MAN TGX on "Sustainable Truck of the Year 2022"

16.11.2021 13:40

biomanne1.jpg

MANin lippulaivamalliston 510 hv versio palkittiin arvostetulla tunnustuksella puoliperävaunujen vetoauto-kategoriassa Italian Ecomondo-messuilla. Messut ovat yksi Euroopan johtavia messuja kestävän kehityksen, ekologisuuden ja kiertotalouden saralla. Tuomaristo, joka koostui merkittävistä kansainvälisistä alan toimittajista, ylistivät TGX 18.510 -mallia erityisesti polttoainetaloudellisuudesta, tehokkuudesta ja ympäristöystävällisyydestä.

Tunnustus on yksi useista kansainvälisistä palkinnoista, jotka MANin uusi kuorma-autosukupolvi on voittanut tultuaan markkinoille helmikuussa 2020, sisältäen ”International Truck of the Year 2021” -palkinnon kuten myös Red Dot Design ja German Design Award -muotoilupalkinnot. 

”MAN TGX:n saavuttama "The Sustainable Truck of the Year 2022" -palkinto on erityisen tärkeä uusi onnistuminen, sillä se kunnioittaa nimenomaan ympäristöystävällisyyteen, ekologisiin ja kestäviin kuljetusmuotoihin keskittymistä, ja samalla tekee asiakkaiden vaativasta ja hektisestä päivärytmistä yksinkertaisempaa, turvallisempaa ja niin taloudellista kuin mahdollista. Uuden kuorma-automallistomme saama jatkuva positiivinen palaute, jota olemme saaneet asiakkailtamme, asiantuntijoilta ja yleisöltä malliston lanseeraamisen jälkeen tekee meidät nöyrän ylpeiksi ja kannustaa jatkamaan valitsemallamme tiellä”, sanoo MAN Truck & Bus:in myynnistä ja asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Göran Nyberg.  

Nyt jo kuudetta vuotta peräkkäin jaettava ”Sustainable Truck of the Year” -palkinto on saanut alkunsa Italialaisen lehden ”Vado e Torno” -aloitteesta. Lehti on keskittynyt erityisesti ekologisiin ja kestäviin kuljetusmuotoihin. Huomio kohdistuu jo markkinoilla oleviin ekologisiin ja kestäviin rahtikuljetusinnovaatioihin. Haluttu palkinto jaetaan kolmessa ei kategoriassa – puoliperävaunun vetoauto, jakeluauto ja pakettiauto – yksityiskohtaisen ekologisuuteen ja taloudellisuuteen perustuvan arviointikonseptin perusteella. Arvioinnissa otetaan huomioon päästöjen vähenemisen lisäksi myös muita näkökulmia kuten ajoneuvon vaikutus ympäristöön, turvallisuuteen ja ihmisten elämänlaatuun sekä koko ajoneuvon elinkaaren aikaisiin päästöihin. Myös käyttömukavuus on yksi vaikuttava arviointitekijä. Tuomariston perusteet MAN TGX 18.510 valintaan olivat yksimieliset: ”Viimeisimmän sukupolven MAN TGX -mallisto nosti laadun ja tehokkuuden rimaa. Uudelleensuunniteltu aerodynamiikka parantaa ilmanvirtauksia ja pienentää ilmanvastusta, jonka tuloksena saavutetaan pienempi polttoaineenkulutus ja alhaisemmat päästöt. Tehokas kulku varmistetaan 12,4-litraisella (510 hv) moottorilla, joka on yhdistetty TipMatic-vaihteistoon. Mukava ja toimiva ohjaamo on suunniteltu niin, että tunnet olevasi kotona niin tienpäällä ajaessasi kuin taukojenkin aikana.”

Uusi MAN kuorma-autosukupolvi on saavuttanut useita palkintoja, saavutuksiin kuuluvat mm. ”International Truck of the Year 2021” ja nyt ”Sustainable Truck of the Year 2022”

”Sustainable Truck of the Year 2022” -palkinnon lisäksi uusi MAN kuorma-autosukupolvi on saavuttanut useita palkintoja lanseerauksensa jälkeen. Esimerkiksi uusi MAN TGX voitti arvostetun ”International Truck of the Year 2021” -palkinnon heti debyyttivuonnaan. Kansainvälinen tuomaristo, jotka edustivat 25 eri maata, arvostivat MAN TGX:n erityisen edistykselliseksi ajomukavuuden, työnteon ja lepäämisen olosuhteiden, turvallisuuden, polttoainekustannusten, liitettävyyspalveluiden, innovatiivisten palveluiden ja toiminto- ja näyttöfilosofian puolesta. 

Kansainvälisen ITOY-palkinnon jälkeen uusi MAN-kuorma-automallisto on saavuttanut useita kansallisia palkintoja niin toimittajien, kuljettajien kuin alan lehtien lukijoiden äänestyksissä. Venäjällä MAN saavutti kaksi palkintoa: MAN TGX palkittiin ”Best Commercial Vehicle of the Year” -palkinnolla ja MAN TGS 33.510 6x6 BB puolestaan ”Dump Truck of the Year 2021” -tunnustuksella. Puolassa hyötyajoneuvolehden Polski Traker lukijat puolestaan äänestivät MAN TGX:n parhaaksi, perusteluinaan kuljettajan optimaalinen ohjaamo sekä kuljetusliikkeiden työn helpommaksi tekeminen ja samalla käyttökustannusten vähentäminen. Liettuassa kuljettajat ja asiantuntijoiden paneeli testasi useita kuorma-automalleja ja -versiota. Loppujen lopuksi MAN TGX palkittiin ”Lithuanian Truck of the Year” -tunnustuksella. 

Saksalaisen lehden VerkehrsRundschau tilaaman markkinatutkimuksen perusteella suosituimmat kuljetus- ja logistiikka-alan brändit palkittiin ”Image Award” -palkinnolla. Kuorma-autojen alle 18 tonnia -kategoriassa fleet-päälliköt ylistivät MAN TGL ja TGM -mallien mukavuutta, ensiluokkaista kuljettajakeskeisyyttä ja turvallisuutta. Hyötyajoneuvolehtien lukijat  (lastauto omnibus, FERNFAHRER ja trans aktuell) puolestaan vakuuttuivat uudesta MAN-kuorma-autosukupolvesta ja äänestivät uudet MAN TGM, TGS ja TGX -mallit kategorioidensa parhaiksi ajoneuvoiksi. MAN TGX vakuutti myös muotoiluasiantuntijat useista yksityiskohdista mutta erityisesti kuljettajan koko työskentelytilan käytännöllisestä muotoilusta. Se voitti sekä ”Red Dot Design Award” -palkinnon että kaksi ”German Design Award” -palkintoa.

03.12.2021 9:44Rauman sahaprojektin kuulumisia - Projektijohtajan terveiset
02.12.2021 14:53Vehon Baltian laajenemissuunnitelmalle kilpailuviranomaisen vahvistus
02.12.2021 12:18Junnikkala investoi Valutecin kanavakuivaamoon Oulaisissa
02.12.2021 11:54Segway yrittää mönkijämarkkinoiden valtausta
02.12.2021 9:52UPM:ltä muistilista metsänhoitotöistä eri vuodenaikoina
02.12.2021 9:12Tutkijoiden laskelmat: bioenergialle maltillista kasvua
01.12.2021 11:32Toimitusvaikeudet jarruttavat ajoneuvojen ensirekisteröintejä
01.12.2021 11:11Valmet Automotive julkistaa oman akkutuoteperheensä ensimmäisen tuotteen, Modular Power Pack-akkujärjestelmän
30.11.2021 16:00IVECO T-WAY voitti arvostetun German Design Award -palkinnon
30.11.2021 15:22Fixus ja Suomen Koripalloliitto jatkavat yhteistyötään

Siirry arkistoon »