Uuden sukupolven Komatsu Comfort Ride - loistouutisia kaikille kuormatraktorin kuljettajille

03.10.2021 10:00

Comfort_Ride_2021.jpg

Kuormatraktorikuljettaja viettää useita tunteja päivässä ohjaamossa, ja siksi miellyttävä ja mukava työympäristö on erittäin tärkeä. Metsämaasto on usein epätasainen ja kuljettajaan kohdistuu sekä iskuja että tärinää. Tämä voi olla väsyttävää ja tehdä tasaisen ja korkean tuotantovauhdin ylläpitämisestä haastavaa - ja pitkällä aikavälillä se voi vaikuttaa kehoosi myös fyysisesti. Komatsu Forest esittelee Comfort Riden uuden sukupolven, jossa on useita mukavuutta parantavia innovaatioita ja odotettuja ominaisuuksia.

Komatsu Forest lanseerasi Komatsu Comfort Ride -hydraulisen ohjaamon vaimennusjärjestelmän jo vuonna 2013. Hydraulisen ohjaamovaimennuksen 4-pisterakenne vaimentaa tehokkaasti iskuja, heiluntaa ja tärinää. "Comfort Ridesta tuli nopeasti yksi Komatsu-kuormatraktorien suosituimmista lisävarusteista ja nyt on aika esitellä Comfort Riden uusi sukupolvi, jossa on useita odotettuja ominaisuuksia", kertoo Komatsu Forestin kuormatraktorien tuotepäällikkö Daniel Grabbe.

Yksi uusi ominaisuus on mahdollisuus säätää ohjaamon sivuttaisheilahduksien vaimennusta, mikä parantaa kuljettajan mukavuutta entisestään. Vaimennuksen säätö määritetään koneen nopeuden mukaan, jotta ajaminen olisi mahdollisimman mukavaa riippumatta siitä, ajetaanko maastoesteen yli tai siirrytäänkö kuormaamattomana seuraavalle kohteelle. Käytännössä vaimennuksen määrä on progressiivinen ja kasvaa koneen nopeuden myötä maksimaalisen mukavuuden takaamiseksi. Koska eri kuljettajien mieltymykset ohjaamon optimaalisesta vaimennuksesta vaihtelevat, voidaan kullekin kuljettajalle tehdä yksilöllisiä säätöjä ja asetukset tallennetaan automaattisesti MaxiXT -koneenohjausjärjestelmään", Grabbe selittää. Kuljettaja voi, ajon aikana, muuttaa vaimennuksen määrää vastaamaan kohteen vaihteleviin olosuhteisiin. Vaimennusta säädetään helposti käsiohjaimen painikkeella.

Toinen uusi ominaisuus on, että uuden sukupolven Comfort Riden automaattinen sivuttaisvakautus -ominaisuus oikaisee ohjaamon jopa 6 asteen kaltevuudella koneen ollessa paikallaan tai hiljaisissa nopeuksissa. Tämä takaa kuljettajalle mukavamman työskentelyasennon kuormaimen käytön aikana, mikä on yleensä suuri osuus työpäivästä. Koneen liikkuessa suuremmilla nopeuksilla, pitkittäisvaimennus on etusijalla, jolloin vaimennetaan ensisijaisesti epätasaisen maaston aiheuttamat iskut ja tärinä.

Kuormaa purettaessa hyvä näkyvyys työalueelle on tärkeää. Comfort Riden, entuudestaan tuttu, kuormanpurkutila nostaa ohjaamon yläasentoon. Uuden sukupolven Comfort Ridessa ohjaamo pysyy yläasennossa nyt myös lyhyiden ja hitaasti suoritettujen siirtymien aikana, jolloin kuljettajan hyvä näkyvyys työskentelyalueelle säilyy. Jos koneen nopeus kasvaa laskee ohjaamo automaattisesti takaisin vakioasentoon.

Uusien ominaisuuksien lisäksi Comfort Riden entuudestaan tutut ominaisuudet säilyvät. Hydraulinen ohjaamovaimennus vähentää huomattavasti kuljettajaan kohdistuvia rasituksia ja vaimentaa tehokkaasti iskuja, heiluntaa ja tärinää sekä ajon että kuormaintyöskentelyn aikana. "Komatsu Comfort Ride yksinkertaisesti vähentää kuormatraktorikuljettajan fyysistä kuormitusta, kun taas tärinän ja iskujen vaimentaminen mahdollistaa korkean keskittymiskyvyn ja energiatason säilyttämisen pidempään", Grabbe päättää.

18.10.2021 18:00Kuljetus J.T. Raukolan Scania R770: Tyylillä tukkipinolle
18.10.2021 11:00Metsäala hakee uusia toimintamalleja nuorten koulutukseen
18.10.2021 10:00Metsäteollisuus elpyy vauhdilla
15.10.2021 17:10KATSO TÄSTÄ 15.10. KONEAGRIA ERIKOISLÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
15.10.2021 15:52Ford Focus päivittyy - Suomessa keväällä 2022
15.10.2021 15:38Renault Master vetyauton prototyyppi paljastetaan Hyvolution -messuilla
15.10.2021 9:00Relais Group Oyj ostaa Ruotsin suurimman riippumattoman hyötyajoneuvojen korjaamo- ja huoltoketju STS Sydhamnens Trailer Service AB:n
15.10.2021 8:00Suomalaiset suhtautuvat nihkeästi tieliikenteen päästökauppaan
14.10.2021 18:00Multivanin uusin sukupolvi tuotantoon
14.10.2021 14:33Pratt Industriesille kolmas Valmetin OptiConcept M -kartonginvalmistuslinja Yhdysvaltoihin

Siirry arkistoon »