TGB traktorimönkijät on tehty kovaan työkäyttöön

09.01.2022 11:40

tgb1.jpg

TGB on Taiwanilainen ammattikäytön korkeat vaatimukset täyttävä mönkijä, joka on ollut jo useita vuosia Suomen kolmen myydyimmän laatumerkin joukossa. 

(kuva yllä: TGB 600 AR EPS on työkäyttöön tehty traktorimönkijä kippaavalla lavalla, EPS-ohjaustehostimella ja luokkansa suurimmalla 900 kg vetokyvyllä; perässä Finman yleis/rankakärry.)

Taiwan Vespa Co. Ltd. perustettiin italialaisten toimesta 1965 valmistamaan ja kokoonpanemaan Piaggion Vespa skoottereita. Vuonna 1978 kuljettu tie italialaisten kanssa erosi ja Taiwan Vespan nimi muutettiin Taiwan Golden Bee Ltd:eksi. Tällöin TGB:stä tuli itsenäinen valmistaja jolloin osien tuotanto suuntautui myös muille eurooppalaisille skootteri ja moottoripyörä valmistajille. TGB on erikoistunut varsinkin CVT-vaihteistojen valmistukseen ja valmistaa niitä tällä hetkellä mm. seuraaville valmistajille: Polaris, Can-Am, Peugeot, Rotax, Piaggio, SYM, Minarelli, Morini jne.

Nykyään TGBn henkilöstömäärä on kasvanut yli 500 työntekijään sekä TGB on taiwanin johtava valmistaja, TGB tuotteita jälleenmyydään yli 50 eri maassa. Tuotteet suunnitellaan huolella kymmenien vuosien kokemuksella pääasiassa Euroopan ja Amerikan markkinoiden vaihtelevia olosuhteita varten. TGB:n oma suunnitteluosasto kehittää niin laitteiden moottorit, kuin mönkijät ja skootteritkin. TGB:n valmistamia moottoreita käyttävät myös useampi muu taiwanilaiset mönkijävalmistajat. Oma suunnitteluosasto, testilaboratorio ja testirata-osastot takaavat huippuunsa hiotun laadun ja kestävyyden kaikissa tuotteissa ja osissa. Markkinajohtajuus mönkijöiden saralla on saavutettu 2000-luvulla jo monessa Euroopan maassa. Valmistajana TGB:llä on vuodesta 1995, ISO 9001 sekä QS 9000 ympäristö ja kierrätys sertifikaatit.

modular4.jpg

(kuva: Modularbox Oy myy TGB-mönkijät maahantuojana suoraan tehtaalta, joten hinnat ovat Euroopan edullisimmat. Kuvassa Espoon Juvanmalilla sijaitsevan myymälän laajaa valikoimaa - kannattaa käydä tustumassa!)

Vakuuttanut vaativat suomalaiset asiakkaat

Modularbox Oy on maahantuonut TGB mönkijöitä Suomeen jo 15 vuoden ajan.

- Myymme vuodessa lähes tuhat uutta TGB mönkijää, joten käytössä oleva kanta on todella suuri ja kuvaa asiakkaiden luottamusta tuotteen laatuun. TGB:llä on markkinoiden tyytyväisimmät asiakkaat ja valtaosa heistä pysyykin merkissä vuodesta ja mönkijästä toiseen. Ja kun maahantuojana myymme mönkijät suoraan tehtaalta suoraan asiakkaalle on välistä saatu karsittua hintoja nostattava jälleenmyyntiverkosto. Näin ollen Euroopan edullisimmat TGB:n löytyvätkin juuri Suomesta. Pystymmekin tarjoamaan laatumönkijän lähes halpojen kiinalaisten mönkijöiden hinnalla, ilmoittaa Modularbox Oy:n Kimmo Sukeva.

modular2.jpg

(kuva: TGB 550 EPS SPECIAL EDITION on sama tehokas työkone, kun muutkin 550-mallisarjasta tutut TGB traktorimönkjiät. Maksimi ajonopeus 60 km/h, rekisteröity kahdelle henkilölle.)

Työkäytössä parhaimmillaan

TGB-mönkijä on todella suosittu niin maa- ja metsätalousyrittäjän, omakotitalollisen kuin mökkiläisenkin työparina ja kulkupelinä. Monissa tehtävissä, kuten lumen auraamisessa ja metsätöissä se on traktoria ketterämpi ja ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Traktorimönkijä rinnastetaan työkoneeseen, jolloin sen voi hyödyntää verotuksessa.

- TGB-mönkijöitä on myyty sadoille kiinteistöhuolto yritykselle, useille maamme suurimmille rakennusliikkeille, urakoitsijoille sekä kaupungille ja kunnille Suomessa. TGB:n työominaisuudet ovat aivan omaa luokkaansa. Vetokyky, omamassa, poikkeuksellisen vääntävä moottori sekä karkeakuvioiset pitävät vakiorenkaat tekevät TGB mönkijöistä ylivoimaisesti parhaan valinnan mitä työkäyttöön tulee. Kilpailijoiden mönkijät ovat usein 80 kg - 140 kg kevyempiä, vaisuilla renkailla ja melkein puolta pienemmällä vetokyvyllä varustettuja, huomauttaa Sukeva.

Tieliikenteessä Euroopan ykkönen

Kilvellä varustettuna mönkijä muuntuu hetkessä näppäräksi ja ympärivuotiseksi ajoneuvoksi kahdelle. TGB on tiellä erinomaisen vakaa ja sillä pääsee liikenteessä mukavasti autojen joukossa. Traktorimallien liikennevakuutus on alkaen n. 50 euroa vuodessa, joten rekisteröinti kannattaa. Monilla traktorimönkijä onkin korvannut ensin lumikolan ja sitten myös isomman traktorin - tämän jälkeen vielä perheen kakkosauton, moottoripyörän ja juniorin menopelin paikan. Eikä suotta. Traktorimönkijä on monipuolisuudessaan täysin omaa luokkaansa.

- Hyötykäytön ja lumenpuskemisen lisäksi sillä hoituu mustikka ja sienireissut, postilaatikolla käymiset sekä kaupassa piipahtamiset, lisää Sukeva.

Kattavat varusteet

TGB-mökijöiden tyylikkäässä, viimeistellyssä muotoilussa korostuvat laatu ja sporttisuus sekä tietenkin käytännöllisyys. Valinnanvaraa löytyy laajasti erilaisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin. 

- Mönkijän voi varustella telineillä, lavalla tai takaboksilla, joten mukaan saa niin raivaussahat kuin vaikkapa ostoskassit. Lumitöihin on saatavana kotimainen, Finman V-aura joka säädettävissä eri asentoihin sekä sen kiinnitys ja irrotus tapahtuu hetkessä. Lisäksi Finman -lisälaitteista löytyy erilaiset perävaunut - myös hydraulinen tukkikärry sekä perässä vedettävä hiekoitin, piennarmurskain, halkaisukoneet, ruohonleikkurit, oksasilppurit ja puuhakkurit, luettelee Sukeva. 

modular3.jpg

(kuva: V-twin moottorilla oleva tehopakkaus TGB 1000 V-TWIN EPS PRO LTX traktorimönkijä on rekisteröity kahdelle ja tarjoaa voimaa raskaimpiin työtehtäviin. Moottorin rajoittamaton teho on 83 hevosvoimaa. Pikasäädettävät iskunvaimentimet erillisillä öljysäiliöillään, kaksivyöhykkeinen sähkötoiminen ohjaustehostin (EPS) sekä tarkasti suunniteltu erillisjousituksen geometria tekevät tämän mönkijän maasto-ominaisuuksista aivan huippuluokkaa.)

Laaja traktorimönkijämallisto

TGB-mönkijä on markkinoiden edullisin laatutraktori. Tarjolla on 550, 600 ja 1000 kuutioiset mallit lukuisine eri versioineen.

- Tärkeimpänä korostuvat ainutlaatuiset työominaisuudet. Valittavana takaveto tai aito jatkuva 100% neliveto etupään lukolla - ei epävarmaa sähkötoimista automaattinelivetoa, Sukeva huomauttaa.

TGB on traktorimönkijä, jossa on kunnolla painoa työntekoon, paino takaa huippuluokkaiset veto- ja työntöominaisuudet metsä sekä lumitöihin tai esimerkiksi hirven ja puunvetoon. TGB mönkijöitä käytetään laajalti ammattikäytössä ja asiakaskanta koostuukin laajalti kunnista ja kaupungeista, rakennusliikkeistä, kiinteistöhoitoyrityksistä sekä laskettelukeskuksista. 

- Silloin kun tarvitaan parhaat työominaisuudet, luotettavan laitteen mutta edulliseen hintaan on valinta TGB. Tällä mönkijällä saa vetää tieliikenteessä jopa 830 kg painoista jarrullista kärryä! Kilpailijoiden ”hinnat alkaen” malleja pitää aina varustella isolla rahalla, jotta saadaan mönkijä toimintakuntoon. TGB tarjoaa jo tperusmallissa kaiken mitä kovempaankin työntekoon tarvitaan. Todella laadukas ja testejä voittanut 1360 kg vetotehoinen sähkövinssi, takaveto/neliveto sekä 100 % etupään lukko, erillisjousitus, ajovaihteen lisäksi hidas työvaihde, järeät nappularenkaat, vetokuula ja sähköpistoke, nestejäähdytyksen lisäksi öljynlauhdutin, telinepaketti ja selkänoja jne. Myös TGB huoltohinnat ovat huomattavasti muita laatumerkkejä edullisemmat, lupaa Sukeva.    

29.05.2022 9:00Helsinki Citycopter ottaa ensimmäisenä Pohjois-Euroopan helikopteritoimijana Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöön
29.05.2022 8:03Maankäyttösektori ensimmäisen kerran päästölähde vuonna 2021 - Suomen kokonaispäästöt pysyivät edellisvuoden tasolla
28.05.2022 13:44Metsä Groupin ja Valmetin 3D-kuitutuotteen koetehdas on käynnistetty
28.05.2022 10:00Metsätehon automaattinen ajouraverkoston laskentamenetelmä on julkaistu
27.05.2022 22:00KATSO TÄSTÄ VIIKON 21/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa metsä-, kuljetus- ja maarakennusalan kuulumiset
27.05.2022 8:23Ponsselta järeät uutuudet puunkorjuuseen
26.05.2022 8:00Markkinoille uusi taka-alleajosuoja TAV750
25.05.2022 13:12Renault Trucks tuo puuauton Finnmetkoon
25.05.2022 8:12Kasvihuonekaasuinventaarion pikaennakkotiedot vuodelle 2021: maankäyttösektori on muuttunut hiilinielusta päästölähteeksi
24.05.2022 12:01Komatsu metsäkoneiden työnäytös Alavudella ensi viikon torstaina 2.6.2022

Siirry arkistoon »