Kurko Crane - Nosturiautojen kotimainen hovihankkija

25.09.2022 16:11

kurko1.jpg

Kurko Crane Oy valmistaa keskiraskaan ja raskaan kokoluokan nosturiautoja vankalla kokemuksella ja tinkimättömällä ammattitaidolla Varkaudessa. 

(kuva yllä: Kurko Crane valmistaa järeät nosturiautot vaativimipien asiakkaiden tarpeisiin räätälöitynä Varkaudessa 60 vuoden kokemuksella nostoalasta, mikä näkyy käyttäjäystävällisyydessä.)

Pitkä 60 vuoden kokemus nostoalasta näkyy laadussa ja käyttäjäystävällisyydessä, jotka maksimoivat kuljettajien tyytyväisyyden sekä todella pitkäikäisen nosturiauton jälleenmyyntiarvon.

- Meiltä saat liiketoimintaasi tukevan kokonaispaketin helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Missiomme on tehdä maailman parhaita nosturiautoja maailman johtavien valmistajien komponenteista. Nosturiautomme ovat turvallisia, käyttäjäystävällisiä ja ympäristöystävällisiä ja toimitusaikamme alan nopeimmat. Meillä on vahva näkemys siitä, millainen kone kulloiseenkin tarpeeseen sopii - haluamme vastata asiakkaidemme vaativimpiinkin haasteisiin, kertoo toimitusjohtaja Juha Koponen.

kurko2.jpg

(kuva: - Nosturiautoja valmistuu asiakkaille tasaiseen tahtiin tuotannosta, esittelevät toimitusjohtaja Juha Koponen (oik.) ja myynnistä & markkinoinnista vastaava Kimmo Koponen.)

60. juhlavuosi

Kurko Crane ja nosturikuljettajien koulutusta tekevä Kurko Academy kuuluvat tänä vuonna 60-vuotista taivaltaan juhlistavaan Kurko Koposeen, mikä toimii Vantaalla, Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Varkaudessa työllistäen yhteensä yli 70 henkilöä. Nostopalveluita tarjotaan koko maan alueella ja tarvittaessa toimitaan ulkomaillakin todella laajalla nosturikalustolla, joita käyttää erittäin ammattitaitoiset kuljettajat.

- Haluamme olla kestävän kehityksen edelläkävijä uusien nostamisen toimintatapojen ja tuotteiden suunnittelussa. Kehittämämme toiminnot ja tuotteet vaikuttavat omalta osaltaan ympäristön hyvinvointiin ja turvallisuuteen, toteaa Koponen. 

kurko9.jpg

(kuva: Kurko Cranesin erikoisosaamista on peräasenteiset järeät nosturiautot, mitkä on suunniteltu erityisesti nostotyöhön ja teollisuusprojekteihin.)

Järeiden nosturiautojen erikoisosaaja

Kurko Cranes aloitti nosturiautojen valmistuksen 2018. 

- Aiemmin teetimme Kurko Koposelle tulleet nosturiautot alihankintana mutta halusimme saada laadun korkeammalle tasolle sekä tuoda rakenteisiin täysin uudenlaisia ratkaisuja. Olemme siinä onnistuneet sillä alan johtavat toimijat teettävät meillä nosturiautoja kasvavassa määrin ja kysyntää on myös Keski-Euroopan markkinoilla, minne vientitoiminnot ovat alkaneet. Yhteensä järeitä nosturiautoja on Varkaudessa valmistettu jo noin viisikymmentä ja tahti kiihtyy koko ajan. Meillä on tulevaisuudessa mahdollisuus laajentaa tuotantoa merkittävästi markkinoiden kysynnän kasvaessa, ilmoittaa Koponen.

kurko3.jpg

(kuva: Kurko Crane nosturiauton rakentaminen alkaa uuden alustan purkamisella ja rungon vahvistamisella.)

Nosturiautojen valmistuksessa keskitytään isoon päähän, joissa käytetään 100-215 tonnimetrin pitkäpuominostureita ja 5-akselisia kuorma-autoja.

- Järeässä segmentissä valmistajia on vähän koko Euroopankin mittakaavassa. Nostotehtävissä vaaditaan yhä suurempia nostureita ja me pystymme vastaamaan tähän tarpeeseen tehokkaalla tuotannolla ja nopeilla toimitusajoilla. Olemme myös ennakoineet maailmaa vaivaavan tavarapulan pitkälle ennakoiduilla tilauksilla johtavilta valmistajilta, joten meiltä löytyy nytkin pihasta niin nostureita kuin kuorma-autojakin mistä lähteä rakentamaan, sanoo Koponen.

Uniikkia osaamista

Kurko Cranes -nosturiauton taival alkaa huolellisesta suunnittelusta, joka pohjautuu vahvaan ammattitaitoon ja kokemukseen.

- Teemme jokaisesta päällirakennukseen käytetystä osasta 3D-kuvat, dokumentoinnin ja lujuuslaskelmat. Näin koko mallistomme voidaan CE-merkitä myös niissä tapauksissa, joissa vakiomallistomme koneisiin tehdään asiakkaiden toivomia muutoksia. Aloitamme nosturiauton rakentamisen uuden alustan purkamisella ja rungon vahvistamisella. Meillä on aina tarjota asiakkaalle alusta ellei asiakas ole itse sellaista jo hankkinut. Pitää muistaa että nosturista saadaan kaikki tehot irti vain silloin kun auto on rakennettu oikein tehtäväänsä, kertoo tuotantopäällikkö Jani Pusila.

kurko7.jpg

(kuva: Kurko Cranesilta löytyy koko ajan uusia nostureita ja alustoja nosturiautojen nopeisiin toimituksiin.)

Runko vahvistetaan keulasta perään ja se saa tavanomaiseen runkoon nähden moninkertaisen lujuuden rungon vahvistuksen, apurungon ja alajäykisteen myötä.

- Rungon vahvistamisen jälkeen auto kootaan uudestaan ja siihen rakennetaan sen tulevaa käyttötarkoitusta vastaava nosturi ja päällirakenteet. Lopuksi auto viimeistellään lisävarustein, joita ovat esimerkiksi erilaiset valaistus- ja säilytysratkaisut, nostotarvikkeet ja henkilökorit sekä teippaukset, sanoo Pusila.

kurko8.jpg

Peräasenteiset nosturit

Kurko Cranesin erikoisosaamista on peräasenteiset järeät nosturiautot, mitkä on suunniteltu erityisesti nostotyöhön ja teollisuusprojekteihin. Luokan suurimmat nosturiautot rekisteröidään työkoneiksi ja pienemmät kuorma-autoksi.

- Nosturissa kiinni oleva vastapaino mahdollistaa sen, että auton perässä olevat takatukijalat täytyy vain laskea alas. Tämä mahdollistaa nostamisen takaa, 2,5-3 metrin päästä nosturin kääntökehästä, jolloin peräasenteinen nosturi pääsee oikeuksiinsa. Kyseessä on markkinoiden tehokkain nosturiautoratkaisu, missä auton ohjaamo ei ole edessä nostoja tehtäessä, huomauttaa myynnistä ja markkinoinnista vastaava Kimmo Koponen.

kurko62.jpg

(kuva: - Tarjoamme ratkaisun myös nosturiautojen käyttämiseen sähköllä minkä mahdollistaa Kurko Cranesin valmistama sähköistysyksikkö, esittelee tuotantopäällikkö Jani Pusila.)

Nostureita voi käyttää myös sähköllä

Kurko Cranes valmistaa ja kehittää aktiivisesti korkealaatuisia ja yhä ympäristöystävällisempiä tuotteita sekä toimintatapoja. 

- Tarjolla on myös nosturiautoja, joita voidaan käyttää sähköllä kun niihin liitetään Kurko Cranen valmistama sähköistysyksikkö, sanoo Koponen. 

Jekko mininostureiden maahantuonti

Jekko on Euroopan johtava mininostureiden valmistaja yli 45 vuoden kokemuksella. Pohjois-Italiasta on kotoisin moni nosturimerkki ja niin myös Jekko on kotoisin Trevision maakunnasta Pohjois-Italiasta. Jekko tekee läheisesti yhteistyötä Italialaisen Fassi nosturimerkin kanssa ja osa Jekon tuotteista onkin varustettu Fassin nostureilla.

jekko.jpg- Jekko toimii kaikilla maailman mantereilla menestyksekkäästi. Jekon räjähdysmäinen kasvu viestii siitä, kuinka nostoala tarvitsee yhä enemmän Jekon innovatiivisia ja tehokkaita mininostureita. Jekko Finland toimii Kurko Crane Oy:n alaisuudessa Jekon maahantuojana. Myymme ja pitkäaikaisvuokraamme mininostureita, kertovat myynnistä vastaavat Kimmo Koponen ja Tuomas Paarnio, jotka ovat myös osakkaina yrityksessä.

kurko4.jpg

(kuva: Raskaan kaluston kuljettajista on laajasti pula ja vastatakseen tähän ongelmaan Kurko Koponen perusti Kurko Academyn kesällä 2020.)

Nosturiauton kuljettajien koulutusta

Raskaan kaluston kuljettajista on laajasti pula ja vastatakseen tähän ongelmaan Kurko Koponen perusti Kurko Academyn kesällä 2020 ja ensimmäinen kurssi starttasi jo samana syksynä.

- Koulutamme nosturiauton kuljettajia yhteistyössä ELY-keskuksen kanssa, jotka sitten työllistyvät nosturialan toimijoiden palvelukseen. Asennusnosturikoulutus kestää 120 vuorokautta eli puolisen vuotta ja myös majoitus järjestyy Varkaudessa. Lisäksi tarjolla on mobiilinosturikoulutus, mininosturikoulutus, yhdistelmä-ajoneuvon kuljettajakoulutus, nostotyön valvojan koulutus ja taakankiinnittäjän koulutus sekä kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutukset, kertoo Kurko Academyn koulutuspäällikkö Perttu Sormunen, jonka rinnalla toiminnassa on mukana kaksi ammattitaitoista kouluttajaa ja lisäksi hyödynnetään ostopalveluita esimerkiksi ensiapu-, paloturvallisuus ja ajo-opetuksessa.

 Yhteen koulutusjaksoon osallistuu keskimäärin seitsemän henkilöä.

- Kun ryhmäkoko pysyy suhteellisen pienenä on tekeminen paljon syvällisempää kouluttajien kanssa. Asennusnosturikoulutuksessa on 4 kuukautta tiivistä opiskelua eli käytäntöä ja teoriaa sekä lisäksi 2 kuukauden työharjoittelujakso nosturialan yrityksissä. Tähän mennessä olemme kouluttaneet noin 40 nosturiauton kuljettajaa joista kaikki ovat olleet todella motivoituneita ja työllistyneet saman tien, sanoo Sormunen.    

kurko5.jpg

(kuva: Asennusnosturikoulutus kestää 120 vuorokautta eli puolisen vuotta ja myös majoitus järjestyy Varkaudessa, kertoo Kurko Academyn koulutuspäällikkö Perttu Sormunen.)

05.12.2022 10:30Tuleva eSprinter tarjoaa 475 kilometrin toimintamatkan
05.12.2022 10:11Valmet laajentaa laadunhallinnan tarjoomaansa kahdella uudella skannerilla
05.12.2022 9:15Sähköautot: Mercedes-Benzin T-sarja laajenee täyssähköversiolla
05.12.2022 9:00Talkooväki antoi Scanialle valoisan jouluilmeen
04.12.2022 11:00Kärkiohjauksella nopeutetaan puutavarakuormaimen käytön oppimista
02.12.2022 22:23KATSO TÄSTÄ VIIKON 48/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, maarakennus- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
02.12.2022 9:30Sopiiko Ford Mustang Mach-EGT pitkän matkan ajoon - pääseekö yhdellä latauksella Helsingistä Vaasaan?
02.12.2022 7:00Raskone toimii nyt uuden brändin alla
01.12.2022 12:00Tavara-autojen ensirekisteröinnit kasvussa - henkilöautojen rekisteröinnit takamatkalla
01.12.2022 11:42Sähköautot: Täyssähköisten henkilöautojen hankintatuen hakuaika päättyy vuoden lopussa - Paketti- ja kuorma-autojen hankintatuki jatkuu vuoden 2024 loppuun asti

Siirry arkistoon »