Turbo Compound -moottorit Renault Trucks kuorma-autoihin

17.11.2021 15:07

Renault_Trucks_T_Evolution_Turbo_compound.jpg

Renault Trucks varustaa T-, T High-, C- ja K-mallistojen kuorma-autot uusilla DE11- ja DE13-moottoreilla. Yhdessä edistyneiden teknologioiden, kuten Turbo Compoundin, ja erityisten palvelujen integroinnin kanssa nämä moottorit voivat vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia.
Renault Trucks toi markkinoille uudet T-, T High-, C- ja K-sarjat vuonna 2021. Uusi mallisto sisältää lukuisia uusia parannuksia ajo- ja matkustusmukavuuteen. Renault Trucks jatkaa nyt tätä kehitystä tuomalla markkinoille uudet 11- ja 13-litraiset Euro VI Step E -standardin mukaiset DE11- ja DE13-moottorit, jotka yhdessä uusien teknologioiden ja erityisten palvelujen kanssa säästävät jopa 10 prosenttia polttoainetta Renault Trucksin edellisen sukupolven moottoreihin verrattuna. 

Renault Trucksin uuden sukupolven Euro VI Step E -moottorit DE11 ja DE13 sisältävät uutta teknologiaa, joka vähentää polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä merkittävästi.

Renault_Trucks_DE13TC_Turbo_Compound_01.jpg

DE11- ja DE13-moottoreissa on patentoitu Wave Piston -teknologia, joka tehostaa palotapahtumaa. Suuntaamalla liekit uudelleen palotilassa tämä ratkaisu mahdollistaa hapen tehokkaamman käytön ja siten paremman palamisen. Moottorit on myös varustettu uusilla, entistä tarkemmilla suuttimilla, joita on muokattu uutta palotapahtumaa varten.

Tehokkuuden parantamiseksi Renault Trucks on keskittynyt myös tehohäviön vähentämiseen: kiertokanget, männät ja kampiakseli on suunniteltu uudelleen. Lisäksi malleissa on uusi turboahdin, jossa on parannettu vasteaika ja säätyvätilavuuksinen öljypumppu yhdistettynä matalaviskoosiseen öljyyn.

Renault Trucks on optimoinut myös pakokaasujen jälkikäsittelyjärjestelmän ja uuden moottorin ohjausyksikön.

Optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi Renault Trucksin T-, T High- ja C-sarjat voidaan varustaa DE13 TC -moottorilla, jonka Turbo Compound -teknologia säästää polttoainetta merkittävästi, tinkimättä ajettavuudesta tai ajonopeudesta.

Turboahtimen perään sijoitettu lisäturbiini muuntaa pakokaasujen jäännösenergian mekaaniseksi energiaksi ja välittää sen kampiakselille moottorin lisävääntömomentin muodossa. 

Turbo Compound mahdollistaa siten suuremman vääntömomentin alhaisemmilla moottorin kierrosnopeuksilla. Moottoritiellä vakionopeudensäädintä käytettäessä ja ylämäkeen ajettaessa voidaan ylläpitää tasainen nopeus ilman tarvetta vaihtaa pienemmälle vaihteelle.

Nopeampaa vaihtamista 

Renault Trucks kuorma-autot on varustettu uuden sukupolven Optidriver-vaihteistolla, joka sisältää uuden ohjausohjelmiston ja kytkimen toimilaitteen, joka mahdollistaa tasaisemman ja nopeamman vaihteenvaihdon.

Kehittyneet ohjelmistot ja palvelut 

Polttoainesäästöjen lisäämiseksi Renault Trucks on valinnut käyttöön myös Smart Torque Control -ratkaisun, joka optimoi moottorin hyötysuhteen ajettavuutta heikentämättä.  

Renault Trucks on tehnyt parannuksia myös ennakoivaan Optivision-vakionopeudensäätimeen, joka käyttää tien pinnanmuototietoja optimoidakseen vaihteenvaihdot ja vähentääkseen polttoaineenkulutusta. 

Renault Trucks tarjoaa myös ratkaisuja, jotka auttavat kuljettajia seuraamaan ja vähentämään kalustonsa polttoaineenkulutusta ja CO2-päästöjä. Renault Trucksin Optifleet-kalustonhallintajärjestelmä (Check-palvelu) seuraa kunkin ajoneuvon polttoaineenkulutusta ja analysoi ajotyylejä löytääkseen ne alueet, joilla voidaan ryhtyä toimiin polttoaineenkulutuksen vähentämiseksi. Lisäksi Renault Trucks on kehittänyt kattavan koulutusohjelman, joka auttaa kuljettajia ajamaan entistä järkevämmin ja varmistamaan hyvän polttoainetalouden.

03.12.2021 9:44Rauman sahaprojektin kuulumisia - Projektijohtajan terveiset
02.12.2021 14:53Vehon Baltian laajenemissuunnitelmalle kilpailuviranomaisen vahvistus
02.12.2021 12:18Junnikkala investoi Valutecin kanavakuivaamoon Oulaisissa
02.12.2021 11:54Segway yrittää mönkijämarkkinoiden valtausta
02.12.2021 9:52UPM:ltä muistilista metsänhoitotöistä eri vuodenaikoina
02.12.2021 9:12Tutkijoiden laskelmat: bioenergialle maltillista kasvua
01.12.2021 11:32Toimitusvaikeudet jarruttavat ajoneuvojen ensirekisteröintejä
01.12.2021 11:11Valmet Automotive julkistaa oman akkutuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän
30.11.2021 16:00IVECO T-WAY voitti arvostetun German Design Award -palkinnon
30.11.2021 15:22Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään

Siirry arkistoon »