Ford tuo tarjolle neljä uutta Ranger-erikoismallia

11.10.2021 17:55

Ford_Ranger_special_edition6.jpg

Ford ennakoi Ranger Wolftrakin kiinnostavan sekä yksityisasiakkaita että yritysasiakkaita maataloudessa, metsänhoidossa ja ulkoaktiviteettaja tarjoavissa yrityksissä.

Ford Ranger lava-automalliston erikoismallit: Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Ranger Wolftrak ja Ranger MS-RT ovat saaneet vaikutteita niin metsä- ja maataloudesta kuin mestaruuksia voittaneelta M-Sport Ford World Rally Teamilta.

Kaikissa Rangerin erikoismalleissa on 2,0 litran Ford EcoBlue-dieselmoottori, nelivetojärjestelmä sekä mukavuutta ja käytännöllisyyttä lisääviä ominaisuuksia, kuten kuormatilan tilanjakajat ja suojaavat lavapeitteet.  

Ford_Ranger_special_edition8.jpg

Ranger Raptor Special Edition 

Uutta Ranger Raptor Special Edition -mallia valmistetaan rajoitettu erä. Ford Performancen kehittämässä Ranger-malliston kärkituotteessa on siihen nimenomaisesti suunniteltua tyyliä, kuten näyttävät konepeltiraidat ja punaiset yksityiskohdat.  

Ranger Raptor SE -mallissa on mattamustat, punaisella kontrastivärillä reunustetut ralliraidat konepellillä, katolla, kylkien alaosassa, takareunoissa ja takalaidassa. Ralliraitojen tyyliä täydentävät keulan punaiset hinauskoukut sekä pyöräkoteloiden, etu- ja takapuskureiden, ovenkahvojen ja autolle ominaisen Ford-tekstillä varustetun etusäleikön mattamusta viimeistely. Raptor Special Edition -malliin on saatavana Performance Blue, Conquer Grey ja Frozen White -ulkovärit.

Ranger Raptor Special Edition -mallin Double Cab -mallin urheilullista tunnelmaa korostavat punaiset tikkaukset ohjauspyörässä, kojelaudassa ja oviverhoiluissa. Vakiona olevat korkealaatuiset nahkaverhoillut istuimet on suunniteltu sekä mukaviksi että antamaan tukea ajetaanpa autolla rankassa maastossa tai mukavasti moottoritiella. Autossa on lisäksi vain Special Edition -malliin saatava Raceway Grey -värinen mittaristo.

Ranger Raptor Special Edition -mallissa on Ford EcoBlue 2.0 -kaksoisturbodieselmoottori, jossa on tehoa 213 hevosvoimaa ja vääntöä 500 Nm  sekä nopeasti reagoiva 10-vaihteinen automaattivaihteisto. Ranger Raptorissa on Ford Performancen kehittämä alusta ja  ainutlaatuinen Terrain Management -ajotilanhallintajärjestelmä.

Mallia valmistetaan rajoitettu erä, ja se tähdittää Fordin spagettiwestern-elokuvien inspiroimaa toimintaelokuvaa  “The Good, the Bad and the Bad-RSE”, joka on yhtiön katsotuin video Euroopassa vuonna 2021.

Ford_Ranger_special_edition2.JPG

Ranger Stormtrak 

Hyvin varusteltu Ranger Stormtrak sopii aktiiviseen elämäntyyliin ja tarjoaa Rangerin erinomaisten off-road -ominaisuuksien ja käytännöllisyyden lisäksi enemmän mukavuutta ja tyylikkäitä muotoiluyksityiskohtia. Malli on saatavana sekä Double Cab -mallina että enemmän lastaustilaa tarjoavana Super Cab -mallina. Kaikissa Ranger Stormtrak -malleissa on 2.0 213 hv Ford EcoBlue -kaksoisturbodieselmoottori.

Näyttävä Rapid Red -ulkoväri on saatavana vain Stormtrakiin. Väri täydentää mallin etusäleikön punaisia yksityiskohtia. Mallissa on vakiona myös LED-ajovalot ja vahva alustan suojaus. Lisäksi saatavana on myös Frozen White ja Blue Lightning -ulkovärivaihtoehdot. Ranger Stormtrakissa on ainutlaatuiset teippaukset konepellissä ja kyljissä, vahva kolmeulotteinen mallimerkintä sekä musta takapuskuri ja 18” Black -kevytmetallivanteet.

Ranger Stormtrakin sisätiloissa on premium-tason yksityiskohtia ja käytännöllisiä ominaisuuksia. Stormtrak-mallin ainutlaatuisissa istuimissa on samanlainen nahkaverhoilu kuin Ranger Raptorissa. Istuimia korostavat brodeerattu Stormtrak-logo ja teknisellä kankaalla verhoillut pehmusteet. Stormtrakin ulkomuotoilua toistavat sisätilan sävytetyt hiilikuitupinnat ja punaiset tikkaukset.

Wolftrack.JPG

Ranger Wolftrak 

Ranger Wolftrak on suunniteltu asiakkaille, jotka haluavat autoltaan luotettavaa off-road -suorituskykyä ja itsevarmaa ulkonäköä. Ranger XLT -malliin perustuvassa Wolftrakissa on vakiovarusteena sähköisesti lukittuva tasauspyörästön lukko ja all-terrain -renkaat. 

2.0 170 hv Ford EcoBlue -dieselmoottori tuottaa vääntöä 420 Nm, ja siihen on valittavissa joko kuusivaihteinen manuaalivaihteisto tai 10-vaihteinen automaattivaihteisto. Mallin kantavuus on 945 kg – 1080 kg ja 3500 kg vetopaino. Suorituskykyä parantaa jyrkissä mäissä ja pehmeillä pinnoilla vakiovarusteisen nelivetojärjestelmän shift-on-the-fly -toiminto ja hidas nelivetoasetus.

Näyttävä Conquer Grey -ulkoväri korostaa korin muotoja ja täydentää mattamustaa etusäleikköä, alustan suojalevyä ja 17” Asphalt Black -kevytmetallivanteita mustia kevytmetallivanteita. Ainoastaan Wolftrak-malliin saatava ”long legged”-lavakaari luo mallille karskin ulkonäön, minkä lisäksi siihen on helppo kiinnittää lisävarusteet ja lasti helposti. Valinnaisvarusteena saatava manuaalinen lavapeite tai Aeroklas-lavakate parantavat kuorman suojausta. 

Ranger Wolftrakin sisätiloissa on useita mallille ainutlaatuisia yksityiskohtia, kuten Wolftrak-mallimerkinnät. Mittaristo ja ovien koristelistat ovat mattamustat. Mallissa on kestävät mattamustat jokasään matot.

Ford_Ranger_special_edition1.JPG

Ranger MS-RT 

Yhteistyössä MS-RT:n suunnittelijoiden kanssa kehitetty uusi Ranger MS-RT on korkeatasoinen, erityisesti katukäyttöön suunniteltu avolava-auto. Ranger MS-RT perustuu Ranger Wildtrakiin. Malli on saatavana Super Cab tai Double Cab -malli.    

Mallissa on uusi kojelauta, tavaratilan tilanjakaja, hunajakennomainen etusäleikkö, jossa on hiilikuiteuefekti, integroidut sumuvalot, kevytmetallivanteet ja muotoillut sivuhelmat. Ralliautomaista ulkonäköä täydentävät 20-tuumaiset OZ Racing -kevytmetallivanteet ja MS-RT -logot.  

Premium-nahka, oranssit ompeleet ja kohokuvioidut MS-RT -logot luovat ohjaamoon urheillulisen ilmeen. Lisäksi sisätilan valaistus ja numeroidut astinlaudat lisäävät mallin ainutlaatuisuutta. Vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä,  8-tuumainen värikosketusnäyttö ja takakamera.

Mallissa on 2.0 213 hv Ford EcoBlue-kaksoisturbodieselmoottori ja sen kantavuus on 945 kg – 1080 kg ja vetopaino 3500 kg. MS-RT on saatavana 10-vaihteisella automaattivaihteistolla. Jälkiasenteinen, sovelluksen kautta käytettävä Maxhaust-äänilaatikko on saatavan asiakkaille, jotka haluavat erottuvamman äänimaailman.  

Leveillä komposiitti-lokasuojilla varustettu Ford Ranger MS-RT ei toistaiseksi kuulu Suomen myyntimallistoon.

Ford_Ranger_special_edition7.jpg

Ranger Raptor Special Edition, Ranger Stormtrak, Ranger Wolftrak ja MS-RT vahvistavat Fordin asemaa Euroopan myydyimpänä avolava-automerkkinä. Ford on myynyt tänä vuonna tammi-elokuun aikana 41 000 Rangeria. Ranger on ollut segmenttinsä myydyin malli vuodesta 2015 lähtien.

18.10.2021 18:00Kuljetus J.T. Raukolan Scania R770: Tyylillä tukkipinolle
18.10.2021 11:00Metsäala hakee uusia toimintamalleja nuorten koulutukseen
18.10.2021 10:00Metsäteollisuus elpyy vauhdilla
15.10.2021 17:10KATSO TÄSTÄ 15.10. KONEAGRIA ERIKOISLÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
15.10.2021 15:52Ford Focus päivittyy - Suomessa keväällä 2022
15.10.2021 15:38Renault Master vetyauton prototyyppi paljastetaan Hyvolution -messuilla
15.10.2021 9:00Relais Group Oyj ostaa Ruotsin suurimman riippumattoman hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoketju STS Sydhamnens Trailer Service AB:n
15.10.2021 8:00Suomalaiset suhtautuvat nihkeästi tieliikenteen päästökauppaan
14.10.2021 18:00Multivanin uusin sukupolvi tuotantoon
14.10.2021 14:33Pratt Industriesille kolmas Valmetin OptiConcept M -kartonginvalmistuslinja Yhdysvaltoihin

Siirry arkistoon »