HS Tekniikka lisäsi HS RENT vuokrakone palveluunsa suurteho puumurskaimet

12.06.2022 12:00

igis1.jpg

Kun puhutaan murskaimista niin keskustelu kääntyy aina hyvin nopeasti koneen tuntituotokseen. Nopeakäyntisen IQR Flex Hammer -heilurivasaramurskaimen kohdalla voidaan todeta kapasiteetin olevan riittävä. Pullonkaulan prosessiin muodostaakin yleensä se että miten pystytään syöttämään tehokkaasti ja kantamaan lopputuotteet alta pois että prosessi ei häiriinny. 

(kuva yllä: Ruotsalainen nopeakäyntinen IQR Flex Hammer -heilurivasaramurskain on suuren kapasiteetin tehokone erityisesti kierrätyspuulle, risulle ja REF-materiaaleille.)

Ruotsalaisen IQR-murskaimen valmistuksen juuret juontavat aina 30-vuoden taakse, jolloin konetta alettiin kehittämään ja valmistamaan IQR.n omiin urakointitarpeisiin. Kymmenisen vuotta sitten IQR päätti keskittyä kokonaan laitevalmistukseen, sillä ainutlaatuiselle heilurivasaramurskaimelle alkoi olla hyvin kysyntää niin kotimaassa kuin laajasti vientimarkkinoillakin. Koneita valmistetaan kahta eri kokoa traileri- ja tela-alustaisena sekä kiinteäksi asennettavana.

- Heilurivasara rakenteinen IQR on tehty erityisesti kierrätyspuun, risun ja REF-materiaalien murskaamiseen suurella kapasiteetilla, kun taas kannon ja kokopuun käsittelyssä tarvitaan edelleen kiinteävasaraisia murskaimia. IQR on rakenteeltaan poikkeuksellinen heilurivasaramurskain, sillä sen murskausjärjestelmä on suunniteltu mahdollisimman järeäksi teollisuustason varmuuskertoimilla, kertoo maahantuonnista, myynnistä ja vuokrauksesta vastaavan HS Tekniikka Oy:n Harri Sorvoja.

igis2.jpg

(kuva: Jatkossa kierrätys- ja energia-alan toimijat pääsevät kokeilemaan IQR:n ylivertaista tehokkuutta HS Rentin vuokrakonekäytössä. Kannattaa ottaa kone työmaalle ja kokea sen omalla tasolla oleva suorituskyky.)

Rautaa kestävä murskainjärjestelmä

IQR murskaimen raudansieto on omaa luokkaansa heilurivasaroitten ja ainutlaatuisen hylkyluukun ansiosta.

- Anteeksi antava, energiaa vapauttava murskainjärjestelmä mahdollistaa sen että kun rautaa joutuu kierrätyspuun mukana koneen sisään, niin vahinkoa ei synny ollenkaan tai jos syntyy niin urakoitsijoiden ei tarvitse laittaa kättä kovin syvälle taskuun. Pitänee kuitenkin muistaa että tämäkään kone ei paremmaksi muutu kun sinne rautaa syötetään, mutta anteeksi se antaa enemmän kuin yleisesti markkinoilla olevat kone tyypit. Kone on varustettu lisäksi päällyerotinmagneetilla mikä poimii rautaa syötettävän materiaalin seasta, toteaa Sorvoja.

Kustannustehokas investointi

HS Rent otti IQR 1800 FlexHammer heilurivasaramurskaimen vuokrakonearsenaaliinsa alkuvuonna 2022. Kyseessä on fyysisiltä mitoiltaan suuri noin 50 tonnin painoinen trailerialustainen kone, varustettuna 1800 mm leveällä rummulla, minne materiaali siirtyy 1800 mm leveällä teräslamelli syöttimellä. Moottorina on noin 1000 hevosvoimainen CAT C27:

- Toimme maahan ensimmäisen IQR:n jo vuonna 2019 ja kiersimme sillä laajasti ympäri maata demoamassa asiakkaiden terminaaleissa. Koneesta saatu palaute oli kaikin puolin erittäin positiivista ja sen tuottavuus herätti jopa hämmästystä, joten se myytiinkin asiakkaalle, joka on ollut muutaman vuoden kovan käytön jälkeen investointiin oikein tyytyväinen. Lisäksi Suomesta löytyy laitoksiin kiinteäksi asennettuja IQR-murskaimia. IQR:n järeä rakenne tekee siitä pitkäikäisen laitteen eli sitä ei todellakaan tarvitse vaihtaa uuteen 10 000 tunnin jälkeen kuten usein käy monien mobiili murskainten kohdalla. Myös huolto- ja vauriokulut on alhaiset sekä polttoaineenkulutus suhteessa tuotokseen, mikä tekee koneesta ympäristöllekin ystävällisen.

Vuokraa ja koe uusi tehokkuustaso

Jatkossa kierrätys- ja energia-alan toimijat pääsevät kokeilemaan IQR:n  vasaramurskainta vuokrakonekäytössä.

- Haluamme tarjota alan toimijoille uuden vaihtoehdon sillä murskaimilla toimivien yritysten elämässä riittää yllätyksiä ja täl- lä hetkellä markkinoiden ongelmana on myös uusien koneiden todella pitkät toimitusajat. Jos kohdalle sattuu laiterikko tai halutaan lisätä murskauskapasiteettia merkittävästi ja taata voimalaitosten toimitusvarmuus, niin IQR:n vuokraaminen on varmasti viisas ratkaisu ja samalla pääsee näkemään sen ominaisuudet omalla työmaalla, jonka jälkeen voi hautoa ajatuksia ennen seuraavia koneinvestointeja, sanoo Sorvoja ja jatkaa:

- Näitä koneita ja niiden ominaisuuksia on melkeimpä turha yrittää liikaa avata näin artikkelin muodossa sillä todellisuuden näkee vain ja parhaiten kun pääsee koneita kokeilemaan. Siksi meillä on HS Rent palvelu.    

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »