Tampereen seudun neljäs tankkausasema avautuu Pirkkalaan - suunniteltu erityisesti raskaan liikenteen tarpeisiin

24.05.2022 9:00

gasumavaa.jpg

Tampereen seudun kaasutankkausasemaverkosto vahvistuu. Energiayhtiö Gasum avaa alueen neljännen aseman Pirkkalaan, Valtatie 3:n kupeeseen, jossa se tulee tarjoamaan sekä nesteytettyä että paineistettua kaasua niin raskaan liikenteen kuin henkilöautoilijoiden tarpeisiin. Asema avautuu 24. toukokuuta 2022.

Pirkkalaan avautuva kaasutankkausasema tulee palvelemaan kattavasti Tampereen seudun kasvavaa kaasuautokantaa. Gasum on panostanut alueen tankkausasemainfrastruktuurin kehittämiseen voimakkaasti viimeisen vuoden aikana. Kyseessä on Gasumin neljäs kaasutankkausasema Tampereen alueella ja ensimmäinen asema, joka palvelee myös nesteytettyä kaasua hyödyntävää raskasta liikennettä. Ennestään alueella on toiminut kolme Gasumin paineistettua kaasua jakelevaa tankkausasemaa Lielahdessa, Nekalassa ja Lahdesjärvessä, joista syyskuussa 2021 avattu Lahdesjärven asema on otettu erittäin positiivisesti vastaan kaasuautoilijoiden keskuudessa. Tämän lisäksi Nekalan asemalle toteutettiin alkuvuodesta 2021 mittava kapasiteetinkorotushanke.

”Pirkkalan uuden aseman myötä pystymme tarjoamaan ensimmäistä kertaa Tampereen seudulla vähäpäästöistä kaasua sekä alueen logistiikkatoimijoiden että runkoliikenteen tarpeisiin. Kyseinen asema on myös keskeisessä roolissa vahvistamassa Gasumin raskaan liikenteenPohjoismaista kaasutankkausasemaverkostoa. Ilmastoystävällisempien polttoaineratkaisujen kysyntä raskaan liikenteen puolella on kasvanut voimakkaasti ja uutiset uuden aseman aukeamisesta on otettu ilolla vastaan sekä logistiikan tilaajien että kuljetusyritysten keskuudessa”, sanoo Gasumin Suomen liikenneyksikön maajohtaja Olli Paasio.

Raskaan liikenteen päästöjä pienennetään yhteistyöllä 

Pirkkalan uusi asema avautuu Gasumin kumppanin, Tampereen Autokuljetus Oy:n, omistamalle tontille erinomaisten liikenneyhteyksien varrelle. Kuljetuksiin ja niihin liittyvien palveluiden tilauskeskuksen kalustoon kuuluu yli 300 erilaista ammattiautoa, joilla vastataan asiakkaiden monipuolisiin logistiikkatarpeisiin. Yhtiössä on nähnyt logistiikan ilmastovaikutusten nousevan yhä useammin päätöksenteon keskiöön niin kuljetusyritysten kuin palveluiden tilaajien keskuudessa. 

”Olemme huomanneet raskaan liikenteen toimijoiden arvoissa ison muutoksen viime vuosina. Oli kyse sitten julkisista tahoista tai yksityisistä yrityksistä, kumppanimme haluavat madaltaa hiilijalanjälkeään. Olemme todella iloisia, että löysimme Gasumin kanssa välittömästi yhteisymmärryksen ja yhteisen päämäärään”, kertoo Tampereen KTK:n toimitusjohtaja Ilkka Mattila.

”Me haluamme olla vahvasti mukana vihreän tulevaisuuden mahdollistamisessa myös raskaalle liikenteelle ja tämä on ehdottomasti tärkeä askel sitä kohti”, Mattila summaa.

Liikennekaasu on kustannustehokas polttoaine raskaan liikenteen käyttöön ja sen avulla kuljetusyritykset voivat leikata päästöjään jo tänään. Biokaasun avulla polttoaineen elinkaaren aikaisia hiilidioksidipäästöjä on mahdollista leikata jopa 90 prosenttia verrattuna perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin. 

Uusi kaasutankkausasema avautuu 24. toukokuuta osoitteeseen Teollisuustie 2, Tampere. Ajantasaiset tiedot tankkausasemiemme toiminnasta löytyy Driver App:stä ja verkkosivujemme tankkausasemakartalta

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »