Scania julkaisee helpon julkisen latauksen palvelun raskaalle kalustolle

10.05.2023 14:00

akkuulataaaaa.jpg

Scania tarjoaa saumattoman pääsyn Euroopan kuorma- ja linja-autokalustolle tarkoitettuun latausverkostoon, mikä helpottaa siirtymistä sähköistettyihin ajoneuvoihin. Palvelun avulla asiakkaat voivat helposti tavoittaa raskaalle kalustolle tarkoitetut latauspisteet.

Scania Charging Access tarjoaa kiinteät, ennakoitavat kustannukset ilman piilokuluja­ kätevän laskutusjärjestelmän avulla. Asiakkaat voivat suunnitella, käyttää ja maksaa­­ julkisen latauksensa yhden palvelun kautta. Scania Charging Access lanseerataan 2023 lokakuussa useissa Euroopan maissa, ja sitä laajennetaan kattamaan raskaalle kalustolle rakennetut julkiset latausverkostot.

"Scania Charging Access auttaa ratkaisemaan reitinaikaiseen lataukseen liittyviä esteitä tarjoamalla laajan verkoston ja vaivattoman hallinnon", sanoo Fredrik Allard, Scanian eMobility-ratkaisuiden johtaja. "Tätä palvelua tarvitsevat epäilemättä kuljetusliikkeet ja kuljetusten ostajat. Se tasoittaa tietä linja- ja kuorma-autojen laajamittaiselle sähköistämiselle Euroopassa."

Palvelu on käytettävissä asiakkailla My Scania-portaalin kautta (yleiskatsaus, latausten suunnittelu ja hallinta) sekä äskettäin julkaistun Scania Driver App -mobiilisovelluksen avulla. Mobiilisovelluksen avulla kuljettajat voivat selvittää, missä lähimmät laturit sijaitsevat, laskea etäisyyden niihin ja valvoa latausprosesseja. Scania Charging Access on myös avoinna asiakkaille, joiden kalustossa on eri automerkkejä.

"Tällä aloitteella pyrimme luomaan latausratkaisun, joka parantaa todellista asiakasarvoa, kuten yksinkertaisuutta ja käytettävyyttä", Allard sanoo. "Latauspalvelumme avulla asiakkaat voivat saada luotettavaa ja olennaista tietoa siitä, mistä löytää raskaalle kalustolle sopivia latausasemia ja he voivat olla varmoja siitä, että he maksavat lataamisesta oikeudenmukaisia paikallisia hintoja. Tähän mennessä asiakkaat ovat kamppailleet erilaisten sovellusten, toimitusehtojen sekä laskujen kanssa ja samoja kokemuksia on ollut käyttäjillä myös henkilöautopuolella."

Scania Charging Access kokoaa erilaiset latausverkot yhteen palveluratkaisuun, mikä mahdollistaa kuljetusyritysten toiminnan kaikkialla Euroopassa ja takaa vaivattoman pääsyn kuorma-autoille sopiville latausasemille kohtuulliseen hintaan.

Käyttöaste ja luotettavuus ovat kuljetusalalla avainasemassa kaikille asiakkaille. Scania haluaa tehdä lataamisesta helppoa ja ennakoitavaa. Scania ei vielä julkista verkostokumppaneitaan, mutta Allardin mukaan paikalliset Scanian jälleenmyyjäverkostot ja autojen latauspalveluiden suuret toimijat voivat liittyä Scanian latauspalveluun.

"Koko kuljetusala kaipaa jotain tällaista", sanoo Fredrik Allard. "Scania Charging Access-palvelussa on ennen kaikkea kyse oikeiden olosuhteiden luomisesta toimialamme todelliselle sähköistymiselle. Meillä on aitona päätavoitteena rakentaa kestävän liikenteen­ edellyttämä infrastruktuuri. Toivon todella, että muut OEM-valmistajat tukevat tätä ottamalla käyttöön autonvalmistajien yhteiset­ latausverkostot, jotka mahdollistavat kaikille asiakkaille pääsyn Euroopan laajimpaan mahdolliseen raskaan liikenteen latausverkostoon."

Scania Charging Access lanseerataan lokakuussa 2023, mikä yksinkertaistaa lataamista ja­ käynnistää saumattoman siirtymisen sähköiseen liikenteeseen kaikkialla Euroopassa.

"Tämä on ainutlaatuinen aloite. Kukaan muu alalla ei ole kehittänyt vain yhtä älykästä ratkaisua, josta kaikki asiakkaat voivat löytää toimijoita, jotka tarjoavat kuorma- ja linja-autoille sopivia latauspisteitä. Ja kaikki tämä vieläpä niin, että käyttäjä saa yhden yhdistetyn laskun kuukaudessa", Allard sanoo. "Tärkeintä on yhtenäistää erilaiset­ latausratkaisut ja luoda sellaista asiakasarvoa, joka auttaa vakuuttamaan asiakkaat, jotka ovat halukkaita mutta toistaiseksi vielä epäröiviä sähköistämään liikennettään."

01.06.2023 10:33Ponssesta ensimmäinen metsäkonevalmistaja, joka käyttää SSAB:n fossiilivapaata terästä
01.06.2023 8:11Niemi Palvelut tuo napapiirin pohjoispuolelle alueen ensimmäisen raskaan liikenteen ladattavan hybridin
31.05.2023 11:00Manufacturing Performance Days kokoaa teollisuuspäättäjät Tampereelle
31.05.2023 9:30Scania uudistaa linja-autoliiketoimintaansa - Scania Citywiden, Scania Interlinkin ja C-alustojen myynti ja tuotanto lopetetaan
31.05.2023 9:17Tukes on aloittanut laajan selvityksen parvekekaidejärjestelmien turvallisuudesta
30.05.2023 16:20Kuljetusyrittäjä Niclas Hautanen: "Puunajo on mahdollisuuksien ala"
30.05.2023 15:22Mitsubishi EDiA XL -trukkisarja on voittanut kansainvälisen Red Dot - suunnittelupalkinnon
30.05.2023 11:00John Deere Forestry esittelee koko metsäkonemallistonsa Swedish Forestry Expossa tämän viikon lopulla
30.05.2023 9:05Peukku-baarin uudet tarjottimet valmistetaan metsäteollisuuden tähteistä
30.05.2023 8:43BMW:n 5-sarja uudistuu - raamikkaampi ja lihaksikkaampi

Siirry arkistoon »