Uittokalusto tarjoaa harvestereiden kantokäsittelylaipat suoraan varastosta

03.06.2023 11:30

laippa1.jpg

Keväällä metsäkoneurakoinnissa alkaa kantokäsittelyaika, mikä jatkuu toukokuun alusta jopa marraskuun loppuun, jos kelit pysyvät lämpöisenä. 

(kuva yllä: - Uittokalusto on varautunut alkaneen kantokäsittelykauden tarpeisiin todella suurella varastolla GB Titanium XV -urealaippoja, esittelee myyjä Petri Haakana Tampereen pisteessä.)

Metsäkoneella suoritetussa kantokäsittelyssä kasvinsuojeluaine ruiskutetaan harvesteripään työskentelyn yhteydessä laipan kautta tai ruiskuttamalla erillisellä suuttimella suoraan kantoon.

- Yleisin tapa on käyttää harvesteripäässä kantokäsittelylaippoja, joilla homma hoituu tehokkaasti ja metsänhoidon kannalta oikein tehtynä, sanoo Uittokalusto Oy:n myyjä Petri Haakana.

Kantokäsittelylaipat kaikkiin harvesteripäihin

Uittokaluston vuosikymmeniä maahantuomasta GB Titanium -laippavalikoimasta löytyy kantokäsittelylaipat lähes jokaiseen markkinoilla olevaan harvesteripäähän. 

- GB Titanium -motolaipat ovat olleet jo pitkään Suomen ostetuimpia, sillä GB:n laippavalikoima on kattava normaalilaippojen että kantokäsittelylaippojen osalta, joista tarjolla on laipat 1,6 mm ja 2,0 mm:n teräketjuille, sekä pikakiinnitteiset mallit 2,0 mm:n teräketjuille; kaikilla perillä. GB:n suosion salaisuus on laadussa ja kestävyydessä, mikä on vakuuttanut urakoitsijat ja pidempi käyttöikä on vieläkin tärkeämpää nykyisessä kovassa kustannuspaineessa ja korkeissa materiaalihinnoissa, toteaa Haakana.

laippa3.jpg

(kuva: Kaikki yli 18” tuumaiset sekä sitä pidemmät GB Titanium XV -laipat on saatavilla vaihdettavalla kasettikärjellä, jossa on viisitoista hampainen kärkipyörä. Kärkipyörän järeä rakenne lisää myös laipan käyttöikää.)

Kestävä rakenne

Kaikki yli 18” tuumaiset sekä sitä pidemmät GB Titanium XV -laipat on saatavilla vaihdettavalla kasettikärjellä, jossa on viisitoista hampainen kärkipyörä. 

- Tällä vahvemmilla sekä hitaammin pyörivillä rullalaakereilla olevalla XV-laipalla on huomattavasti pidempi käyttöikä tavallisiin laippamalleihin verrattuna. Ja korkealaatuinen Titanium -teräsrunko sekä sisään upotetut öljyurat takaavat toimivuuden haastavissakin käyttöolosuhteissa, perustelee Haakana.

Toimitukset pelaa

Uittokalusto on varautunut alkaneeseen kantokäsittelykauteen suurella laippavarastolla.

- Meiltä löytyy suoraan varastosta nopeisiin toimituksiin GB Titanium -urealaippoja todella paljon, joten nyt ei jää puunteko kiinni laippojen saatavuudesta, joiden hintakin on kilpailukykyinen. Siitä iso kiitos valmistaja GB:lle, joka on pystynyt reagoimaan valmistushaasteisiin näinä poikkeuksellisina aikoina, kehuu Haakana.     

laippa2.jpg

(kuva: Uittokaluston vuosikymmeniä maahantuomasta GB Titanium -laippavalikoimasta löytyy kantokäsittelylaipat lähes jokaiseen markkinoilla olevaan harvesteripäähän.)

Laatuketjut varastosta

Laippoihin tarvitaan tietenkin myös teräketjut ja niitä löytyy Uittokalustolta useampi laadukas vaihtoehto.

- Valikoimaamme kuuluu Tri Linkin, Carltonin ja Stihlin motoketjut, joilla puuta syntyy suurella tehokkuudella. Varastotilanne on ketjuissakin oikein hyvä, joten kannattaa olla yhteydessä, ilmoittaa Haakana.     

*. *  *. *. *

Kantokäsittely estää sekä männyn- että kuusenjuurikäävän leviämistä. Laki metsätuhojen torjunnasta eli metsätuholaki (228/2016) säätää juurikäävän torjunnan pakolliseksi havupuuvaltaisissa metsissä tehtävissä hakkuissa juurikäävän leviämisen riskialueella toukokuun alun ja marraskuun lopun välisenä aikana, kun keskilämpötila nousee +5 tasolle pysyvästi. Kantokäsittely on tehtävä siten, että kaikki läpimitaltaan yli 10 senttimetriä olevat havupuiden kannot käsitellään. Kasvinsuojeluaineen tulee peittää vähintään 85 prosenttia kunkin käsiteltävän kannon pinnasta.

02.10.2023 14:01Agri-INNO-palkinnosta (10 000 e) kisaa neljä innovaatiota
02.10.2023 13:20Skenaario: Jatkuvapeitteiseen kasvatukseen siirtyminen ojitetuissa korpikuusikoissa lisäisi Suomen ilmastohyötyjä verrattuna avohakkuuseen
02.10.2023 13:01Liikenteen erillisverokertymä kasvoi noin 4,7 miljardiin euroon ? Kuorma-autoja rekisteröitiin syyskuussa poikkeuksellisen vähän
02.10.2023 9:23Tukes löysi puutteita aggregattien merkinnöissä ja käyttöohjeissa, yksi pois markkinoilta
02.10.2023 9:06Auton varaosien tilaus EU:n ulkopuolelta vaikeutuu - jatkossa päästötiedot raportoitava EU-komissiolle
02.10.2023 9:00BMW:ltä uusi R GS. - enemmän kuutioita, tehoa ja hintaa
02.10.2023 8:31Tampereelle kaksi Scania G 410 kaasuautoa
29.09.2023 23:55KATSO TÄSTÄ 29.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
29.09.2023 20:55LUE TÄSTÄ! Syksyn suuri Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt - lähes 150-sivua alan asiaa
29.09.2023 8:45Taloustutkimus: Volvo on Suomen arvostetuin autobrändi jo kolmatta vuotta peräkkäin

Siirry arkistoon »