VBG toi markkinoille uuden sukupolven vetokytkimet

11.06.2022 11:40

VBGuudetvetokytkimet.jpg

VBG on uudistanut ja selkeyttänyt vetokytkinmallistonsa, mikä vastaa nyt entistäkin paremmin suomalaisiin tarpeisiin.

(kuva yllä: VBG on esitellyt uudet VBG 590VR-3 (oik.) ja VBG 5200D-3 vetokytkimet, mitkä on kehitetty erityisesti Suomessa käytettäviin raskaisiin yhdistelmiin ja haastaviin käyttöolosuhteisiin.)

Yhdessä asiakkaiden kanssa kehitetyt uudet VBG -vetokytkinratkaisut täyttävät tiukimmat standardit ja viranomaisvaatimukset.

- Uudet 50 mm vetosilmukalla varustetut vetokytkimet vastaavat ominaisuuksiltaan ja tek- niikaltaan entistäkin paremmin Suomen kansallisia vaatimuksia. Olemme olleet yhdessä asiakkaidemme kanssa tärkeässä roolissa kytkinten kehitystyössä ja niitä on testattu laajasti suomalaisten asiakkaiden yhdistelmissä erittäin haastavissa olosuhteissa. Uudessa valikoimassa on huomioitu myös erilaiset käyttötarpeet, erityisesti HCT-yhdistelmä; ne täyttävät tietenkin myös tiukimmat standardit ja viranomaismääräykset, kertoo BPW Kraatz Oy:n VBG- ja Onspot -tuotepäällikkö Rasmus Munck joka aloitti tehtävässään viime syksynä.

vbg1.jpg

(kuva: BPW Kraatz Oy:n VBG- ja Onspot -tuotepäällikkönä toimii Rasmus Munck, joka aloitti tehtävässään viime syksynä. Rasmuksella on vankka autopuolen ja teknisen varosakaupan tausta.)

Edistyksellinen rakenne

Uuden sukupolven VBG-vetokytkimissä on paljon rakenteellisia muutoksia.

- Mekanismi ja servo ovat molemmat ulkomitoiltaan entistä pienempiä ja niissä on markkinoiden matalin asennuskorkeus, joten asentaminen on helpompaa ja vetokytkin voidaan asentaa entistä pienempään tilaan. Täysin uudistettu ilmaservo ja servon asennusjalka parantavat toimintavarmuutta - rakenteen ansiosta ilmavuodon riski on saatu minimoitua. Vakiovarusteena oleva erillinen suojalevy suojaa servoa tehokkaasti ja takaa paremman kestävyyden. Uusi käyttöventtiili on vahvasta komposiittimateriaalista valmistettu, kevyt ja pienikokoinen; myös venttiilikotelon kannen saranointia on vahvistettu. Myös lukituksen ilmaisimet on uusittu kytkennän onnistumisen varmistamiseen. Kojelautaan asennetaan erillinen merkkivalo tai se voidaan integroida ajoneuvon omaan mittaristoon CAN-väylän kautta ajoneuvovalmistajan ohjeita noudattaen. Lisäksi perävaunun voidaan asentaa merkkivalo, mikä ilmaisee selkeästi punaisella tai vihreällä valolla vetokytkimen tilan ja on seurattavissa ohjaamosta käsin, taustapeilin kautta. Näin voidaan varmistaa myös useamman perävaunun kytkentä ohjaamosta käsin. Ja molemmat uudet kytkinmallit voidaan varustaa automaattisella Mechmatic -voitelujärjestelmällä, opastaa Munck.

VBG 590VR-3

Uusi VBG 590VR-3 -vetokytkin soveltuu erityisesti dollyn, keskiakseliperävaunun, raskaan HCT-yhdistelmän ja varsinaisen perävaunun kytkentään.

- Kyseessä on markkinoiden järein vetokytkin edellä mainittuihin käyttötarkoituksiin, minkä hintakin on varmasti kilpailukykyinen. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ja suoritusarvoiltaan ylivoimainen 590VR-3 -vetokytkin on oleellinen osa nykyaikaista ja kestävää vetolaitejärjestelmää haastaviin olosuhteisiin. Vetokidan ylähuuli on pidennetty, mikä on ainutlaatuinen ratkaisu suojaten vetokytkintä ja helpottaen kytkentää, sanoo Munck.

VBG 5200D-3

Uusi VBG 5200D-3 on vankka ja kestävä perusvetokytkin, mikä soveltuu varsinaisen perävaunun kytkentään nivelletyllä vetoaisalla.

- Suuri, kumilaakeroitu kiinnitys kompensoi liikkeet auton ja perävaunun välillä tarjoten erinomaisen ajomukavuuden. Teknisiltä ominaisuuksiltaan ja mitoitukseltaan uudistunut 5200D-3 -vetokytkin on entistä kestävämpi vaihtoehto peruskäyttöön Suomen olosuhteissa, Munck toteaa.

Tarjouskampanja

Uusista VBG 590VR-3 ja VBG 5200D-3 -vetokytkimistä on käynnissä huippuhyvä tarjouskampanja mikä on voimassa koko vuoden 31.12.2022 saakka.

- Kun tilaa uuden servollisen vetokytkimen niin saa täysin uudistuneen käyttöventtiilisarjan veloituksetta, mikä tarkoittaa yli 600 euron hyötyä. Myös Mechmatic -voitelujärjestelmän saa kampanjan ajan uusiin vetokytkimiin tarjoushintaan, ilmoittaa Rasmus Munck.    

vbg24.jpg

(kuva: Kun tilaa uuden servollisen VBG -vetokytkimen niin saa täysin uudistuneen käyttöventtiilisarjan veloituksetta, mikä tarkoittaa yli 600 euron hyötyä. Tarjouskampanja on voimassa koko vuoden 31.12.2022 saakka.)

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »