Ponsselta uusia ratkaisuja tuottavuuden ja kannattavuuden parantamiseksi

14.06.2024 9.02

buffalo.jpg

Ponsse esittelee uusia ominaisuuksia, jotka tukevat metsäkoneenkuljettajien päivittäistä työtä ja auttavat metsäkoneyrittäjää seuraamaan kaluston kannattavuutta ja tuottavuutta. PONSSE Scale -langaton kuormainvaaka hallinnoi kuormatietoja kaikissa työvaiheissa, ja PONSSE High-Precision Positioning -ratkaisu näyttää kuljettajalle koneen ja harvesteripään tarkan sijainnin.

Esittelemme myös fossiilittoman teräksen materiaalikonseptin. Ponsse on maailman ensimmäinen metsäkonevalmistaja, jonka metsäkoneesta osa on valmistettu SSAB:n fossiilittomasta teräksestä. 

Tavoitteena fossiiliton tulevaisuus

Ponsse on valmistanut Vieremän tehtaalla PONSSE Buffalo -kuormatraktorin kuormatilan SSAB:n fossiilittomasta teräksestä. Tämä on materiaalikonsepti, jossa panostetaan metsäkonevalmistuksessa käytettävän uuden materiaalin työstettävyyteen, käyttäytymiseen ja ominaisuuksiin. Kuormatila on suunniteltu vain materiaalitestausta varten, eikä se vastaa tuotantomalleja. Materiaalikonsepti on osa FORWARD27-ekosysteemihanketta. 

PONSSE_Scale_press_FIN.jpg

PONSSE Scale langaton kuormainvaakajärjestelmä

PONSSE Scale on langaton kuormainvaakajärjestelmä, joka punnitsee kuorman sekä lajittelee, tallentaa ja hallinnoi kuormatiedot kaikissa työvaiheissa. Kerätty punnitustieto helpottaa kuormankäsittelyrutiineja. Tarkat painomittaukset takaavat optimaalisen kuorman kaikkina aikoina. Punnitus on täysin automaattista sekä lastaamisen että purkamisen aikana, ja kuormasta rekisteröidään yksityiskohtaiset tiedot. Painotulokseen ei vaikuta se, tartutaanko kuormaan keskeltä vai epäkeskisesti. Kuormatiedot, kuormapäiväkirjat ja mittaustarkkuus ovat saatavilla helposti luettavissa raporteissa. PONSSE Scalen säänkestävyys on erinomainen, ja tulokset ovat tarkkoja sekä kuumissa kesälämpötiloissa että talven pakkasissa.

PONSSE Scale voidaan asentaa kaikkiin uusiin PONSSE-kuormatraktorimalleihin.

PONSSE High-Precision Positioning

PONSSE High-Precision Positioning on ratkaisu, jonka avulla koneen kuljettaja näkee sekä koneen että harvesteripään tarkan sijainnin. Tämä varmistaa tehokkaan hakkuutoiminnan myös muuttuvissa olosuhteissa. Ratkaisussa hyödynnetään alan johtavia navigointi- ja paikannustyökaluja sekä Ponssen omia edistyksellisiä teknologioita, kuten Active Cranea. Näin päästään luotettavuuden tasolle, johon perinteiset paikannusjärjestelmät eivät useinkaan yllä. High-Precision Positioning -ratkaisu näyttää harvesteripään tarkan sijainnin karttanäkymässä. Näin puunkorjuun tuottavuutta voidaan tehostaa merkittävästi. Ratkaisu näyttää kuljettajalle selkeästi alueet, joilta puut on korjattava, sekä alueet, joita on vältettävä. Jokaisen kannon sijainti tallennetaan tuotantotiedostoon, ja kuormatraktorin kuljettaja näkee selkeästi harvesterin tekemän ajouran. 

Uudet ratkaisut parantavat toiminnan tuottavuutta ja turvallisuutta. Ne myös varmistavat, että työmaa valmistuu luotettavasti ja vastuullisesti aikataulun ja budjetin puitteissa.

High-Precision Positioning on saatavilla Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa kaikkiin PONSSE-harvestereihin, joissa on käytössä Active Crane, ja sen voi myös asentaa jälkikäteen. Saatavuudesta muilla markkinoilla tiedotetaan myöhemmin. 

19.07.2024 10.08Kuorma-autokauppaa italialaiseen tapaan - 1500 autoa kerralla
18.07.2024 10.50Uusien henkilöautojen ensirekisteröinnit varovaisessa kasvussa EU:n alueella - Suomessa ensirekisteröinnit ovat tänä vuonna jäämässä 1990-luvun lamavuosien tasoon
18.07.2024 9.50Fortum myy kierrätys- ja jäteliiketoimintansa ruotsalaiselle sijoitusyhtiölle noin 800 miljoonalla eurolla
17.07.2024 12.00Tietyö sekoittaa liikenteen Sotkamossa
17.07.2024 11.55Ajoneuvoliikenne kiertotielle Ylijärventiellä Lappeenrannassa 30.7. alkaen tienparannustöiden vuoksi
17.07.2024 8.00SKAL: Tiestöön on panostettava liikenneturvallisuuden parantamiseksi
16.07.2024 17.11Ranska liittyi EU:n metsäisten jäsenvaltioiden ryhmään
16.07.2024 13.19Keski-Suomeen lähes 3000 hirven- ja noin 1200 valkohäntäpeuran pyyntilupaa
16.07.2024 9.44Komatsu Forestin digitaalisesta ratkaisusta MaxiFleetistä tulee Smart Forestry
16.07.2024 8.22Valmet toimittaa kolmannen Advantage DCT 200 -pehmopaperituotantolinjan Velvet CAREn paperitehtaalle Puolaan

Siirry arkistoon »