Pankon joustavuus.....XXL: 4/30.

11.10.2013 5:00

pankko_rasitukset_purussa.jpgPuutavarapankon joustavuus on yksi neljästä tärkeimmästä ominaisuudesta pankon ja ennenkaikkea niitten tolppien riittävään  kestoon.
Tolppien pitää kestää kuormaimen nippujen lujatkin iskut, puitten oksiin törmäämiset, purkukoneen voimakkaat taivutukset -sekä myös pienemmät kolaritkin.Luja ja joustava pankko säästää huoltopäivissä ja korjauskuluissa.

Materiaalit, muotoilu ja myös kiinnikkeet vaikuttavat joustoon.

XXL_1_vihrea_sfEnsisijaisen tärkeä pankon joustavuuden kannalta on materiaalinvalinta. Alumiini on ollut perinteisesti ykkönen , johtuen siitä, että sen kimmomoduli on kolmasosa teräksen vastaavasta. Tämä "kimmomodulietu" antaa alumiinin pienelle myötörajalle (280-340) 650 lujuusluokkaa paremman taivutuksen keston. Vasta ultralujat teräkset Terminator XXL pankkojen viisikulmaisine tolppineet ovat onnistuneet ylittämään lujimpien alumiiniprofiilien taipumansietoarvot.

Alumiinin terästä pienempi kimmomoduuliarvo syö alumiinipankkojen kuormatilaa.

Pankon rakenneratkaisut ovat optimoitu puunajon puunajon tuottovaatimusten mukaiseksi.Mitä enemmän niitä on huomioitu ja mitä älykkäämmin ne on yhdistetty - sitä tuottavammaksi pankon käyttö muodostuu.

Alumiinipankon "löysempi" kimmomoduli vaatii kilpailukykyisen joustavuutensa  vastineeksi terästä suuremmat profiilien äärimitat päästäkseen teräspankkojen kanssa samoihin painoihin.

Alumiinilla keventäminen pienentää kuormatilaa ja lisää samalla pankkojen ilmavastuspintaa.

kuormatilaero_exteen_15_m3.jpgPuutavarapankon keventäminen vaatii aina sitä suuremmat äärimitat, mitä kevyemmäksi pankko halutaan rakentaa. Alumiinilla nämä ominaisuudet korostuvat ja se näkyy kaikkien valmistajien alumiinipankkojen mallistoissa.Äärimitat ja muotoilu vaikuttavat myös pankon taivutuksen sietoon ja tarvittavaan taivutusennakkon = siihen mitenkä paljon tolpat on valmistuksessa asetettu yläosiltaan sisäänpäin).Kuormattuna yhdistelmän ulkomitat eivät saa ylittää annettuja äärimittoja.

Terminator XXL tolppien kaareva muoto tuo lisätilaa..

xxl_pankkoniput_punainan_ja_hopealakkaTerminator XXL pankoissa on oikeaoppinen taipuma . Lisäksi taivutusvoimien  kesto  on maksimoitu tolppien viisikulmaisella muotoilulla.Terminatorien kasaushitsauksella onnistutaan tekemään ultralujiin pankkojen Optim 960 W runkoihin ja  tolppiin tunnyrimäinen muoto, joka lähes tuplaa XXL pankkojen mitoitus ja  muotoiluedun. - Kuorma itsekkin siis kasvattaa ultrallujien XXL pankkojen kuormatilaa.

XXL pankkokiinnikkeitten "Briab"-kumit lisäävät joustoa ääriolosuhteissa.

pankkokiinnike_kumijoustolla.jpgTerminator XXL pankkojen kiinnikkeissä on aina jousto- / värinänvaimennus kumit. Nämä Briab perävaunuissa jo vuosikymmeniä käytetyt säädettävät kumivaimentimet tuovat XXL pankkoihin kymmenien senttien lisäjouston.XXhj.

14.04.2021 13:01Täyssähköisyys poistaa päästöt lähijakelusta: Mercedes-Benz eSprinter
14.04.2021 12:11Valmet toimittaa uuden haihduttamon Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaalle Ruotsiin
14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!

Siirry arkistoon »