Metsätietojärjestelmien edelläkävijä Bitcomp osaksi Sitowiseä

21.06.2022 12:20

sitowise.jpg

Sitowise on ostanut metsä- ja luonnonvara-alan SaaS-ratkaisujen edelläkävijä Bitcomp Oy:n. Yhtiöiden yhdistyessä muodostuu Suomen johtava, pitkän kokemuksen omaava paikkatietoratkaisujen asiantuntijaorganisaatio. Yritysten yhteisenä tavoitteena on jatkaa kannattavaa kasvua paikkatiedon ja omaisuudenhallinnan edelläkävijänä pohjoismaissa.

Bitcomp toteuttaa digitaalisia palveluita ja SaaS-ratkaisuja metsäsektorille sekä luonnonvara-alan toimijoille. Yrityskaupan ja sen mukanaan tuomien ohjelmistotuotteiden, Leafpointin ja Forestan, myötä Sitowise yli tuplaa SaaS-liiketoimintansa, joka perustuu pitkiin, jatkuvalaskutteisiin sopimuksiin.

– Bitcomp täyttää puuttuvan palasen digitaalisten ratkaisujemme paletissa tuomalla syvää metsäsektorin asiantuntemusta osaksi Sitowiseä. Yrityksellä on pitkä kokemus menestyksekkäästä ja vakaasta SaaS-liiketoiminnasta. Lisäksi bitcompilaisilla on vahvaa tekoälyosaamista, jota hyödynnetään omaisuudenhallinnan ratkaisuissa. Kauppa on siis monella tapaa meille strategisesti merkittävä, kertoo Sitowisen digitaalisten ratkaisujen liiketoimintajohtaja Teemu Virtanen.

Bitcomp työllistää Suomessa lähes 80 henkilöä ja vuonna 2021 yrityksen liikevaihto ylitti 5,6 miljoonaa euroa. Bitcompin odotetaan kasvavan merkittävästi ja korkealla kannattavuudella vuosina 2022–2023 uusien tuotteiden käyttöönottojen myötä.

– Yhdessä olemme koko elinympäristön, eli rakennetun ja luonnonympäristön, paikkatietopohjaisten digitaalisten ratkaisujen edelläkävijä. Olen innoissani, että pääsemme nyt viitoittamaan tulevaisuutta yhdessä, Virtanen jatkaa.

Bitcomp tarjoaa digitaalisia ratkaisuja metsäomaisuuden hallintaan ja metsien kestävään hyödyntämiseen, luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseen sekä ilmastomuutoksen riskien torjuntaan. Yrityksen järjestelmissä ja analyysipalveluissa hyödynnetään automaatiota, tekoälyä ja monipuolisia datalähteitä kuten satelliittidataa, avointa paikkatietoa ja metsä- ja luontotietoa. 

Bitcompin toteuttamilla ratkaisuilla ylläpidetään metsävaratietoa ja monitoroidaan hakkuita koko Suomessa sekä tuotetaan palveluita sadoilletuhansille metsänomistajille. Metsänomistajat voivat myös itse hallita omaa metsäomaisuuttaan Bitcompin tuottamissa palveluissa.

– Meille oli tärkeää löytää kumppani, jonka kanssa arvot, kulttuuri ja visio tulevaisuudesta osuvat yhteen. Sekä Bitcompilla että Sitowisellä on vahva tahto lähteä kehittämään liiketoimintaa yhdessä eteenpäin. Lisäksi toiminnan vastuullisuus ja ratkaisujemme vaikutus ilmastonmuutoksen torjumiseen ovat meille tärkeitä ajureita. Olen iloinen, että nämä arvot ovat kovaa ydintä myös Sitowisen arjessa ja asiakasprojekteissa, kertoo Bitcompin toimitusjohtaja Tapani Stjernvall.

– Maailmantilanne näkyy metsäsektorilla palveluiden ja tuotteiden kasvavana kysyntänä. Metsäomaisuuden arvo on nosteessa niin taloudellisesta kuin ilmastonmuutoksen torjunnan näkökulmasta, ja metsäomaisuuteen liittyy monia uusia, ilmastoystävällisiä liiketoimintamahdollisuuksia. Metsiin liittyvä tiedonhallinta on siis jatkuvasti tärkeämpää, kiteyttää Teemu Virtanen.

Kaikki Bitcompin työntekijät jatkavat yrityskaupan jälkeen nykyisissä tehtävissään.

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »