Seuraavan sukupolven Ford Ranger Suomeen vuonna 2023

25.11.2021 9:00

Seuraavan sukupolven Rangerin asiakastilaukset käynnistyvät Euroopassa vuoden 2022 lopulla ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille vuoden 2023 aikana. Nykyinen Ranger on Euroopan myydyin avolava-auto. Euroopassa on tänä vuonna myyty tammi-syyskuun aikana 45 539 Rangeria markkinaosuuden ollessa 39,9 % mikä on kaikkien aikojen myyntiennätys vastaavalla ajanjaksolla. 
Uudessa Rangerissa on ensimmäistä kertaa matrix-LED -ajovalot, ja takavalot ovat sopusoinnussa keulan yksityiskohtien kanssa. Rangerin sisätilat ovat henkilöautomaiset ja niissä on käytetty korkealaatuisia pehmeäpintaisia materiaaleja. Lisäksi autossa on keskelle sijoitettu pystysuuntainen kosketusnäyttö ja Fordin SYNC 4 -tietoviihdejärjestelmä.

Uuden korirakenteen alla on päivitetty alusta, jonka akseliväli on 50 mm ja raidelevys 50 mm suurempi kuin nykyisessä Rangerissa. Hydroforming-menetelmällä muotoillun keularakenteen ansiosta moottoritilassa on enemmän tilaa V6-moottorille ja se mahdollistaa myös muiden käyttövoimatekniikoiden käytön tulevaisuudessa. Keularakenne on myös avoimempi, minkä ansiosta jäähdyttimeen pääsee enemmän ilmaa. Tämä auttaa pitämään käyttölämpötilan alhaisena hinattaessa ja kuljetettaessa raskaita kuormia.
Uusia voimansiirtovaihtoehtoja
Asiakkaat halusivat moottorivaihtoehdon, jossa on enemmän tehoa ja vääntöä raskaiden kuormien hinaamiseen ja haastaviin off-road-olosuhteisiin, joten tiimi kehitti Rangerille Fordin 3.0 V6 turbodieselmoottorin. Kaikkiaan Rangeriin on saatavana kolme turbodieselmoottoria lanseerauksen yhteydessä. 
Rangeriin on saatavana myös valikoima hyväksi havaittuja 2.0 litran nelisylinterisiä Single-Turbo- ja Bi-Turbo -rividieselmoottoreita. Single-Turbo -moottoriin on saatavana kaksi eri tehoversiota ja se tarjoaa yrittäjille ja yrityksille tärkeää tehoa, vääntöä ja polttoainetaloudellisuutta. Bi-Turbo-moottori on hienostuneempi ja suorituskykyisempi vaihtoehto asiakkaille, jotka tarvitsevat enemmän tehoa säilyttäen kuitenkin polttoainetaloudellisuuden. 

Parempi ajettavuus ja käsiteltävyys

Mallin etupyöriä siirrettiin 50 mm eteenpäin paremman lähestymiskulman saavuttamiseksi ja  takajousituksen iskunvaimentimet siirrettiin rungon ulkopuolelle, jotta autolla on parempi ajaa niin tiellä kuin maastossa kaikissa tilanteissa, olipa kyydissä tavaroita tai matkustajia.
Rangeriin on valittavissa kaksi eri nelivetojärjestelmää – sähköinen ’shift-on-the-fly’ -järjestelmä tai edistyksellinen uusi pysyvästi nelivetoinen järjestelmä, jonka ’set-and-forget’ -tila on suunniteltu toimimaan siellä, missä asiakkaat sitä tarvitsevat. Jos autoa on tarpeen hinata maastossa, se onnistuu helposti kahden etupuskuriin asennetun hinauskoukun ansiosta.

Asiakaslähtöiset sisätilojen ominaisuudet


Rangerin liitettävyysominaisuuksien sydän on suuri 10,1 tuuman tai 12 tuuman kosketusnäyttö keskellä kojelautaa. Kosketusnäyttö täydentää täysin digitaalista mittaristoa ja siinä on Fordin uusin SYNC4 -tietoviihdejärjestelmä, jossa on valmiina äänikomennot sekä viihde- ja tietojärjestelmät. Lisäksi autossa on tehdasasenteinen FordPass Connect -modeemi, joka mahdollistaa yhteyden muodostamisen tien päällä yhdistettynä FordPass -sovellukseen. FordPass parantaa käyttökokemusta erilaisilla sovelluksen kautta käytettävillä toiminnoilla, kuten etäkäynnistys,  ajoneuvon tila sekä ovien avaus ja lukitus etänä.
Monet perinteiset ajotilan säätimet on siirretty kojelaudasta ja keskikonsolista omalle näytölleen SYNC -järjestelmään. Yhden napin painalluksella on mahdollista siirtyä näytölle, jossa on kaikki off-road ja ajotilavalinnat ja jossa voi myös tarkkailla voimansiirtoa, ohjauskulmaa, auton kallistusta ja kallistuskulmia sekä muita säätöjä.
Näyttö on myös yhdistetty 360 asteen kameraan,  minkä ansiosta pysäköinti on helppoa ahtaissa paikoissa ja maaston tarkkaileminen helpompaa vaikeakulkuisissa maastoissa.

Lisäksi Rangerin uutta vyöhykevalaistusta voi ohjata kosketusnäytön tai FordPass-sovelluksen kautta, mikä helpottaa työskentelyä, leiriytymistä tai muuta pimeään aikaan tapahtuvaa toimintaa. Rangerin teknologioissa on huomioitu myös tulevaisuuden tarpeet, joten se voi ottaa vastaan langattomia Ford Power Up -ohjelmistopäivityksiä integroidun FordPass Connect -modeemin ansiosta.

Uudessa Rangerissa on älykkäitä säilytysratkaisuja ja hyödyllisiä ominaisuuksia, muun muassa paikka älypuhelimelle ja sen langattomaan lataamiseen (jos puhelin on yhteensopiva)  ja iso lokero keskikonsolissa tavaroiden säilyttämiseen. Lisäksi vahvoissa ovitaskuissa voi säilyttää painavampia tavaroita, ja leveä kojelauta kätkee sisäänsä hansikaslokeron yläpuolella sijaitsevan säilytyslokeron. Myös takaistuinten alla ja takana on säilytystilaa.

Autoa levennettiin 50 millimetrillä ja lavalla on uusi kuormanhallintajärjestelmä, johon kuuluu jakajat erikokoisten esineiden pitämiseksi paikoillaan. Lavalle on mahdollista myös luoda pienempiä osioita tavaroille, joita muuten pitäisi kuljettaa ohjaamossa. Tämän mahdollistavat vahvat jousikuormitetut kiinnikkeet, jotka kiinnitetään lavan molemmilla sivuilla oleviin kiinni pultattuihin kiskoihin. 

Takaluukkuun on integroitu viivain ja kiinnitystaskut rakennusmateriaalien mittaamiseen, paikoillaan pitämiseen ja leikkaamiseen, joten se voi toimia myös liikkuvana työpenkkinä.

Ohjaamon näytön kautta ohjattava vyöhykevalaistus tarjoaa 360 asteen valaistuksen auton ympärille. Lavavalaistus on sijoitettu vasemman ja oikean lavakaaren alle, ja se tarjoaa runsaasti valoa työskentelyyn hämärässä tai tavaroiden etsimiseen pimeällä.

Yksilöllisyyttä tarvikkeilla

Eurooppalaisilla asiakkailla on mahdollisuus räätälöidä seuraavan sukupolven Ranger heti lanseerauksesta lähtien yli 150 tehdasasenteisen tarvikkeen avulla itselleen sopivaksi niin työhön, kaupunkiajoon kuin vapaa-ajan käyttöön. Näihin tarvikkeisiin kuuluvat muun muassa yhteistyössä globaalin off-road-ikonin, ARB 4x4 Accessoriesin kanssa kehitetyt tuotteet.

Seuraavan sukupolven Ranger valmistetaan Fordin tehtailla Thaimaassa ja Etelä-Afrikassa. Tuotanto käynnistyy vuonna 2022. Suomessa uusi Ford Ranger esitellään vuonna 2023.

02.12.2021 14:53Vehon Baltian laajenemissuunnitelmalle kilpailuviranomaisen vahvistus
02.12.2021 12:18Junnikkala investoi Valutecin kanavakuivaamoon Oulaisissa
02.12.2021 11:54Segway yrittää mönkijämarkkinoiden valtausta
02.12.2021 9:52UPM:ltä muistilista metsänhoitotöistä eri vuodenaikoina
02.12.2021 9:12Tutkijoiden laskelmat: bioenergialle maltillista kasvua
01.12.2021 11:32Toimitusvaikeudet jarruttavat ajoneuvojen ensirekisteröintejä
01.12.2021 11:11Valmet Automotive julkistaa oman akkutuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän
30.11.2021 16:00IVECO T-WAY voitti arvostetun German Design Award -palkinnon
30.11.2021 15:22Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään
30.11.2021 14:33Henkilövalintoja Metsämiesten Säätiön hallituksessa

Siirry arkistoon »