Valmetin toimittama OptiConcept M -kartonkikone käynnistettiin onnistuneesti Klabinin Puma-projektissa Brasiliassa

31.08.2021 14:55

brassi13.jpg

Valmetin Klabinin Puma-projektiin toimittama uusi kraftlainer-kartonkikone, PM27, käynnistettiin onnistuneesti 30.8.2021 yhtiön Ortigueiran tehtaalla, Paranán osavaltiossa Brasiliassa. Sopimus toimituksesta tehtiin toukokuussa 2019.  

Vuonna 2019 Klabin päätti toteuttaa 122-vuotisen historiansa suurimman investoinnin: Puma II -projektin, jonka tavoitteena on tuottaa vuositasolla 910 000 tonnia korkealaatuista pakkauspaperia kahdella paperikoneella. Suuren kokonsa lisäksi projekti on merkittävä, sillä PM27-koneen tuottama kraftlainer-kartonki tehdään 100-prosenttisesta eukalyptussellusta. Klabin uskoo tämän uraauurtavan innovaation tukevan voimakkaasti sen kasvua. Perinteisesti laadukkaan kraftlainerin valmistukseen on ajateltu tarvittavan havupuumassaa.

”Tämä projekti tuo markkinoille tehokkuuden ja kierrätettävät pakkausratkaisut. Kaikki tämän innovatiivisen hankkeen haasteet ratkaistiin nopeasti Klabinin ja Valmetin tiimien yhteistyöllä”, sanoo Francisco César Razzolini, Industrial Technology, Innovation, Sustainability, Projects and Pulp Business Officer Klabinista.

Kartonkikoneen lisäksi Valmetin toimitukseen Puma II -projektin ensimmäiseen vaiheeseen sisältyi uusi keitto- ja kuitulinja sekä koulutussimulaattorit. Selluteknologian toimitus on ensimmäinen Valmetin uuden jatkuvatoimisen keittoteknologian, Continuous Cooking G3, toimitus.

"Jälleen kerran yrityksemme ovat yhdessä tekemässä historiaa innovatiivisessa projektissa. Projektissa PM27:lla tuotetaan Eucalineria ja sellu tehdään maailman moderneimmalla keittoteknologialla. Käyttöönotto oli todella onnistunut, ja nyt jatkamme saavuttaaksemme paperikoneen tavoitellun suorituskyvyn, jota tukevat useat Valmetin teollisen internetin sovellukset ja laaja automaatiopaketti", sanoo Valmetin Etelä-Amerikan johtaja Celso Tacla.

Käynnistysvaiheeseen osallistui noin 450 ihmistä useassa eri paikassa. Projektissa käytettiin reaaliaikaista integraatiojärjestelmää, jolla pystyi dynaamisesti seuraamaan prosessin etenemistä missä tahansa. Lisäksi kehittyneet viestintälaitteet ja etätukityökalut mahdollistivat teknologia-asiantuntijoiden osallistumisen työhön Suomesta ja Ruotsista käsin taaten hyvän yhteistyön projektitiimin kanssa.

Teknistä tietoa toimituksesta

Valmet toimitti koko kraftlainer-tuotantolinjan sisältäen ison toimituslaajuuden ja laajan tehdassuunnittelupaketin. Tilaukseen kuului massanvalmistuksen laitteetlyhyenkierron järjestelmä sekä täydellinen monikerroskartonkikone (PM 27) perälaatikolta rullaimelle sisältäen kantotelaleikkurin ja automatisoidut siirtokiskot sekä rullankäsittelyjärjestelmät. Lisäksi tilaukseen kuului koneen ilma- ja ilmanvaihtojärjestelmät, märänpään kemiallinen järjestelmä sekä pintatärkkelyksen valmistusjärjestelmä ja konekierrot.

Viiraltaan 9 000 mm leveä kartonkikone tuottaa korkealaatuista kraflaineria sekä valkopintaista laineria neliömassa-alueella 80-200 g/m2. Koneen suunnittelunopeus on 1 200 m/min ja suunnittelukapasiteetti 1 550 tonnia päivässä.

Automaatiotoimitukseen kuului prosessi- ja koneenohjausten Valmet DNA -automaatiojärjestelmä sekä Valmet IQ -laadunhallintajärjestelmä. MES-järjestelmän (Manufacturing Execution System) sisältämä laaja Valmetin teollisen internetinkokonaisuus tukee käyttöönottovaihetta ja tuotannon optimointia. Lisäksi tilaukseen sisältyi Valmetin kudospakettipaperikoneelle. 

Keitto- ja kuitulinjan toimitukseen sisältyi täydellinen keitto- ja kuitulinja, jonka kapasiteetti on 2 000 tonnia päivässä. Keittolinja edustaa Valmetin uuden sukupolven jatkuvan keiton teknologiaa, Continuous Cooking G3, ja siihen kuuluu ImpBin-tekniikka puuhakkeen höyrystämiseen ja kyllästämiseen. Uusi keittotekniikka parantaa prosessin joustavuutta ja tuottaa optimoidun valkaisukyvyn erityisesti eukalyptuspohjaisen lyhytkuitusellun tuotannossa.

Tietoa asiakkaasta Klabin

Klabin on Brasilian suurin paperintuottaja ja pakkauspapereiden viejä. Ainoana Brasiliassa yhtiö myös tuottaa sekä pitkä- että lyhytkuituista sellua ja fluff-sellua markkinoille, ja Klabin on alan johtavia yrityksiä myös aaltopahvipakkaus- ja teollisuussäkkialueella. Yritys perustettiin vuonna 1899. Klabinilla on 24 tuotantolaitosta Brasiliassa ja yksi Argentiinassa.

Kestävä kehitys ohjaa Klabinin toimintaa. Yhtiö pyrkii integroituun ja vastuulliseen kasvuun, jossa yhdistyvät kannattavuus, sosiaalinen kehitys ja ympäristösitoumus. Vuodesta 2014 lähtien Klabin on ollut osa São Paulon pörssin (B3) Corporate Sustainability -indeksiä (ISE) ja vuonna 2020 se sisällytettiin Down Jonesin kestävän kehityksen kahteen indeksiin: World Index ja Emerging Markets Index. Klabin on allekirjoittanut YK:n Global Compactin ja Brasilian sopimuksen orjatyön hävittämiseksi, ja yhtiö etsii tavarantoimittajia ja liikekumppaneita, jotka jakavat samat eettiset arvot, läpinäkyvyyden ja kestävyysperiaatteiden kunnioittamisen.

20.09.2021 16:11Tehokkaassa STIHL HT 135 -oksasahassa on nyt uusi, entistä kevyempi kulmavaihde
20.09.2021 9:45Juupajoen Koskitien läpikulkuyhteys suljetaan liikenteeltä tietyön ajaksi
20.09.2021 8:22Valmet toimittaa ulkopakkauskartonkikonelinjan Kipas Kagıtille Turkkiin
19.09.2021 11:00Uusi puun varastointiopas valmistunut - tutustu tästä
19.09.2021 8:57Junavaunupankot ja Terminatorit palvelevat toisiaan
18.09.2021 12:33Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä kasvoi vuoden 2021 toisella neljänneksellä
17.09.2021 23:11KATSO TÄSTÄ 17.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
17.09.2021 10:12Ford tuo kevythybridivoimansiirron pienten pakettiautojen luokkaan
16.09.2021 17:00Metsä Group suunnittelee uuden kertopuu-tehtaan rakentamista Äänekoskelle
16.09.2021 12:21Ponsse webinaari harvennusratkaisuista 29.9. ilmoittaudu mukaan

Siirry arkistoon »