Monipuoliset metsäalan palvelut ammattitaidolla ja iloisella asenteella

12.02.2022 15:00

kuutiota1.jpg

Metsäkuutio Oy tarjoaa erittäin monipuolisesti metsäalan palveluita pääasiassa Keski-Suomen alueella mutta myös Etelä-Savossa ja Päijät-Hämeessä. Toimintaa kehitetään ennakkoluulottomasti uudella näkökulmalla, missä verkostoituminen eri alojen toimijoiden kanssa on keskeisessä roolissa.

(kuva yllä: Metsäkuutio Oy hoitaa puunkorjuun, piha- ja ongelmapuiden kaadot sekä metsänhoitotyöt. Kuvassa ollaan tekemässä sähkölinjojen vierimetsähakkuuta Ponsse Scorpionilla Vierumäellä.)

- Tarjoamme kokonaisvaltaista palvelua monipuolisella ja modernilla kalustolla, ammattitaitoisten ja mukavien osaajien tekemänä. Metsurimme ratkaisevat puolestasi puunkorjuutyöt, piha- ja ongelmapuiden kaadot sekä metsänhoitotyöt - toki teemme myös perinteistä hakkuutta metsäkoneilla, kertoo Metsäkuution Antti Toljander, joka aloitti yrittäjänä 22-vuotiaana:

- Valmistuin Jämsänkosken metsäkonekoulusta vuonna 2008, perustin toiminimen ja lähdin metsurin hommiin tekemään puunkaatoa ja raivauksia Päijänteen Metsänhoitoyhdistykselle, jonka kanssa tehdään tänäkin päivänä hyvää yhteistyötä. Jo melko alkuvaiheessa sain porukkaan pari osaavaa sahamiestä ja siitä homma lähti kasvamaan.

kuutiotq2.jpg

(kuva: Metsäkuutio tekee hyvää yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa.  Vierumäen sähkölinjahakkuita tehtiin Teollisuuden Metsäpalvelu Oy:lle, jonka eteläisen alueen operaatiovastaava Hannu Koponen (oik.) on oikein tyytyväinen palvelun laatuun. Metsäkuution yrittäjä Antti Toljander lupaa että hommat hoidetaan hyvin jatkossakin.)

Koneet ja metsurit tukevat toisiaan

Ensimmäisen metsäkoneen, käytetyn Timberjack 1270 harvesterin Toljander hankki vuonna 2013. Se vaihtui jo puolen vuoden päästä uuteen John Deere 1070E harvesteriin ja pari kuukautta myöhemmin ajoon saatiin uusi John Deere 1010E kuormatraktori. Kolmanneksi koneeksi hankittiin seuraavana talvena käytetty Ponsse Ergo moto.

- Koneellistuminen tapahtui nopealla tahdilla mutta metsurityöt eivät suinkaan vähentyneet vaan sahamiesten määrä on kasvanut melkein yhdellä per vuosi, joten tällä hetkellä palveluksessa on lähes kymmenkunta ammattimiestä. Metsurin työhön voi kouluttautua mutta kyllä se lopulta on sellaista itse oppimista mitä kautta kokemus karttuu. Tärkeä rooli uusien kavereiden opastamisessa on meillä Pekka Aarniolla, jolla on yli 30 vuoden kokemus sahahommista. Metsäkuution toiminnassa koneet ja metsurit kulkevat käsi kädessä tukien toistensa operointia, toteaa Toljander.

kuutiota3.jpg

(kuva: Puunkorjuu sähkölinjojen ympäristöstä on erittäin tärkeä asia sähkön toimitusvamuuden kannalta. Kun suoja-aluetta on tehty riittävästi niin puut eivät kaadu myrskyissä linjojen päälle.)

Monipuolinen kalusto

Tänä päivänä Metsäkuution metsäkonekalusto muodostuu Ponsse Scorpion ja Ergo harvestereista sekä Ponsse Elk ja Buffalo ajokoneista. Lisäksi käytössä on metsäalustainen Hitachi 135 varustettuna TMK-energiakourilla, millä tehdään monipuolista erikoiskorjuuta. Koneet kulkee tömaalta toiselle Iveco Trakker F-Kone ritiläautolla. Lisäksi käytössä on tietenkin laajasti sahakalustoa, kantojyrisimiä ym.

- Meille tuli nyt loppuvuodesta kaksi uutta konetta; Ponssen kanssa hommat pelaa niin kaupanteossa kuin huoltopuolella. Koneet ovat tehokkaita ja kuljettajille mieleisiä. Myös TMK on meille tärkeä yhteistyökumppani ja heidän edistykselliset energiakourat tekevät kaivukoneesta todellisen monitoimikoneen, kehuu Toljander.

kuutiota4.jpg

(kuva: Metsäkuution ammattitaitoiset metsurit kaataa vaativimmatkin puut turvallisesti haastavistakin paikoista.)

Vahvaa kasvua - laaja asiakaskunta

Metsäkuution reipas ote ja raikas ajatusmalli metsäalan palveluiden tuottamiseen on saanut asiakkaiden keskuudessa hyvän vastaanoton, mikä näkyy toiminnan vahvassa kasvussa.

- Tänä vuonna ollaan menty jotain 40 % kasvuvauhtia ja tulevaisuuskin näyttää positiiviselle. Tapamme toimia ja palvella asiakasta mahdollisimman hyvin luo koko ajan uusia työtehtäviä. Lisäksi panostamme aktiivisesti markkinointiin ja tunnettuuden lisäämiseen. Kaiken perusta on motivoitunut ja innostunut henkilökunta jonka ammattitaito näkyy jokaisella työmaalla, oltiin sitten isolla päätehakkuutyömaalla tai yksittäistä pihapuuta kaatamassa, sanoo Toljander.

Metsäkuution asiakaskunta on todella laaja:

- Metsänhoitoyhdistyksen lisäksi sähköyhtiöt yhteistyökumppaneineen työllistävät merkittävästi ja sitten on paljon erilaisia yrityksiä sekä yksityistalouksia joita palvelemme. Laskeskelin juuri että tänä vuonna meillä on ollut noin 370 asiakasta. Näin talvisaikaan peruskorjuut rullaa täydellä vauhdilla ja lisäksi tehdään paljon linjahakkuita sekä myös tonttihakkuita. Kesällä tonttipuoli nousee vahvasti esiin ja silloin ainakin puolet metsureista on tonttihakkuilla samoin kuin iso osa koneistakin.

kuutiota5.jpg

(kuva: Metsäalustainen Hitachi kaivukone varustettuna TMK energiakourilla on monipuolinen laite erilaisiin korjuukohteisiin.)

Mallikasta yhteistyötä

Metsäkuution yksi tärkeä yhteistyökumppani Teollisuuden Metsäpalvelu on vaativiin hakkuisiin, metsäteiden perusparannuksiin ja metsänhoitoon keskittyvä yritys, joka on erikoistunut palvelemaan sähköyhtiöitä reunavyöhyke- ja vierimetsähakkuissa sekä alustan raivauksissa. 

- Yhteistyö Metsäkuution kanssa sujuu kaikin puolin mallikkaasti. Heiltä löytyy kaikki palvelut mitä linja-alueiden korjuussa tarvitaan ja erittäin osaavat tekijät. Meidän ei tarvitse oikeastaan kuin antaa seuraavan kohteen osoite ja ohjeistus niin homma hoituu luotettavasti aikataulussa, kehuu Teollisuuden Metsäpalvelu Oy:n eteläisen alueen operaatiovastaava Hannu Koponen.    

06.07.2022 15:00Hakevuori osti Hakevelhot - volyymi kasvaa ja toimitusvarmuus paranee
06.07.2022 14:10Laatulaakerit konealan toimijoille toimittaa LaoBan - nopeasti ja luotettavasti
06.07.2022 13:05Volvo Trucks parantaa kaupunkikuorma-autojensa ajettavuutta ja tehokkuutta
06.07.2022 11:10Energiaa hiekka-akusta - Suomalainen keksintö kokeilusta käytäntöön
06.07.2022 10:30Uusien autojen ensirekisteröinnit huomattavalla takamatkalla viime vuodesta
05.07.2022 18:11Puunkorjuu ja kaukokuljetus -tilasto 2021 julkaistu
05.07.2022 14:22Kymen Nostokone sulautui osaksi Sjöman Helsingin Nosturit Oy:tä
05.07.2022 13:00Sisu Auton kehitysohjelma etenee - sotilasajoneuvotuotanto vahvistuu - Akseli Mylläri toimitusjohtajaksi
05.07.2022 9:00HUOMIO YRITYKSET! Vielä ehtii videolla mukaan tämän viikon Hyviä uutisia! lähetykseen...
05.07.2022 9:00Metsäkaupoilla vahvistetaan metsäalueiden suojelua Jyväskylän Jääskelässä

Siirry arkistoon »