäversion ansiosta I-Torque –voimansiirtolinjan tehokkuus on suuri. Uusi vaihteisto on nimeltään I-Shift 2. Tämän yksikön myötä Volvo Trucks on ensimmäinen kuorma-autovalmistaja, joka asentaa kaksoiskytkimellä varustetun automaattivaihteiston raskaaseen kuorma-autoon.
I-Torque –voimansiirtolinja vähentää polttoaineenkulutusta jopa 4 prosenttia. Samanaikaisesti ISee, I-Shift –vaihteistoon tarkoitettu järjestelmä, kerää tietoa tien pinnanvaihteluista. I-See ja IShift
–yhdessä pitävät huolen vaihteiden optimaalisesta vaihdosta polttoaineen säästämiseksi.
Kun I-Torque -voimansiirtolinja, I-See –järjestelmä ja muut polttoainetta säästävät komponentit, kuten irtikytkettävä paineilmakompressori, toimivat yhdessä, ne auttavat vähentämään polttoaineenkulutusta yhteensä jopa 10 prosenttia. Tämä tarkoittaa, että polttoainetta säästyy keskimäärin 4 100 litraa vuodessa 140 000 ajokilometriä kohden, normaalissa keskieurooppalaisessa liikenteessä.

Mahtava ohjattavuus
Nähtävillä on myös maailman ensimmäinen raskas kuorma-auto, jossa on etupään erillisjousitus (IFS): Volvo FH 4x2 500 hv vetoauto, jossa on 13-litran moottori. Etupään erillisjousituksen ansiosta molemmissa etupyörissä on itsenäinen jousitus. Ne eivät siksi vaikuta toistensa
liikkeisiin. Koska molemmat etupyörät toimivat itsenäisemmin, kyyti on pehmeämpää ja tasaisempaa. IFS sisältää hammastanko-ohjauksen, mikä tarkoittaa, että pyörät reagoivat välittömästi ohjausliikkeisiin. Tämä puolestaan parantaa ohjaustuntumaa ja tarkkuutta. IFS on
myös nähtävillä osastolla erillisenä komponenttina.

Uusi ohjaamo – enemmän tilaa ja mukavuutta
Kaikkien nähtävillä Hannoverissa on myös uuden Volvo FH –sarjan ainutlaatuinen ohjaamon profiili, joka näyttää siltä kuin kuorma-auto olisi liikkeessä. Tämä mielikuva syntyy ohjaamon paneelien linjoista ja muodoista, esimerkiksi etupyörien koteloinnin yläreunasta, joka kaartuu eteen- ja alaspäin. Toinen suuri uutuus muotoilussa ovat aiempaa pystymmät A-pilarit, jotka tekevät Volvo FH –kuorma-auton ohjaamosta entistä tilavamman. Ohjaamo on sisältä kokonaisen kuutiometrin suurempi, mikä mahdollistaa muun muassa 300 litraa lisää säilytystilaa ja suuremman seisontakorkeuden ohjaamon sisällä.
Uusissa Volvo kuorma-autoissa kuljettajat voivat ajaa mukavammin ja olla tuottavampia. Volvo Trucksin osastolla vierailijat voivat nähdä uudelleen rakennetun ohjaamon sisustuksen halkaistussa ohjaamossa, ja kuinka sadat tekniset ja muotoilulliset ominaisuudet saavat uuden
Volvo FH –kuorma-auton erottumaan muista. Volvo FH on paikka tehokkaaseen työskentelyyn.
Vierailijat voivat myös nähdä, kuinka uusi ohjaamo voi toimia myös rentoutumisen ja vapaaajanvieton paikkana. Volvo FH -sarjan selkeä ja käytännöllinen muotoilu ja sen hienovaraisesti “skandinaavinen” sisustus antaa kuorma-auton kuljettajille mahdollisuuden lepoon ja
rentoutumiseen. Sänkyä on levennetty 815 millimetriin ja uudet patjat on myös otettu käyttöön.

Volvo FH16 täyttää erittäin korkeat vaatimukset
Volvon vahvin kuorma-auto Volvo FH16, jonka 16-litran moottori tuottaa täydet 750 hevosvoimaa ja 3550 Nm vääntömomentin, on mukana näyttelyssä. Mukana ovat 4x2 vetoauto ja 8x4 raskasveturi. Volvo FH16 on monien vuosien ajan ollut ykkösvalinta kuljetusyrityksille, joilla on erityisen korkeat vaatimukset suorituskyvyn, tehokkuuden, voiman ja mukavuuden osalta. Uusi malli vie tämän suorituskyvyn aivan uudelle tasolle.

Turvallisin Volvo kuorma-auto koskaan
Uusi Volvo FH on myös Volvon turvallisin kuorma-auto koskaan. Kiitos kuuluu suurelle joukolle teknisiä ominaisuuksia, jotka vähentävät onnettomuuksien riskiä ja vahvalle rakenteelle, joka suojelee niin kuljettajaa kuin muita kolarin osapuolia. Uusi Volvo FH on käynyt läpi yli tuhat tietokoneella simuloitua törmäystestiä ja 20 todellista testiä.
Törmäystestattu Volvo FH on nähtävillä IAA-messuilla. Se kesti törmäystestit, jotka vastaavat yleistä maantiellä tapahtuvaa törmäystä paikallaan olevaan kohteeseen. Monet ominaisuudet ja
toiminnot on suunniteltu uudelleen maksimoimaan näkyvyyden ja laajennetun kuljettajan näkökentän hallintaan. Uutuuksien joukossa ovat muun muassa suuremmat ikkunat, uudelleensuunniteltu kojelauta ja litteämmät taustapeilit, jotka kaikki auttavat törmäysten
välttämisessä.

Volvo Trucks järjestää osastollaan lehdistötilaisuuden yhdessä Volvo Linja-autojen kanssa 19. syyskuuta klo 11.00 paikallista aikaa. Volvon osasto löytyy hallista 17, paikalta 5. Ammattilehti.fi on paikalla kuvia IAA -messuilta löytyy sivuiltamme jo tiistaina.

24.11.2017 17:01Metsien hirvivahinkoarviointien määrä kaksinkertaistui edellisvuodesta
24.11.2017 15:01Suomalainen metsäsuhde ensimmäisten joukossa Elävän perinnön kansalliseen luetteloon
24.11.2017 10:38Teknologiatiistai 28.11. Vamialla Vaasassa
24.11.2017 8:45VAHVA -kahmari on monipuolinen työlaite myös kuorma-autossa
24.11.2017 8:00Korkealaatuiset Eaton Walterscheid -tuotteet Hydroscandin valikoimaan
23.11.2017 19:22Hakkuiden vaikutus maaperän hiilivarastoon on huomioitu kasvihuonekaasuinventaariossa
23.11.2017 19:20Lisää kantavuutta pehmeille oikeilla telavalinnoilla
23.11.2017 19:05AMMATTILEHTI KOEAJAA: Dacia Dokker Van - Etenemiskykyä ja kuormatilaa kohtuuhintaan
23.11.2017 19:03Puutavarakuskin arki saapuu olohuoneisiin - Harri Eskelinen mukana Ammattina Sankari TV-sarjassa
23.11.2017 19:01Tutkimus: Kolmasosa suomalaisista uskoo ajavansa hybridiautoa kymmenen vuoden päästä

Siirry arkistoon »