Pewag panostaa vahvasti metsäkonetuotteisiin

21.11.2021 17:20

jouni1.jpg

Itävaltalaisella Pewagilla on satojen vuosien kokemus kettinkien ja niiden komponenttien valmistuksesta. Yrityksen historia ulottuu niinkin kauas kuin vuoteen 1479 - ensimmäiseen takomoon Brücklissä, josta Pewag kehittyi yhdeksi maailman johtavimmista kettinkivalmistajista. Yrityksen maineen perustana on aina ollut äärimmäisen hyvin kehitetyt ja laadukkaat tuotteet.

(kuva yllä: Pewag järjesti elokuun lopulla kansainvälisen myyntikokouksen Suomessa, mitä isännöi Pewag Nordicin Jouni Nurminen (kesk.). Pewag Schneeketten GmbH:n toimitusjohtaja Rob Bekkers ja Forestry-yksikön markkinointipäällikkö Josef Primus ovat tyytyväisiä metsäkonetelojen ja -ketjujen myynnin vahvaan kehitykseen ympäri metsäistä maailmaa.)

Pewagin pääliiketoiminta-alueet ovat lumi- ja kitkaketjut, metsäkonetelat ja -ketjut, nosto- ja sidontakettingit, tee-se-itse tuotteet, kuljetin- ja siirtokettingit lisätarvikkeineen ja renkaansuojakettingit. Nykyaikaiset tuotantolaitokset Euroopassa takaavat laajan tuotteiston korkean laadun. Työntekijöitä perheyhtiön palveluksessa on yli 1700.

Myyntikokous Suomessa

Elokuun lopulla Pewag järjesti Helsingissä myyntikokouksen mihin osallistui yrityksen johtoa sekä tytäryhtiöiden vetäjiä eri puolilta Eurooppaa. Tapahtumaa isännöi Pewag Nordicin Jouni Nurminen.

- Pewag on ollut nostokettingeillä Suomen markkinoilla ainakin puoli vuosisataa. Viime vuosina on alettu panostamaan vahvasti myös liukuesteketjujen ja vuonna 2014 esiteltyjen metsäkonetelojen myyntiin, mitä varten perustettiin tytäryhtiö Pewag Nordic pari vuotta sitten. Olemme päässeet kaupassa hyvin matkaan ja toimitusmäärät kasvavat, kertoo Nurminen.

Vahvasti läsnä kentällä

Ammattilehti sai mahdollisuuden haastatella Pewag Schneeketten GmbH:n toimitusjohtaja Rob Bekkersia ja Forestry -yksikön markkinointipäällikkö Josef Primusta myyntikokouksen jälkeen. Schneeketten -divisioonaan kuuluu metsäkoneketjut ja -telat, kuorma-auto- ja työ- koneketjut sekä henkilöautoketjut.

- Tapaaminen myyntiyhtiöiden johtajien kanssa oli erittäin onnistunut. Saimme todella hyvää palautetta sekä kehitysajatuksia eri markkina-alueiden asiakasrajapinnasta metsäkonetuotteistamme. Pewagin filosofiana on aina ollut vahva paikallinen läsnäolo omilla tytäryhtiöillä, mikä mahdollistaa asiakkaiden tarpeiden tuntemisen. Palveluksessamme onkin jo nyt enem- män myynnin ammattilaisia kuin kenelläkään muulla metsäkonetelavalmistajalla, kertoo Bekkers. 

Hyvänä esimerkkinä läsnäolosta Suomi, missä Pewag on vahvistanut asemaansa oleellisesti tytäryhtiön perustamisen jälkeen.

- Jouni on rautainen metsäkonevarusteiden ammattilainen ja hänen tuntemuksena markkinoista on todella tärkeää. Suomi on maailman johtava metsäkoneiden valmistusmaa mikä näyttää koko CTL-koneiden kehityksen suunnan. Isoimmat OEM -valmistajat ovat Suomessa ja myös urakoinnissa tehokkuus on viety korkeimmalle tasolle. Niinpä jos pärjäät metsäkoneteloilla ja -ketjuilla Suomen markkinoilla niin pärjäät varmasti missä tahansa. Onneksemme voimme todeta että Pewagin tuotteiden käyttö lisääntyy koko ajan suomalaisten urakoitsijoiden keskuudessa ja toimitusmäärät kasvaa OEM -puolella, sanoo Bekkers.

Suomen reissulla Pewagin johto pääsi myös hakkuutyömaille haastattelemaan asiakkaita kokemuksistaan Pewag-teloista. Lisäksi tavattiin muutamia OEM-valmistajien edustajia. 

- Sekä loppukäyttäjät että tapaamamme konevalmistajat antoivat kannustavaa palautetta ja toivottivat Pewagin todella tervetulleeksi Suomen markkinoille, kertoi Rob Bekkers saamastaan palautteesta mihin kuului mm. erään konevalmistajan johdon kommentti: ”On meidän konevalmistajien ja asiakkaittemme etu, että saamme voimakkaasti panostavan tela- ja ketjuvalmistajan markkinoille.”  

jouni2.jpg

(kuva: Pewag metsäkonetelat ovat vakuuttaneet suomalaiset vaativat käyttäjät laadullaan ja ominaisuuksillaan; kuvassa Flow Perfect -sekatelat.)

Suomi teloissa kärkimaa

Pewag metsäkonetelat valmistetaan Tsekissä, missä tuotantoon panostettu todella merkittävästi.

- Erittäin pitkälle automatisoidulta tuotantolinjalta valmistuu tänä vuonna jo noin 2000 paria Pewag teloja. Myyntimme kehittyy metsäisessä maailmassa erit- täin suotuisasti joten volyymi kasvaa jatkossakin vahvasti. Tällä hetkellä suurimmat Pewag telojen markkinat ovat Venäjä, Suomi ja Pohjois-Amerikka, joten ei ole sattumaa että tämän vuotinen myyntikokouksemme pidettiin Suomessa, millä on mahdollisuudet nousta jatkossa jopa suurimmaksi myyn-timaaksi, ilmoittaa Josef Primus.

Toimitukset pelaa

Maailmaa vaivaava komponenttipula ei ole iskenyt Pewagin tuotantolaitoksiin juuri ollenkaan.

- Olemme ennakoineet onnistuneesti markkinoiden kehityksen ja tilanneet valtavasti terästä sekä tarvittavia komponentteja varastoon. Ennustamme jatkuvasti tilannetta globaalisti mikä on mahdollista tytäryhtiöidemme oman henkilöstön paikallistuntemuksen avulla. Niinpä esimerkiksi Suomessa Pewag Nordic pystyy tarjoamaan metsäkonetelat ja -ketjut nopeilla toimituksilla suoraan varastosta. Ja investoinnit telatuotantoon jatkuvat lähitulevaisuudessakin, toteaa Rob Bekkers.

Jatkuvaa kehitystyötä

Pewag ei koskaan jää paikalleen tuotekehityksessä vaan uusia tuotteita esitellään markkinoille tasaiseen tahtiin - niin ketjuissa kuin myös metsäkoneteloissa.

pewag_prac_chain_16_oblique2.jpg- Telamallisto on tällä hetkellä varsin kattava mutta uusia erittäin mielenkiintoisia malleja on jälleen tuotekehitysvaiheessa. Ja samaa työtä tehdään metsäkoneketjuissa; esimerkkinä siitä hiljattain esitelty mielenkiintoinen Prac Chain -malli (kuvassa) missä laatu ja hinta kohtaavat ennennäkemättömällä tavalla. Jouni kertoikin myyntikokouksessa että telojen luvatussa maassa Suomessa yhä useampi urakoitsija on siirtynyt käyttämään ketjuja, joilla saavutetaan polttoaineensäästöä ja ajamisen mukavuutta samalla kun investointi on rahallisesti pienempi, sanoo Josef Primus.  

02.12.2021 14:53Vehon Baltian laajenemissuunnitelmalle kilpailuviranomaisen vahvistus
02.12.2021 12:18Junnikkala investoi Valutecin kanavakuivaamoon Oulaisissa
02.12.2021 11:54Segway yrittää mönkijämarkkinoiden valtausta
02.12.2021 9:52UPM:ltä muistilista metsänhoitotöistä eri vuodenaikoina
02.12.2021 9:12Tutkijoiden laskelmat: bioenergialle maltillista kasvua
01.12.2021 11:32Toimitusvaikeudet jarruttavat ajoneuvojen ensirekisteröintejä
01.12.2021 11:11Valmet Automotive julkistaa oman akkutuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän
30.11.2021 16:00IVECO T-WAY voitti arvostetun German Design Award -palkinnon
30.11.2021 15:22Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään
30.11.2021 14:33Henkilövalintoja Metsämiesten Säätiön hallituksessa

Siirry arkistoon »