Stadin Brankkarille uusi ensihoidon johtoauto

05.01.2022 10:59

Ford Ranger Raptor Stadin Brankkarien ensihoidon johtoautoksi

Helsingin kaupungin pelastuslaitos – Stadin Brankkari - vastaanotti uuden Ford Ranger Raptorin joulun alla. Auto tulee jatkossa toimimaan ensihoidon johtoautona. 

Pelastuslaitokselle luovutettu Ford Ranger Raptor on ensimmäinen tällaiseen tarkoitukseen täysin räätälöity auto. Myös käyttäjät ovat antaneet oman vahvan panoksensa auton suunnitteluun. Näin on varmistettu, että auto toimii vaativissa tehtävissä parhaalla mahdollisella tavalla.

Täysin asiakkaan tarpeisiin rakennettu erikoisauto

Auton muutostöihin ja korinrakennukseen on osallistunut iso joukko yrityksiä ja niissä työskenteleviä ammattilaisia.

Ranger Raptor on muutettu kevytkuorma-autoksi, minkä ansiosta siihen on saatu lisää kantavuutta. Kuorma-auton muutostöistä ja lavan päällä olevan alumiinikopan suunnittelusta vastasi Ford laatusertifioitu (QVM) korinrakentaja Arctic Trucks Finland. Sähkötyöt ja osan sisustuksesta toteutti El-Car, ja valojen ja vilkkujen suunnittelussa ja toteutuksessa mukana oli Startax.

”Tässä projektissa olemme saaneet käyttää koko oman tiimin ja yhteistyökumppaneidemme asiantuntemusta tosi laajasti, minkä ansiosta se on ollut ammatillisestikin erittäin mielenkiintoista”, toteaa Arctic Trucks Finland Oy:n toimitusjohtaja Ville Viikari. ”On upeaa, että saimme olla mukana tämän prototyypin suunnittelussa ja toteutuksessa. Auto on nyt valmiina tositoimiin.”

Pitkä ja mielenkiintoinen projekti

Ford Ranger Raptor esiteltiin medialle ja maahantuojille Marokossa keväällä 2019. Matkalla mukana ollut Fordin hyötyajoneuvojen myyntipäällikkö Petteri Pajanen pääsi heti tuoreeltaan kertomaan kokemuksistaan ja Raptorin suorituskyvystä Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä Kuljetus 2019 -näyttelyssä Helsingin pelastuslaitoksen edustajille, muun muassa ensihoidon kenttäjohtaja Tuomas Taskiselle ja hankintapäällikkö Mårten Hellbomille.

Ranger Raptorin suorituskyky, ajo-ominaisuudet ja kattava vakio- ja turvavarustelu yhdistettynä täysin käyttötarpeisiin räätälöityihin erikoisratkaisuihin ja -varusteluun takaavat ensihoidon johtoyksikölle luotettavan kumppanin tuleviin pelastustöihin.

Projekti on ollut mieleenpainuva myös pitkään autoalla työskennelleelle Petteri Pajaselle.

”Tämä on ollut ehdottomasti hienoin, mielenkiintoisin ja pitkäkestoisin projekti, jossa olen saanut olla mukana aivan alusta alkaen”, Pajanen toteaa tyytyväisenä.

”Tämä uusi automalli korvaa Helsingin pelastuslaitoksella aiemmin käytössä olleen ensihoidon kenttäjohtajan auton”, sanoo hankintapäällikkö Mårten Hellbom

Kansallisen kynnysarvon ylittäneessä hankinnassa Ford Ranger Raptor voitti tarjouskilpailun ja mm. hankintaprosessin vertailun koeajoissa todettiin, että auto kykenee etenemään vaivatta sekä vaikeassa maastossa että ahtaissa kaupunkioloissa, esimerkiksi huoltotunneleissa.

Lisätietoa Ford Ranger Raptorista  täältä ja täältä.

19.01.2022 17:00Bensiinikäyttöisen auton voi muuttaa kaasu- tai etanolikäyttöiseksi - muuttamiseen voi hakea tukea Traficomilta
19.01.2022 13:20Valmet toimittaa automaation Baltian ensimmäiseen kotitalouksien ja kauppojen biojätteitä käsittelevään biokaasulaitokseen
19.01.2022 11:11Kuitupuun painomittauksessa on mahdollista käyttää nyt myös uusia sääperusteisia ennustemalleja
19.01.2022 9:40Uusi Suomen ennätys renkaiden kierrättämisessä
19.01.2022 8:00Eränkävijöiden hatut valokeilassa Suomen Metsästysmuseolla
18.01.2022 11:22Valio lisää kaasuautojen määrää kuljetuslogistiikassaan
18.01.2022 11:00Renault Groupin vuosi 2021 - Tavoitteena tuottavuus ja sähköistyminen
18.01.2022 10:12Rautajärven Konehuolto mukaan KESLA-autonostureiden huoltoverkostoon
18.01.2022 8:20Ponsse ja Epec perustavat tuotekehitysyksikön Turkuun
17.01.2022 14:55Koura ratkaisee kuormauksen sujuvuuden

Siirry arkistoon »