XXL - ruosteenesto 23 /30.

04.05.2014 1:21

xxl_vihreaTerminator XXL pankkomalliston suunnittelussa ruosteenesto-ominaisuuksille laskettiin erittäin suuri painoarvo.- Tämä tietoisena siitä,että markkinoinnissa vertailutuoteena on eloksoitu alumiinipankko ja rasitteena vanhanmallisten teräspankkojen ruostumishistoria.

Alumiinipankko ei ruostu, se patinoituu.

dscf4139.jpgAlumiinipankko on pehmeäpintainen , joten puutavarakuormatilana se on altis kouravaurioille.Pinnoista lähtee paloja ja purkukone aiheuttaa pitkiä syviä naarmuja.Nämä pintavauriot eivät näy äkkipäältä katsoen häiritsevinä värieroina. Pankko pysyy siistinä vuosia.

Vanhanmalliset teräspankot halvalla maalattuna ruostuvat rumasti.

ruoste_fotest_kukkamokopio.jpgTeräspankkojen yksi suurin ongelma on ollut ruostuminen ja ruosteenestomaalien vastuuton käyttö. Huolimattomasti hiekkapuhalletut ja joskus täysin hiekkapuhaltamattomat pankot on pahimmillaan maalattu vain pintamaalilla ruiskuttaen niihin ohut juuri ja juuri peittävä maalikerros.Näitä "kuppaisen" näköisiä pankkoja on vielä nytkin jokapäiväisessä liikenteessä. Ruukin säänkestävästä Optim 960 W teräksestä valmistetut tuotteet eivät ole tällaisia.

Vanhanmallinen teräspankko ruostuu myös sisältä.

ruostevaurio.jpgMoni on huomannut myös sen, että vanhanmalliset pankot alkavat ohentua sisältäpäin sitämukaa, kun  ruostuminen etenee.Nopeimmin ja pahiten tämä tulee ilmi pankkokiinnitysten kohdalla , kun pankkorungot alkavat joustaa ja taipua, eikä ne enää kestä käytössä.Pankot alkavat menettää lujuutensa jo viidenvuoden käytön jälkeen.

Terminator XXL mallistossa on  ruostuminen estetty raaka-ainevalinnoin ja vastuullisella pintakäsittelyllä.

xxl_pintak_sinkki2.jpgTerminator XXL pankkojen valmistus aloitettiin tasan viisi vuotta sitten valitsemalla raaka-aineeksi kuumasinkitty Ruukin Optim 900 QC - ultraluja teräs.Tämä siksi, että pystyimme vastuullisesti valmistamaan kevyen ja lujan teräspankon , jossa saimme käyttää teräksen ominaisuudet täysin hyödyksi. - Tämä siksi, että ruostuminen oli estetty vuosikymmeniksi eteenpäin.

xxl_vihrea_oranssiTerminator XXL pankoissa alettiin siirtyä Ruukin uusimpaan Optim 960 (QC)W kuljetusvälineteräkseen heti ensimmäisistä valmistuseristä alkaen. Ruukin ultraluja teräsmallisto sai tuolloin tuotevalikoimaansa ensimmäisen pankkomateriaalin, jolla on hyvät mahdollisuudet selvitä alumiinipankkojen kanssa myös ulkonäön säilymisen suhteen.

xxl_punainen_Terminator XXL pankoissa on nyt käytössä yksinomaan Ruukin Optim 960 W teräs, joka on ns.säänkestävää terästä, joka patinoituu paljailta pinnoiltaan (pankon sisäpinnat) ja peittyy patinakerroksella myös niiltä pinnpiltaan, jotka kolhiintuvat kovasta käytöstä.

Terminator XXL pankot viimeistellään erityisellä huolella XXL laatuluokkaan.

xxl_pankkoniput_punainan_ja_hopealakkaTerminator XXL pankkojen valmistuksessa ja tuotteen viimeistelyssä on huomioitu pankon vastuullinen kilpailuasetelma alumiinipankkojen pintakäsittelylaadun ja kilpailukykyisen painon kanssa.

XXL pintakäsittelyssä pankkonippu (4kpl) teräsraepuhalletaan kauttaaltaan parhaaseen laatuluokkaan.Puhalluksen jälkeen pankkonippu siirtyy puhdistuspuhallukseen ja maalaustarkastuksen viimeistelyyn.

Viimeistelty pinnoiltaan täysin pölytön pankkonippu esilämmitetään uunissa 140 asteeseen,jolloin siitä poistetaan kaikki mahdollinen kosteus.Tämän kosteuspoiston jälkeen tulee sinkkipinoitteen ruiskutus ja uunitus 210 asteisessa uunissa.Sinkkipinnoiteuunituksen jälkeen pankkopinnoille ruiskutetaan pintamaalikerros ja maali paistetaan kiinni taas 210 asteessa.Jos viimeistelyyn kuuluu lakkaus,tehdään se uunituksineen heti pintamaalikerroksen uunituksen jälkeen.

XXL ruosteenestokäsittely on jo käsite.

pankko_rasitukset_purussa.jpgTerminator XXL pankkojen ruosteenesto-käsittely on jo käsite.Neljä vuotta puunajon rasituksia kestäneet XXL pankot ovat osoittaneet käyttäjilleen - sekä kaikille muillekkin pankkojen maalipintojen kestoa ihmeissään seuranneille sen, että XXL pintakäsittely kestää hyvin vertailun alumiinipankkojen pinnoitteisiin. Lisäksi Terminatorien kaiken kattava värivalikoimakin on tässä kunniakkaassa XXL luokassa. XXhj.


16.04.2021 9:35Uusiutuva energia nousi fossiilisten ja turpeen ohi energian kokonaiskulutuksessa
15.04.2021 16:17Nolla tapaturmaa -foorumi on nostanut Gasumin Suomen vuoden 2020 turvallisimpien työpaikkojen joukkoon
15.04.2021 14:23Bosch ja Qingling Motors kumppanuuteen polttokennotekniikan kehittämiseksi
15.04.2021 13:36Suomalaisten suosikkipeli Afrikan Tähti uudistui juhlavuoden kunniaksi
15.04.2021 13:00Suomen ensimmäinen Renault Trucks Master Z.E. sähköpakettiauto liikenteeseen
15.04.2021 12:557 000 tonnia painavasta Mörkö-superjunasta Suomen kilpailukyvyn kirittäjä
15.04.2021 10:45Luonnonvarakeskus: Mittauslain vaatimukset tahtovat unohtua energiapuun mittauksessa
15.04.2021 10:34Renault Trucks Master Bringo - kustannustehokas pakettiauto jakelukuljetuksiin
15.04.2021 8:10Lähde mukaan tämän viikon lähetykseen - tulossa mielenkiintoisia Hyviä uutisia!
15.04.2021 7:22Älyrenkailla varustetut robottiautot tekevät tuloaan - luvassa turvallisempia kilometrejä

Siirry arkistoon »